Pukukoodina tassut – Keski-Suomen koiraystävällisimmät kahvilat ja ravintolat

Lemmikin kanssa matkustaminen on hauskaa, kun tietää mihin eläinystävän saa ottaa mukaan. Listasimme alueen koiraystävällisimmät kahvilat ja ravintolat – näihin paikkoihin käy pukukoodiksi sekä kengät että käpälät!

Lemmikin kanssa matkustaminen on hauskaa, kun tietää mihin eläinystävän saa ottaa mukaan. Keski-Suomi toivottaa tervetulleeksi kaikenlaiset tyypit: koirat, kissat, suuret, pienet, karvaiset ja karvattomat.

Listasimme alueen koiraystävällisimmät kahvilat ja ravintolat – näihin paikkoihin käy pukukoodiksi sekä kengät että käpälät! Muistathan kuitenkin, että eläinystäväsi tulee olla sisäsiisti, hyväkäytöksinen ja kytkettynä tullessaan mukaan herkutteluhetkeen. Kukapa ei haluaisi jakaa kahvihetkeä parhaan ystävänsä kanssa?

Kaupungin sykkeessä

Beans & More

Beans & More on vegaaninen kauppa, kahvila ja rento ravintola Jyväskylän keskustan sydämessä. Koirat ovat tervetulleita sisälle ja heille on tarjolla vesikuppi ja herkkuja. Beans & Moressa voit käydä parhaan ystäväsi kanssa lounaalla tai herkutella ihanalla raakakakulla ja orgaanisella kahvilla.

Asemakatu 11, Jyväskylä 
www.beansandmore.fi

Kasvisravintola Katriina

Katriinan kasvisravintola tarjoaa vegaanista kasvisruokaa joka valmistetaan joka päivä tuoreista raaka-aineista. Katriinasta saat herkullisia kasvissosekeittoja, hummusta ja joka aamu leivottuja, tuoreita sämpylöitä. Ruoka on täysin lisäaineetonta ja saat valita mieleisesi noutopöydästä.

Kauppakatu 11, Jyväskylä 
https://katriina.net/

Espresso House

Espresso House on Pohjoismaiden suurin kahvilaketju, josta saa korkealaatuisen kahvin lisäksi monipuolisesti muita kuumia ja kylmiä juomia, leivonnaisia, leipiä ja salaatteja. Espresso House on erinomainen paikka vierailla koiran kanssa kahvihammasta kolottaessa tai nälän yllättäessä.

Kauppakatu 35, Jyväskylä 
https://fi.espressohouse.com/

Kankaan Sauna

Kankaan sauna on yleinen sauna ja kahvila Jyväskylässä. Myös karvaiset ystävät ovat tervetulleita kahvilaan ja terassille. Koirille on tarjolla vettä ja omaa olutta. Lähistöltä löytyy myös Kankaan koirapuisto.

Kympinkatu 3, Jyväskylä
https://kankaansauna.fi/

Ravintola Eeden

Jyväskylässä sijaitsevan puutarhakeskus Viherlandian ravintola Eeden sallii koirat. Voit myös ottaa koirat mukaan kasviostoksille. 

Kympinkatu 3, Jyväskylä
https://viherlandia.fi/eeden/

 

Luonnon rauhassa

Karoliinan Kestikievari

Maalaishenkinen sisustus ja perinteiset herkut houkuttelevat pysähtymään nelostien varrella olevaan Karoliinan Kestikievariin. Lähiruokavalikoimiin kuuluvat esimerkiksi viereisen Jukolan Juuston maistuvat cheddarjuustot. Karoliinan Kestikievarissa erikoismaininnan ansaitsevat ihanan erikoiset pizzat ja toinen toistaan herkullisemman näköiset leivonnaiset.

Kuusirinne 11, Leivonmäki 
www.karoliinan.fi

Wille Olohuone & Keittiö

Kahvila- ravintola Wille tarjoaa herkutteluhetken viihtyisissä ja tunnelmallisissa tiloissaan, sekä kauniin terassin puistonäkymällä. Maanläheisessä kahvila- ravintolassa herkuttelet suomalaisella kahvilla, kotoisilla leivoksilla ja belgialaistyylisillä wohveleilla. Valikoimaan kuuluu myös ”Keitele Fish and Chips”: paikallista järvikalaa englantilaisena klassikkoannoksena.

Äänekoskentie 311, Äänekoski 
www.willenolohuone.com

 

Kesäsuosikkeja

Teeleidi

Teeleidi on jyväskyläläinen teetalo, jonka Teehuoneen ja myymälän löydät osoitteesta Vapaudenkatu 26. Sisätiloihin heillä ei koira-ystävät ikävä kyllä pääse, mutta pihalle ja terassille he ovat tervetulleita! 

Vapaudenkatu 26, Jyväskylä
https://teeleidi.fi/

Konttiravintola Morton

Lutakon satamassa sijaitseva merikonttiin rakennettu Konttiravintola Morton on tunnettu herkullisista burgereistaan ja upeasta rantaterassistaan. Mortonissa koirille on tarjolla juomakuppeja ja pientä naposteltavaa.

Satamakatu 2, Jyväskylä 
www.morton.fi/konttiravintola/jyvaskyla/

Vanha Kunnon Kahvila

Harjun kupeessa, Mäki-Matin perhepuistossa kesäisin sijaitsevassa Vanhassa Kunnon Kahvilassa pääsee herkuttelemaan uunituoreilla leivonnaisilla ja paikallisilla herkuilla. Kahvilan erikoisuuksia ovat herkulliset korvapuustit, joita pääsee nauttimaan paikallisen Papu paahtimon kahvin tai Teeleidin teen kanssa. Puisto tarjoaa myös lapsille upean ympäristön leikkiä.

Oikokatu 7, Jyväskylä 
www.vanhakunnonkahvila.com

Haanpään Kesäkahvila

Korpilahden rauhassa idyllisellä maatilalla toimii kesäisin Haanpään Kesäkahvila, jossa voit nauttia maalaiselämästä ainakin alpakoiden, lampaiden, afrikkalaisten kääpiövuohien ja kanojen kanssa. Kahvilassa on tarjolla muun muassa paikallisen Liisankankaan tilan jäätelöä, viilentäviä juomia sekä muita herkkuja.

Painaantie 60, 41800 Korpilahti
www.facebook.com/haanpaan-kesakahvila

Lutakon Sataman ravintolalaivat

Jyväskylän Lutakon Satamassa sijaitsee kolme ravintolalaivaa: Gaia, Musta Magia ja Kavaljeeri II, joihin kaikkiin voi tuoda koiran. Tunnelmallisissa ravintolalaivoissa on ihanaa viettää rentoa kesäpäivää ystävien ja lemmikkien kanssa herkullisen ruoan ja viilentävän juoman äärellä. Lutakon Satamassa koirat pääsevät myös uimaan ja Rantaraitti on suosittu koirien ulkoilutuspaikka.

Ravintolalaiva Gaia, Siltakatu  www.msrhea.fi/ravintolalaiva-gaia
M/S Musta Magia, Satamakatu 8 Laituri 3 www.mustamagia.fi
Ravintolalaiva Kavaljeeri II, Satamakatu 8 Laituri 3 www.kavaljeeri.fi

Café Meijerinliiteri

Kesäkahvila Café Meijerinliiteri sijaitsee Joutsassa, kauniin vanhan maalaistalon idyllissä. 1850-luvun pieneen meijeriin loihditussa kahvilassa tarjoillaan tuoretta kahvia, minttuteetä, raikasta raparperimehua sekä suolaista ja makeaa sesongin mukaan. Meijerinliiterin pihan nurmialueella on hyvin tilaa koirien tassutteluun ja koirat ovat tervetulleita terassille.

Kangasniementie 1052, Joutsa 
www.cafemeijerinliiteri.fi

Satamakapteeni

Kahvila-ravintola Satamakapteenissa viihtyisässä Korpilahden satamassa voit käydä kahvilla, ruokailla buffetissa tai nauttia vaikka lasillisen viiniä pubissa. Satamakapteenin terassilta löytyy koirille vesipiste juomakuppeineen. Kahvila-ravintolan kanta-asiakkaisiin kuuluu jopa koiria ja paikalla saatat tavata myös yrittäjien oman koiran, Jopen. Koirat saa tuoda sisälle huonolla ilmalla, mutta tilannetta kannattaa ensin tiedustella henkilökunnalta. Tiesitkö, että Satamakapteeni sijaitsee Suomen kauneimmaksi valitun maisemareitin varrella?

Korpilahdentie 8, Korpilahti 
www.satamakapteeni.fi

Escapen kattoterassi

Jyväskylän keskustan sykkeessä sijaitsevan yökerho Escapen suurella Miami Beach-teemaisella kattoterassilla voi ottaa rennosti ystäväporukan, ilta-auringon ja kylmän juoman parissa. Koirat saavat olla mukana aurinkoterassilla karkeloimassa klo 21 asti. Otathan kuitenkin huomioon, että kyseessä on öisin yökerho joka kannattaa huomioida koiran tassutellessa paljain käpälin terassilla.

Kauppakatu 32, Jyväskylä 
www.ravintola.fi/ravintola/escape

Muita koiraystävällisiä terasseja

Eläimet ovat tervetulleita useille terasseille kesäisin. Erityisen eläinystävällisiä terasseja sijaitsee mm. Trattoria AukiossaAlbassaCafé & Restaurant Vesilinnassa ja Laukaan Satamassa. Laukaan Satamassa on paljon aktiviteetteja ja koirien keskuudessa suositulta veneenlaskupaikalta pääsee myös uimaan. Naughty BRGRin terasseille ovat myös koirat tervetulleita! 

 

PS. Jaa parhaat hetkesi lemmikkisi kanssa Jyväskylän seudulla somessa hashtagilla #visitjyvaskylaregion

Lemmikin kanssa matkustavalle

Koira ja perhe luontopolulla Leivonmäen kansallispuistossa

Tekemistä koiran kanssa

Kaksi henkilöä ja koira Revontulessa ulkopaljussa

Majoituspaikkoja

Koira ja henkilö harjulla auringonlaskun aikaan

Lemmikin kanssa Keski-Suomessa