Esteettömät ravintolat ja kahvilat

Keski-Suomessa ja sen keskuskaupungissa Jyväskylässä on monipuolinen ravintola- ja kahvilatarjonta, ja osa näistä ravintoloista on esteettömiä myös apuvälineiden käyttäjille.

Olemme nostaneet ylös ravintoloita ja kahviloita, jotka ovat erityisesti maininneet esteettömyydestään. Mikäli jokin jää askarruttamaan, olettehan suoraan ravintolaan yhteydessä!

Jyväskylä

Ravintola Elo Jyväskylässä tarjoaa kahvila, lounas ja À La Carte palveluja aamusta iltaan. Tiloista löytyy myös takeaway -shop, josta on mahdollista ostaa Elon keittiön ja Cafe Elosen herkkuja kotiin tai tuliaisiksi! Elon esteetön sisäänkäynti on Kauppakadun puolelta liukuovilta tullessa. Tilat ovat esteettömät ja ravintolan yhteydestä löytyy tilava esteetön wc asiakkaille.

Vapusta syyskuulle avoinna oleva Konttiravintola Morton on viihtyisä ja palkittu kesäterassi Jyväskylän satamassa. Ravintolaan on esteetön pääsy, ja tiloissa on esteetön wc. Morton on tunnettu herkullisista burgereistaan ja aamupalamenuistaan.

Harjun tornin 2. kerroksessa sijaitsevaan Café & Restaurant Vesilinnaan on esteetön pääsy tilavalla hissillä ja ravintolasta löytyy esteetön wc. Pohjakerroksen ovella on matala kynnys. Ravintolan näköalaterassilta on upeat maisemat kaupungin ylle.

Suomen elämyksellisimmässä satamassa, Lutakossa sijaitsevan Sataman Viilun ravintola on täysin esteetön. Ravintolan pääovi on täysin esteetön, sisätiloissa ei ole kynnyksiä ja ravintolasta löytyy esteetön wc.

Verso Bar & Kitchen tarjoaa esteettömiä ravintolapalveluita aivan Jyväskylän ytimessä, kävelykadun varrella. Ravintolassa on kesäisin myös esteetön terassi. Lue lisää Verson esteettömyydestä Palmuaseman blogista.

Jyväsjärven maisemista pääsee nauttimaan esteettömästi Finlandia hotelli Alban ravintolassa. Hotellin pääovilla on pieni luiska ja liukuovet. Hotellin yleiset tilat ja ravintola ovat esteettömät ja tiloista löytyy esteetön wc, jossa nousutuet. Ravintolassa on kesäisin upea terassi johon pääsee luiskaa pitkin.

 

 

Kuva: Taina Ristikivi

Muu Keski-Suomi

Ympäri vuoden palvelevan lomakeskus Revontulen ravintolaan ja kokoustiloihin pääsee myös esteettömästi henkilökunnan avustuksella.

Laukaan kylpylähotelli Peurungan ravintoloihin on esteetön pääsy. Peurungan yleiset tilat ovat pääsääntöisesti kaikki esteettömiä. Pyörätuolilla, lastenvaunujen kanssa tai muun apuvälineen kanssa on helppo kulkea käytävillä ja wc-tiloihin mahtuu hyvin apuvälineiden kanssa. Kynnyksiä ei ole ja esimerkiksi käytävät ovat leveitä ja hissit tilavia. Ravintoloissa mahtuu hyvin liikkumaan myös pyörätuolilla.

 

Kuva: Peurunka