Nikolainkulma

Etäisyys Jyväskylän kompassinaukiolta kohteeseen:

2 min

Asemakatu 6
40100 Jyväskylä

Paikallinen sää

Lämpötila: 11.9°C Melko pilvistä, klo 05:51

Nikolainkulma

Jyväskylän keskustassa sijaitseva, nykyisin Nikolainkulmana tunnettu rakennus, on merkittävä osa Jyväskylän kulttuurihistoriaa ja yksi harvoista keskustan vanhoista puurakennuksista.

Vuonna 1899 valmistuneen rakennuksen rakennuttamisesta vastasi ravintoloitsija Nikolai Wahlgren, rakennuksen suunnittelija ei ole tiedossa. Komea puurakennus toimi vuosikymmeniä hotelli- ja ravintolakäytössä; ensin Hotelli Wahlgrenina ja myöhemmin Kaupunginhotellina. Sotavuosina tiloissa toimi sotasairaala. Hotelli- ja ravintolatoiminnan lisäksi rakennuksessa on ollut esimerkiksi vaatetusliike, hammaslääkäri ja herkkupuoti. Myös Jyväskylän lääninhallitus on toiminut rakennuksesta käsin.

Nikolainkulman tunnetuin vuokralainen on ollut Alvar Aalto. Arkkitehdiksi valmistumisensa jälkeen Aalto palasi Jyväskylään ja perusti ensimmäisen oman toimistonsa, Arkkitehtuuri- ja monimentaalitaiteen toimisto Alvar Aallon, rakennuksesta vuokraamaansa tilaan vuonna 1923.Nikolainkulma-nimensä rakennus sai vuonna 1999 täytettyään 100 vuotta. Nikolainkulmassa toimii nykyään suosittu kahvila sekä juhla- ja kokoustiloja.

Suunnittelu-/ rakennusvuosi

1899

Muita samasta sijainnista

Vaatteita rekeissä KOTO Designmarketissa.

KOTO Designmarket

Lue lisää kohteesta KOTO Designmarket
Scandic Jyväskylä Station -hotellin huone.

Scandic Jyväskylä Station

Lue lisää kohteesta Scandic Jyväskylä Station
Neljä henkilöä ajaa resiinalla soittimet käsissään.

Jyväskylä Sinfonia

Lue lisää kohteesta Jyväskylä Sinfonia