Laulavan Mörön polku

Kuva: Tiina Tarvainen
Lohilahdentie 4
44260 Äänekoski
p. 0406840179

Paikallinen sää

Lämpötila: -11.0°C Selkeää, klo 10:19

Laulavan Mörön polku

Laulavan mörön polku (Mörköpolku) on kokonaisuudessaan 19 kilometriä pitkä luontopolku Äänekoskella. Polku kulkee Syvälahden, Lohilahden ja Vihijärven kylien alueella, ja sen varrella on runsaasti metsäisiä kankaita, järvimaisemia sekä harjanteita, joille kipuamalla pääsee ihailemaan kaukometsänäkymiä.

Laulavan mörön polun nimi tulee sen päätepisteistä. Polun pohjoispään näköalapaikka on Keiteleen rannalla sijaitseva Laulumäki, kun taas etelässä polku päättyy Mörönkoskeen.

Polku on viitoitettu mörköviitoin ja puihin punaisella merkatuin täplin. Polun karttaan on merkitty myös sitä risteileviä polkuja lyhyempiä retkiä varten.

Laulavan mörön polun voi aloittaa useasta paikkaa. Opastauluja ja lainattavia karttoja löytyy punaisissa postilaatikoissa polun molemmissa päätepisteissä, entisen Syvälahden koulun pihalla, Suolahti-Sumiainen tien varressa lähellä Sumaisten ja Suolahden rajaa sekä Vihijärven risteyksessä.

Katso täältä Laulavan mörön polun tarkempi reittikuvaus.

Lähtö-/päätepiste

Laulavan mörön polun voi aloittaa useasta paikkaa: entisen Syvälahden koulun pihalta, Suolahti-Sumiainen tien varresta lähellä Sumaisten ja Suolahden rajaa sekä Vihijärven risteyksestä.

Koordinaatit

62.584302, 25.929597

Reitin pituus

19 km. Mörön polku ei ole rengasreitti.

Rakenteet

Polun varrella on Kaakkovuoren näkötorni (torni on sujettu talviaikaan). Laulavan Mörön polku on viitoitettu mörköviitoin sekä punaisin puihin merkityin täplin. Reitillä on opastauluja sekä postilaatikoita joista saa lainata karttoja.

Kota- tai nuotiopaikka

Polun varrella on päivätupa eväshetkiä varten. Yöpymispaikkaa kaipaavat retkeilijät voivat viettää yönsä Väliharjun kodalla. Tulenteko sallittu vain nuotiopaikoilla.

Pysäköintipaikan etäisyys

Pysäköintipaikka on siirretty Syvälahdentien varressa olevalle soramontulle. Kävele noin 150 metriä maantietä vasemmalle, jonka jälkeen löydät polun alkupään koulun risteyksestä. Älä mene piha-alueelle, rakennus on yksityisessä omistuksessa. Reitin toinen lähtö- ja päätepiste sijaitsee Mörkökoskella. Löydät pysäköintipaikat reitin molemmista lähtöpisteistä.

Kohteen ylläpito

Syvälahden kyläyhdistys ry, Puhelin: 040 684 0179. Reitillä ei ole talvikunnossapitoa

Muita saman tyyppisiä

Huutoniemen luontopolku

Lue lisää kohteesta Huutoniemen luontopolku

Valklammin pitkospuupolku

Lue lisää kohteesta Valklammin pitkospuupolku
Pihlajaveden kirkko Keuruulla

Vanhan kirkon lenkki

Lue lisää kohteesta Vanhan kirkon lenkki
Henkilö ja lapsi kävelemässä pitkospuilla metsässä

Keskisenlammen luontopolku

Lue lisää kohteesta Keskisenlammen luontopolku