Lammaspata

Vihanneksia pöydällä
kuva: Leena Pölkki

1 kg          lampaan/karitsan rinta, lapa tai paisti 3–4 cm kuutioina

öljyä

2 kpl         iso valkosipulinkynsi paloina

150 g        sipuli lohkoina

1 kpl         laakerinlehti

50 g          tomaattipyree

200 g        tomaattimurska

mustapippuria myllystä

suola

timjami

rosmariini

n. 1 l         pannun huuhteluliemi ja lihaliemi (punaviiniä puolet)

Ruskista lihat ja sipulit öljyssä. Laita lihat ja sipulit pataan. Lisää lihalientä (ja halutessasi punaviiniä) niin, että peittyvät. Kiehauta ja kuori mahdollisesti syntyvä vaahto pinnalta. Lisää pataan tomaattimurska, tomaattisose sekä laakerinlehti. Mausta suolalla, yrteillä ja pippurilla. Hauduta kannen alla kypsäksi lihalaadusta riippuen 2–3 tuntia. Tarkista valmiin padan suola.

Vinkki: Lisää halutessasi kypsennyksen loppuvaiheessa padan sekaan lisäkkeeksi perunaa ja porkkanaa.

Ohje: Leena Pölkki

KEKO2-hankkeen_rahoittajalogot