Lammaspata
1 kg lampaan/karitsan rinta, lapa tai paisti 3–4 cm kuutioina
öljyä
2 kpl iso valkosipulinkynsi paloina
150 g sipuli lohkoina
1 kpl laakerinlehti
50 g tomaattipyree
200 g tomaattimurska
mustapippuria myllystä
suola
timjami
rosmariini
n. 1 l pannun huuhteluliemi ja lihaliemi (punaviiniä puolet)
Ruskista lihat ja sipulit öljyssä. Laita lihat ja sipulit pataan. Lisää lihalientä (ja halutessasi punaviiniä) niin, että peittyvät. Kiehauta ja kuori mahdollisesti syntyvä vaahto pinnalta. Lisää pataan tomaattimurska, tomaattisose sekä laakerinlehti. Mausta suolalla, yrteillä ja pippurilla. Hauduta kannen alla kypsäksi lihalaadusta riippuen 2–3 tuntia. Tarkista valmiin padan suola.
Vinkki: Lisää halutessasi kypsennyksen loppuvaiheessa padan sekaan lisäkkeeksi perunaa ja porkkanaa.
Ohje: Leena Pölkki