Kirkkopuisto

Keijo Penttinen

Etäisyys Jyväskylän kompassinaukiolta kohteeseen:

3 min 3 min

Kirkkopuisto
40100 Jyväskylä

Paikallinen sää

Lämpötila: 11.5°C Selkeää, klo 11:58

Kirkkopuisto

Kirkkopuisto on yksi Jyväskylän vanhimmista puistoista. Sen rakentaminen aloitettiin jo 1800-luvun alkupuolella. Kirkkopuisto oli torialuetta kaupungin perustamisaikoihin vuonna 1837. Kauppatori sijaitsi nykyisessä Kirkkopuistossa 1830-luvulta aina 1930-luvulle asti. Jyväskylän kaupunginkirkko rakennettiin silloisen toriaukion keskelle vuonna 1880 ja siitä tuli Keski-Suomen ensimmäinen kivikirkko.

Jyväskylän Kirkkopuisto kuuluu valtakunnallisesti merkittävään miljöökokonaisuuteen ja kaupunkiympäristöön. Kulttuurillisesti ja historiallisesti arvokas puisto koki massiivisen peruskunnostuksen 2000-luvun alussa. Nykyään Kirkkopuisto onkin kaupunkilaisten vihreä keidas – kaunis ja suosittu kohtaamispaikka keskellä kaupunkia. Kesällä Kirkkopuiston nurmelle keräännytään piknik-vilteille ja joulun aikaan Kirkkopuistossa ihaillaan jouluvaloja.

Kaupunginkirkko on avoinna ke-pe klo11-14 ja toimitusten aikana. Kirkossa on opaspalvelu. Kaupunginkirkko on myös suosittu vihkikirkko erityisesti kesälauantaisin.

Muita samasta sijainnista

Viikinkiravintola Harald

Lue lisää kohteesta Viikinkiravintola Harald

Scandic Jyväskylä Station

Lue lisää kohteesta Scandic Jyväskylä Station

Sohwitar

Lue lisää kohteesta Sohwitar
Ilmakuva Savutuvan Apajasta

Savutuvan Apaja

Lue lisää kohteesta Savutuvan Apaja