Aikuinen ja lapsi polskuttelemassa laiturilla auringon laskiessa

Lapsiystävälliset uimarannat Keski-Suomessa

Kuumana kesäpäivänä kelpaa pulahtaa polskimaan viilentävään järviveteen! Keski-Suomesta löytyy useita lapsiperheille sopivia uimarantoja.

Tuomiojärven uimaranta

Tuomiojärven uimarannalta löytyy wc, pukukopit, sekä kioski. Uimaranta on rantavalvottu, ja siellä on pelastusrengas. Tuomiojärven uimarannalla on mahdollisuus pelata rantalentopalloa, sekä treenata street workout -kuntoilutelineissä. Alue sopii myös piknik -reissuille, sillä Tuomiojärven rannalla on runsaasti hiekka-aluetta, sekä hoidettua nurmialuetta. Rannan välittömässä läheisyydessä on tilava parkkipaikka, josta laskeutuu hiekkatie alas rantaan.

Polvitie 4, 40200 Jyväskylä

Peurungan uimaranta

Peurungan uimaranta sijaitsee aivan Peurungan kylpylähotellin vieressä. Lapsiystävällisen uimarannan tuntumassa on leikkipuisto, ja rannalla on laituri josta voi pulahtaa järveen. Peurungan uimarannalla voi harrastaa myös muita Peurungan aktiviteetteja kuten suppailua tai frisbeegolfia.

Peurungantie 87, 41350 Laukaa as.

Kesäpäivä Peurungan uimarannalla
Kuva: Peurunka/Jussi Judin, Aava & Bang

Hietasaaren uimaranta

Uuraisilla sijaitseva Hietasaari toivottaa asuntoautolla- tai vaunulla liikkuvat tervetulleiksi! Keski-Suomen Rivieraksikin kutsuttu Hietasaari tarjoaa lapsiperheille loistavat puitteet nauttia kesäpäivästä rannalla tai lomailla luonnon helmassa. Rannat suovat lapsille turvallisen ympäristön monenlaisiin rantaleikkeihin. Hietasaaressa on monipuoliset palvelut, kuten minimarket, leikkipaikka, kepparirata, lentopallokenttä, ja paljon muuta! Alueelta löytyy myös sauna, suihkutilat, sekä wc-tilat. (Huom! Hietasaaren palvelut ja uimaranta vaatii karavaanipaikan vuokraamisen alueelta).

Hietasaarentie 128, 41240 Kyynämöinen (Uurainen)

Kylänlahden uimaranta

Kylänlahden uimaranta sijaitsee Muuramessa, noin viidentoista minuutin ajomatkan päässä Jyväskylän keskustasta. Hyväkuntoisen ja matalan rannan varustukseen kuuluu laituri, wc sekä pukuhuoneet.

Nuuttilantie, 40950 Muurame

Kirkonkylän uimaranta

Petäjävedellä sijaitseva kirkonkylän uimaranta on mukava ja turvallinen ranta lapsille. Hiekkarantaa löytyy isolta alalta, rantaosuus on matalaa, ja syvempi osuus vedessä on merkitty nauhalla. Uimaranta on varusteltu pukukopeilla, kuivakäymälällä, keinuilla, sekä hyppyrillä varustetulla laiturilla.

Matkailutie 7, 41900 Petäjävesi

Ihmisiä uiimassa Hietasaaren uimarannalla Uuraisilla
Kuva: Julie Weien Forøy

Äänejärven uimaranta

Äänejärven uimaranta on turvalliseksi rajattu hiekkapohjainen ja laiturillinen ranta, jonka läheisyydestä löytyy treenipuisto. Rannalta löytyy pukukopit.

Rauhankatu, 44100 Äänekoski

Toivakan uimaranta

Toivakan uimarannalta löytyy pukutilojen ja wc:n lisäksi keinu, beachvolley-kenttä, matonpesupaikka, sekä pelastusvene- ja rengas.

Toivakantie 62, 41660 Toivakka

Joutsan kirkonkylän uimaranta

Pehmeä hiekkaranta, matala rantavesi sekä hyppytornit takaavat mukavan rantapäivän koko perheelle! Rannan varustukseen kuuluu wc-tilat, pöytäryhmä, sekä pukukopit. Uimala on auki kesäisin 6-22, pukukopit ovat avoinna arkisin 10-22, ja viikonloppuisin 11-16. Aluevalvojat ovat uimalassa 14.6.-8.8.

Uimalantie 7, Joutsa

Aseman uimaranta

Hankasalmella sijaitsevalta kauniilta aseman uimarannalta löytyy myös kioski sekä suihkutilat. Uimarannan läheisyyteen pääsee helposti myös autolla.

Uimalantie, 41500 Hankasalmi

Sinua voisi kiinnostaa myös

Koira ja perhe luontopolulla Leivonmäen kansallispuistossa

Seikkailuja lapsille

Kaksi lasta leikkii palloilla

Kesäinen lapsiperhereitti

Lasertaistelu Megazonessa

Menevämpää meininkiä monipuolisten aktiviteettien parissa

Ilmakuva Jyväskylästä ja Jyväskylän Lutakon satamasta

Ainutlaatuinen kesä Keski-Suomessa