Kesäloma lasten kanssa Keski-Suomessa

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

ÄN – YY – TEE – NYT – kesäloma on täällä! Keski-Suomessa ja Jyväskylässä on kesällä hurjasti tekemistä lapsille. Parasta on tietenkin se, että saman loman aikana ehtii lasten kanssa niin huvipuistoon, kylpylään kuin herkuttelemaan jäätelöllä Suomen elämyksellisimpään satamaan ja vielä paljon muutakin. Jyväskylässä järjestetään 9.–11.6.2023 monitaidefestivaali LystiKylä, joten jos matka suuntautuu kaupunkiin tuolloin, kannattaa tapahtumasta ottaa kaikki irti.

Kesän lasten suosikkivuodenaika ei ole ihan vielä täällä, mutta onneksi kesä on joka vuosi! Uudet kesävinkit päivitetään tälle sivulle huhtikuussa 2023. Sitä ennen kesätunnelmaa voi etsiä lukemalla alla olevia, vuoden 2023 vinkkejä.

Päivä 1 – huvipuistoon, eläimiä paijaamaan ja kylpylän riemuihin

Kesäloma ja huvipuisto – voittamaton yhdistelmä! Nokkakiven huvipuistossa Laukaan Lievestuoreella on hauskoja laitteita niin perheen pienimmille kuin vähän suuremmillekin hurjapäille. Ehkäpä haluatte sukeltaa myös Pensaslabyrinttiin ja hämmästyä Ketkulan hulluissa huoneissa, joissa mikään ei ole sitä, miltä näyttää!

Vauhdikkaan huvittelupäivän jälkeen on aika jatkaa matkaa ja hurauttaa kymmenen minuutin matka Tarhalehdon eläinpihalle viettämään kesäpäivää maatilan tunnelmassa. Miltähän tuntuisi rapsuttaa minipossua?

Tarhalehdon eläinpihalta otetaan suunta kohti Peurunkaa. Kurnivat vatsat täyttyvät Peurungan ravintoloissa, ja jäljellä olevan energian voi purkaa kylpyläaltaissa tai vaikkapa ulkona Peurungan vesipuistossa. Touhukkaan päivän jälkeen uni maistuu makoisalta kylpylähotellin pehmoisissa lakanoissa.

Kuva: Nokkakivi

Päivä 2 – puuhapuistoon, museoon ja Suomen elämyksellisimpään satamaan

Herkullisen aamiaisen jälkeen auton nokka suunnataan kohti Saarijärvellä sijaitsevaa Puuhapuisto Veijaria, jossa odottaa monenlaiset aktiviteetit pomppulinnoista polkuveneisiin. Veijarissa pääsee ihastelemaan myös eläimiä, esimerkiksi veikeitä alpakoita, suloisia kaneja, eksoottisia matelijoita ja pikkuisia minihevosia.

Puuhakkaan päivän jälkeen takapenkkiläiset kannattaa herättää Jyväskylän Tikkakoskella, jossa sijaitsee Suomen Ilmavoimamuseo. Museossa on esillä kymmeniä lentokoneita, ja pääseepä siellä itsekin kapuamaan hävittäjän ohjaamoon!

Jos päivän aktiviteetit eivät vieneet kaikkia mehuja, illalla voi ottaa kohteeksi vielä elämyksellisen Lutakon sataman aivan Jyväskylän keskustan kupeessa. Laivojen ja sataman tunnelman ihailun lomassa maistuvat tötteröjäätelöt. Kahdeksalta kannattaa höristää korviaan: Harjun tornista kajahtaa kesäiltaisin paikallisten rakastama Iltasoitto.

Kuva: Suomen ilmavoimamuseo

Päivä 3 – seikkailua köysiradalla, lasertaistelupelissä ja kartingradalla

Reissun kolmas päivä alkaa Laajiksen Seikkailupuistossa, jossa jo vähän alle metrin mittaisetkin pääsevät köysiradalla seikkailun makuun. Suurempien seikkailijoiden huimapäisyys punnitaan viimeistään 250 metriä pitkällä Haikara-köysiliu’ulla. Puistoon on rakentumassa uusia ratoja, joten kiipeiltävää riittää tänä kesänä entistäkin enemmän. Seikkailupuiston lisäksi Laajiksessa voi esimerkiksi pyöräillä ja pelata frisbeegolfia.

Ehdottomat joka sään aktiviteetit löytyvät Megazonesta ja saman katon alla sijaitsevasta Prison Islandista. Megazonessa pääsette kokemaan jännittävän lasertaistelupelin, ja Prison Islandin selliseikkailussa koetellaan lomailijoiden ongelmanratkaisutaitoja. Vauhdikkaasta menosta pitävien kannattaa myös vetäistä ajohaalarit niskaan ja testata ajotaitojaan Jyväskylä Karting Centerissä. Kuka mahtaa olla kesäloman kovin kuski?

Seikkailun ja jännityksen jälkeen on aika laskea sykettä ja haukata evästä. Mainiot pizzat voi mutustella Marinella Pizzeriassa Muuramessa. Sieltä on hyvä jatkaa matkaa Jyväskylän Korpilahdelle Haanpään kesäkahvilaan. Hauskat alpakat, ketterät vuohet, hauskat kanat ja pehmoiset lampaat toivottavat tervetulleeksi pihapiiriin. Eläinten ihastelun lomassa maistuu jäätelö ja muut kahvilan herkut.

Kuva: Laajis

Katso sesongin parhaat vinkit

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Kaksi ihmisitä seisomassa järven rannalla Etelä-Konneveden kansallispuistossa

Luontoloma Keski-Suomessa

Kaksi henkilöä risteilylaivan kannella Lutakon satamassa Jyväskylässä.

Trendikäs kaupunkiloma

Haihatuksen veistospelto sumuisella pellolla

Kulttuurikesä Keski-Suomessa

Tilaa Keski-Suomen parhaat lomavinkit suoraan sähköpostiisi