Haukanniemen esteetön luontopolku

Etäisyys Jyväskylän kompassinaukiolta kohteeseen:

33 min 16 min

Lyhdekatu
40740 Jyväskylä

Paikallinen sää

Lämpötila: 1.9°C Selkeää, klo 16:20

Haukanniemen esteetön luontopolku

Haukanniemen luontopolulle saavuttaessa, auton voi jättää Lyhdekadulla sijaitsevalle pysäköintialueelle. Luontopolun lähtötaulu sijaitsee kävely- ja pyöräilyväylän laidassa lähellä Haukanniemeen vievän reitin risteyskohtaa. Lähtötaulun luokse on esteetön pääsy.

Polku kulkee Haukanniemen kärjessä olevalle esteettömälle puolikodalle ja takaisin samaa reittiä. Reitin varrella on pelto- ja järvimaisemaa sekä lehtoa ja havumetsää. Lyhdekadun pysäköintialueelta on Haukanniemen kärkeen 1,2 kilometriä. Polun varrella on penkkejä levähtämiseen noin sadan metrin välein. Polun kokonaispituus on 2,4 kilometriä. Osa luontopolusta on vaativaa esteetöntä reittiä, joka on vaihtoehtoinen reitti nuotiopaikalta takaisin esteettömälle paluureitille tultaessa. Vaativalla esteettömällä osuudella nousua on paikoin kahdeksan prosenttia. Reitit on merkitty maastoon symboleilla ja opasviitoilla. Alueen luontoa esitellään reitin varrella olevissa rastitauluissa, joista osa on kohokuvallisia ja pistekirjoituksella. Tekstit on kirjoitettu selkokielellä ja taulujen tekstit voi myös kuunnella QR-koodin avulla.

Haukanniemen kärjessä olevalla puolikodalla voi vaikkapa paistaa makkaraa ja syödä eväitä. Puolikodalla ei saa kuitenkaan yöpyä.

Osa Haukanniemestä on suojelualuetta, joten liikuthan luontoa kunnioittaen. Etenkin Rautpohjanlahti ja Eerolanlahti ovat suojeltuja lintujen pesimäalueita. Eeronlahden lintulava ja Rautpohjan lintutorni ovat hyviä lintujentarkkailupaikkoja.

 

Esteettömyys

Haukanniemen luontopolku on täysin esteetön ja helppokulkuinen reitti. Se on noin kolme metriä leveä ja rakenteeltaan tasainen. Reitillä voit liikkua jalkaisin, pyörällä, pyörätuolilla, rollaattorilla ja lasten vaunujen kanssa. Tarjolla on myös vaihtoehtoinen vaativa esteetön reitti.

Lemmikit sallittu

Lemmikit on pidettävä kytkettyinä polulla.

Sijainti ja saapuminen

Luontopolku Lyhdekadulta. Polun alkuun on helppo saapua autolla tai bussilla nro 18 (Kortepohja).

Pysäköinti

Auton voi jättää Lyhdekadulla sijaitsevalle pysäköintialueelle

Talvikunnossapito

Ei talvikunnossapitoa

Lähtö-/päätepiste

Lyhdekatu, 40740 Jyväskylä

Koordinaatit

62.252874, 25.715079

Reitin pituus

1,2 km Haukanniemen kärkeen. Kaikkiaan 2,4 km

Rakenteet

Puolikota, levähdyspenkkejä, rastitauluja

Kota- tai nuotiopaikka

Haukanniemen kärjessä on esteetön puolikota. Polttopuut täytyy tuoda itse. Kodalla ei saa yöpyä.

Pysäköintipaikan etäisyys

Pysäköintipaikka on luontopolun alkupään läheisyydessä.

Kohteen ylläpito

Jyväskylän liikuntapalvelut

Palautteet

https://s-asiointi.jkl.fi/eFeedback/fi/Feedback/26-Liikunta%20ja%20vapaa-aika

Muita samasta sijainnista