Keuruun vanha kirkko

Keuruuntie 1
42700 Keuruu

Paikallinen sää

Lämpötila: 0.5°C Pilvisyystietoa ei saatu, klo 09:50

Keuruun vanha kirkko

Keuruun vanhan kirkon juuret ulottuvat 1700-luvulle, kun kirkko vihittiin käyttöön vuonna 1758. Kauniin talonpoikaistyylisen puukirkon suunnittelusta vastasi alahärmäläinen kirkonrakentajamestari Antti Hakola (1709-1778). Kirkon maalaukset ovat turkulaisen maalarimestari Johan Tilénin käsialaa.

Kirkon pihamaalla on löydettävissä porttihuoneet eli läpikäytävät. Läntistä porttihuonetta käytettiin miesten pukuhuoneena pitkän kirkkomatkan jälkeen, eteläinen taas oli varattu naisille. Pohjoisen sivun porttihuone oli myöhästyneille. Tämä ei ole säilynyt nykyaikaan, vaan sen paikalla on nyt 21-metrinen kirkkovene, ”Iso Valkonen”, joka valmistui 1879.

Kirkon alle on haudattu kymmenen vainajaa. Yksi näistä on Abraham Indrenius vanhempi, joka toimi Keuruun kirkkoherrana vuosina 1750-1770. Kirkossa on esillä kirkon vanhat häpeärangaistusvälineet mustapenkki ja jalkapuu.

Kirkko on lähes alkuperäisessä asussaan. Siellä järjestetään häitä, konsertteja, hartauksia ja vierailuja 1.5.-30.9. välisenä aikana. Toimituksissa soi polkuharmooni.

Keuruun vanhan kirkon voit löytää myös Akseli Gallen-Kallelan maalauksesta ”Tyttö Keuruun vanhassa kirkossa”.

Muita saman tyyppisiä

Muuramen kirkko ulkoapäin

Muuramen kirkko (1926–29)

Lue lisää kohteesta Muuramen kirkko (1926–29)
Pihlajaveden kirkko Keuruulla

Pihlajaveden erämaakirkko

Lue lisää kohteesta Pihlajaveden erämaakirkko

Keuruun kirkko

Lue lisää kohteesta Keuruun kirkko