Kirkkopuisto

Keijo Penttinen

Etäisyys Jyväskylän kompassinaukiolta kohteeseen:

3 min 3 min

Kirkkopuisto
40100 Jyväskylä

Paikallinen sää

Lämpötila: 16.4°C Melko selkeää, klo 22:07

Kirkkopuisto

Kirkkopuisto on yksi Jyväskylän vanhimmista puistoista. Sen rakentaminen aloitettiin jo 1800-luvun alkupuolella. Kirkkopuisto oli torialuetta kaupungin perustamisaikoihin vuonna 1837. Kauppatori sijaitsi nykyisessä Kirkkopuistossa 1830-luvulta aina 1930-luvulle asti. Jyväskylän kaupunginkirkko rakennettiin silloisen toriaukion keskelle vuonna 1880 ja siitä tuli Keski-Suomen ensimmäinen kivikirkko.

Jyväskylän Kirkkopuisto kuuluu valtakunnallisesti merkittävään miljöökokonaisuuteen ja kaupunkiympäristöön. Kulttuurillisesti ja historiallisesti arvokas puisto koki massiivisen peruskunnostuksen 2000-luvun alussa. Nykyään Kirkkopuisto onkin kaupunkilaisten vihreä keidas – kaunis ja suosittu kohtaamispaikka keskellä kaupunkia. Kesällä Kirkkopuiston nurmelle keräännytään piknik-vilteille ja joulun aikaan Kirkkopuistossa ihaillaan jouluvaloja.

Kaupunginkirkko on avoinna ke-pe klo11-14 ja toimitusten aikana. Kirkossa on opaspalvelu. Kaupunginkirkko on myös suosittu vihkikirkko erityisesti kesälauantaisin.

Muita saman tyyppisiä