Kapeenniemi

Kuva: Ilona Pietiläinen
Kapeenkoskentie 67
44250 Äänekoski
p. 0206323257

Paikallinen sää

Lämpötila: 14.6°C Selkeää, klo 13:35

Kapeenniemi

Kapeenniemi on virkistys-, koskikalastus-, luonnon- ja maisemansuojelualue, joka on Ääneseudun kuntien yhteisessä omistuksessa. Suurin osa alueesta on virkistyskäyttöaluetta, jossa jokainen voi yleisten jokamiehenoikeuksien mukaan retkeillä.

Kapeenniemellä on monipuolinen polkuverkosto, joka sopii hyvin luontoretkeilyyn. Polkuja on eritasoisia, joten kukin retkeilijä voi valita omaan tasoonsa sopivan, itselleen mieleisen polun. Alueella on retkeilijöille tarjolla myös laavuja, nuotio-, teltta- ja näköalapaikkoja.

Kapeenniemeä ympäröi puolentoista kilometrin pituinen vesialue, johon kuuluvat kosket Kapeenkoski, Makasiinikoski, Luijankoski ja Kärmekoski. Sen lisäksi Kapeenniemessä sijaitsee useita historiallisesti arvokkaita kohteita. Maisemaa hallitsee Luijanharju, joka kuuluu harjujaksoon, joka alkaa Laukaasta ja päättyy Saarijärven rajalle. Kapeenniemen eteläkärjessä sijaitsevat Myllyniemi, Aittakylä sekä Kievari ovat siellä toimivan matkailuyrityksen käytössä ja näin ollen varattuna yksityistilaisuuksiin.

Lue lisää Kapeenniemestä Visit Äänekosken verkkosivuilta, josta löydät myös alueen kartan.

Avoinna

Vuoden ympäri

Muita samasta sijainnista

Sumiaisten Hitonhauta

Lue lisää kohteesta Sumiaisten Hitonhauta
Hotellihuone Hotelli Hirvessä.

Hotelli Hirvi

Lue lisää kohteesta Hotelli Hirvi
Pankkarin areena Äänekoskella

Pankkari Äänekoski Areena

Lue lisää kohteesta Pankkari Äänekoski Areena