Kesäloma lasten kanssa Keski-Suomessa

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

ÄN – YY – TEE – NYT – kesäloma on täällä! Keski-Suomessa ja Jyväskylässä on kesällä hurjasti tekemistä lapsille. Parasta on tietenkin se, että saman loman aikana ehtii lasten kanssa niin huvipuistoon, kylpylään kuin herkuttelemaan jäätelöllä Suomen elämyksellisimpään satamaan ja vielä paljon muutakin. Jyväskylässä järjestetään 9.–11.6. monitaidefestivaali LystiKylä, joten jos matka suuntautuu kaupunkiin tuolloin, kannattaa tapahtumasta ottaa kaikki irti.

Päivä 1 – huvipuistoon, eläimiä paijaamaan ja kylpylän riemuihin

Kesäloma ja huvipuisto – voittamaton yhdistelmä! Nokkakiven huvipuistossa Laukaan Lievestuoreella on hauskoja laitteita niin perheen pienimmille kuin vähän suuremmillekin hurjapäille. Ehkäpä haluatte sukeltaa myös Pensaslabyrinttiin ja hämmästyä Ketkulan hulluissa huoneissa, joissa mikään ei ole sitä, miltä näyttää!

Vauhdikkaan huvittelupäivän jälkeen on aika jatkaa matkaa ja hurauttaa kymmenen minuutin matka Tarhalehdon eläinpihalle viettämään kesäpäivää maatilan tunnelmassa. Miltähän tuntuisi rapsuttaa minipossua?

Tarhalehdon eläinpihalta otetaan suunta kohti Peurunkaa. Kurnivat vatsat täyttyvät Peurungan ravintoloissa, ja jäljellä olevan energian voi purkaa kylpyläaltaissa tai vaikkapa ulkona Peurungan vesipuistossa. Touhukkaan päivän jälkeen uni maistuu makoisalta kylpylähotellin pehmoisissa lakanoissa.

Kuva: Nokkakivi

Päivä 2 – puuhapuistoon, museoon ja Suomen elämyksellisimpään satamaan

Herkullisen aamiaisen jälkeen auton nokka suunnataan kohti Saarijärvellä sijaitsevaa Puuhapuisto Veijaria, jossa odottaa monenlaiset aktiviteetit pomppulinnoista polkuveneisiin. Veijarissa pääsee ihastelemaan myös eläimiä, esimerkiksi veikeitä alpakoita, suloisia kaneja, eksoottisia matelijoita ja pikkuisia minihevosia.

Puuhakkaan päivän jälkeen takapenkkiläiset kannattaa herättää Jyväskylän Tikkakoskella, jossa sijaitsee Suomen Ilmavoimamuseo. Museossa on esillä kymmeniä lentokoneita, ja pääseepä siellä itsekin kapuamaan hävittäjän ohjaamoon!

Jos päivän aktiviteetit eivät vieneet kaikkia mehuja, illalla voi ottaa kohteeksi vielä elämyksellisen Lutakon sataman aivan Jyväskylän keskustan kupeessa. Laivojen ja sataman tunnelman ihailun lomassa maistuvat tötteröjäätelöt. Kahdeksalta kannattaa höristää korviaan: Harjun tornista kajahtaa kesäiltaisin paikallisten rakastama Iltasoitto.

Kuva: Suomen ilmavoimamuseo

Päivä 3 – seikkailua köysiradalla, lasertaistelupelissä ja kartingradalla

Reissun kolmas päivä alkaa Laajiksen Seikkailupuistossa, jossa jo vähän alle metrin mittaisetkin pääsevät köysiradalla seikkailun makuun. Suurempien seikkailijoiden huimapäisyys punnitaan viimeistään 250 metriä pitkällä Haikara-köysiliu’ulla. Puistoon on rakentumassa uusia ratoja, joten kiipeiltävää riittää tänä kesänä entistäkin enemmän. Seikkailupuiston lisäksi Laajiksessa voi esimerkiksi pyöräillä ja pelata frisbeegolfia.

Ehdottomat joka sään aktiviteetit löytyvät Megazonesta ja saman katon alla sijaitsevasta Prison Islandista. Megazonessa pääsette kokemaan jännittävän lasertaistelupelin, ja Prison Islandin selliseikkailussa koetellaan lomailijoiden ongelmanratkaisutaitoja. Vauhdikkaasta menosta pitävien kannattaa myös vetäistä ajohaalarit niskaan ja testata ajotaitojaan Jyväskylä Karting Centerissä. Kuka mahtaa olla kesäloman kovin kuski?

Seikkailun ja jännityksen jälkeen on aika laskea sykettä ja haukata evästä. Mainiot pizzat voi mutustella Marinella Pizzeriassa Muuramessa. Sieltä on hyvä jatkaa matkaa Jyväskylän Korpilahdelle Haanpään kesäkahvilaan. Hauskat alpakat, ketterät vuohet, hauskat kanat ja pehmoiset lampaat toivottavat tervetulleeksi pihapiiriin. Eläinten ihastelun lomassa maistuu jäätelö ja muut kahvilan herkut.

Kuva: Laajis
Maltti ja Valtti -hahmot pelastusrenkaan kanssa.

LystiKylä -festivaali Jyväskylässä 9.-11.6.

Koko perheen kesäfestivaali LystiKylä valloittaa Jyväskylän! Viikonlopun aikana löytyy paljon erilaista ohjelmaa keskustassa ja lähialueilla.
Neljä lasta vuoristoradalla Nokkakiven huvipuistossa.

Nokkakiven huvipuisto

Vietä hauska kesäpäivä koko perheen voimin viihtyisässä huvipuistossa. Nokkakivestä löytyy suosikkilaitteet kaikille huvittelijoille.
Tarhalehdon eläin

Päivä maalla, eläinten parissa, ihan oikealla maatilalla!

Tarhalehdossa tapaat suuren joukon eläimiä, pääset ruokkimaan ja rapsuttelemaan ihan läheltä.
Lapsia hyppäämässä järveen ja leikkimässä vesiradalla.

Kesäloma kylpylässä – lasten valitsema kohde!

Peurunka on suosittu Spa & Resort vain 30 min. Jyväskylästä. Peurungassa viihtyy koko perhe! Kylpylän liukumäkien lisäksi voit viettää aikaa aurinkoisella rannalla.
Kaksi henkilöä syöttämässä alpakoita.

Tervetuloa temmeltämään!

Koko perheen retkikohde Puuhapuisto Veijari palvelee 5.6-26.8.2023 joka päivä klo 11-18. Suloiset eläimet, monipuoliset aktiviteetit ja upea luonto kutsuvat kesäpäivän viettoon Saarijärvelle.
Lapsi lentokoneen ohjaamossa Suomen ilmavoimamuseossa.

Lennokasta tekemistä koko perheelle!

Tiedätkö, kuinka Suomen Ilmavoimat sai alkunsa vuonna 1918? Kenties haluat kuulla eloisia tarinoita lentäjien edesottamuksista sodan ja rauhan aikana, tai päästä lentämään Mersu- ja VR-lentosimulaattoreilla?
Henkilö kiipeilemässä Laajiksen seikkailupuistossa.

Uutuus! Kesätekemistä koko perheelle!

Uudistunut ja monipuolinen Laajavuoren Seikkailupuisto laajenee jälleen! Kesälle 2023 on rakentumassa lisää seikkailuratoja niin lapsille kuin haastetta kaipaaville aikuisillekin.
Karting-autoja Karting Centerissä Jyväskylässä.

Vauhtia kesään Jyväskylä Karting Centerissä

Jyväskylä Karting Centerin sisärata palvelee Jyväskylän Vaajakoskella ja maamme suurimpiin kuuluva ulkorata vain puolen tunnin matkan päässä Lievestuoreella.
Maukas pizza, jossa täytteinä rucolaa sekä pekonia.

Meiltä pizzat jokaiseen makuun

Viihtyisä koko perheen paras pizzeria Muuramen ydinkeskustassa, joka on toiminut yhdellä omistajalla jo vuodesta 2010.
Lapsia lasertaistelupeli Megazonessa.

Megazone ja Prison Island

Megazone ja Prison Island tarjoavat aktiivista tekemistä, satoi tai paistoi. Jännittävä lasertaistelu saa adrenaliinin virtamaan ja selliseikkailu koettelee sekä älynystyröitä että tiimityötaitoja.

Katso kaikki kesän elämykset

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Kaksi ihmisitä seisomassa järven rannalla Etelä-Konneveden kansallispuistossa

Luontoloma Keski-Suomessa

Kaksi henkilöä risteilylaivan kannella Lutakon satamassa Jyväskylässä.

Trendikäs kaupunkiloma

Haihatuksen veistospelto sumuisella pellolla

Kulttuurikesä Keski-Suomessa

Tilaa Keski-Suomen parhaat lomavinkit suoraan sähköpostiisi