Kesäloma lasten kanssa Keski-Suomessa

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Keski-Suomessa ja Jyväskylässä on kesällä hurjasti tekemistä lapsille! Parasta on tietenkin se, että saman loman aikana ehtii niin huvipuistoon, kylpylään kuin herkuttelemaan jäätelöllä Suomen elämyksellisimpään satamaan – ja vielä paljon muutakin. Alle on poimittu vinkit kolmen päivän vauhdikkaaseen kesälomaan Keski-Suomessa. Joko mennään?

 

Päivä 1 – huvipuistoon, eläimiä paijaamaan ja kylpylähotelliin

Kesäloma ja huvipuisto – voittamaton yhdistelmä! Nokkakiven huvipuistossa Laukaassa on hauskoja laitteita niin perheen pienimmille kuin vähän suuremmillekin hurjapäille. Ehkäpä haluatte sukeltaa myös Pensaslabyrinttiin ja hämmästyä Ketkulan hulluissa huoneissa, joissa mikään ei ole sitä, miltä näyttää!

Nokkakiven huvipuistosta on lyhyt ajomatka Tarhalehdon eläintilalle, jossa asustaa noin 100 suloista eläintä. Tilalla näette esimerkiksi minipossuja, poroja, lehmiä, poneja, kaneja ja muita ihania karvaisia kavereita.

Tarhalehdon tilalta matka jatkuu Peurunkaan. Kurnivat vatsat täyttyvät Peurungan ravintoloissa, ja jäljellä olevan energian voi purkaa kylpyläaltaissa tai vaikkapa uimarannalla. Touhukkaan päivän jälkeen uni maistuu makoisalta kylpylähotellin pehmoisissa lakanoissa.

Kuva: Peurunka

Päivä 2 – puuhapuistoon, museoon ja Suomen elämyksellisimpään satamaan

Herkullisen aamiaisen jälkeen auton nokka suunnataan kohti Saarijärvellä sijaitsevaa Puuhapuisto Veijaria, jossa odottaa monenlaiset aktiviteetit pomppulinnoista polkuveneisiin. Myös Veijarissa pääset ihastelemaan eläimiä, esimerkiksi veikeitä alpakoita.

Puuhakkaan päivän jälkeen takapenkkiläiset kannattaa herättää Jyväskylän Tikkakoskella, jossa sijaitsee Suomen Ilmavoimamuseo. Museossa on esillä kymmeniä lentokoneita, ja pääseepä siellä itsekin kapuamaan hävittäjän ohjaamoon!

Jos päivän aktiviteetit eivät vieneet kaikkia mehuja, illalla voi ottaa kohteeksi vielä elämyksellisen Lutakon sataman aivan Jyväskylän keskustan kupeessa. Laivojen ja sataman tunnelman ihailun lomassa maistuvat tötteröjäätelöt. Kahdeksalta kannattaa höristää korviaan: Harjun tornista kajahtaa kesäiltaisin paikallisten rakastama Iltasoitto. Sen jälkeen onkin hyvä suunnata unille esimerkiksi Scandic Laajavuoreen.

Kuva: Puuhapuisto Veijari/Visual Friday Oy

Päivä 3 – seikkailua köysiradalla, lasertaistelupelissä ja kartingradalla

Scandic Laajavuori sijaitsee vain kivenheiton päässä Laajiksesta, jossa on tarjolla monenlaista tekemistä. Ehkäpä lähdette koko porukan voimin kiipeilemään Seikkailupuistoon, jossa jo vähän alle metrin mittaisetkin pääsevät seikkailun makuun. Suurempien seikkailijoiden huimapäisyys punnitaan viimeistään 250 metriä pitkällä Haikara-köysiliu’ulla.

Ehdottomat joka sään aktiviteetit löytyvät Megazonesta ja saman katon alla sijaitsevasta Prison Islandista. Megazonessa pääsette kokemaan jännittävän lasertaistelupelin, ja Prison Islandin selliseikkailussa koetellaan lomailijoiden ongelmanratkaisutaitoja. Vauhdikkaasta menosta pitävien kannattaa myös vetäistä ajohaalarit niskaan ja testata ajotaitojaan Jyväskylä Karting Centerissä. Kuka mahtaa olla kesäloman kovin kuski?

Kuva: Laajis

Katso kaikki kesän elämykset

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Kaksi ihmisitä seisomassa järven rannalla Etelä-Konneveden kansallispuistossa

Luontoloma Keski-Suomessa

Kaksi henkilöä risteilylaivan kannella Lutakon satamassa Jyväskylässä.

Trendikäs kaupunkiloma

Haihatuksen veistospelto sumuisella pellolla

Kulttuurikesä Keski-Suomessa

Tilaa Keski-Suomen parhaat lomavinkit suoraan sähköpostiisi