Tärttämäki

Etäisyys Jyväskylän kompassinaukiolta kohteeseen:

42 min

Tärttämäki

Tärttämäen näköalakallio on Ääneseudun korkeimpia paikkoja, josta on upeat näkymät Keiteleelle, Kuhnamon Tärttälahdelle ja Äänekosken kaupunkiin saakka. Tärttämäki kohoaa 100 metriä viereisen Kuhnamonjärven yläpuolelle, joten huimat maisemat ovat taatut.

Tärttämäen päälle pääsee kävellen ja pyörällä, mutta maastopoluilla mäen päällä suositellaan kulkemaan jalkaisin. Parhaimmat näköalat löytyvät, kun ohittaa mäen päällä sijaitsevan lintutornin ja radiomaston. Lintutornille saakka kulku on helppo, mutta mäen päällä olevien lyhyiden maastopolkujen reitti osittain haastava.

Tärttämäki sijaitsee noin seitsemän kilometrin päässä Äänekosken keskustasta. Tärttämäentietä ajetaan noin 2 km, jonka jälkeen käännytään mäen päälle johtavalle tielle. Kyltissä lukee ”Lintutorni”, joskin kyltti on tällä hetkellä huonokuntoinen ja epäselvä. Auto tulee pysäköidä tien varteen noin 200 metrin päähän risteyksestä. Huipulle pääsee, kun lähtee kävellen tai pyöräillen ylämäkeen lähtevää tietä pitkin kohti kielletyn ajosuunnan merkkiä. Huipulle on matkaa tästä noin 600 metriä.

 

On tärkeää huomioida, ettei Tärttämäellä ole talvikunnossapitoa. Kastuessaan kallio on erittäin liukas, joten varovaisuutta tulee noudattaa sateisen ja kostean sään sattuessa. 

Muita samasta sijainnista

Vanha musta veturi

Suolahden Wanha Asema

Lue lisää kohteesta Suolahden Wanha Asema
Ilmakuva Kartano Kievarista.

Kartano Kievari – Aito maalaishotelli

Lue lisää kohteesta Kartano Kievari – Aito maalaishotelli

Kapeenniemi

Lue lisää kohteesta Kapeenniemi