10 aktiviteettivinkkiä koiran kanssa matkailevalle Keski-Suomeen

Keski-Suomi toivottaa myös perheen karvakuonot tervetulleeksi monipuolisilla ulkoilumahdollisuuksilla ja aktiviteeteilla. Täältä löydät parhaat aktiviteettivinkit koiran kanssa matkaavalle!

1. Luonnossa lenkkeilyä

Keski-Suomen luontopoluilla ja kansallispuistoissa viihtyvät myös lemmikit. Lyhyet lenkit hoituvat näppärästi lähiluontopoluilla, Tourujoen varrella tai Harjulla keskustan kupeessa. Pidemmän päiväretken voi tehdä esimerkiksi Leivonmäen kansallispuistoon. Muistathan kuitenkin tarkistaa, saako luontopolulle tuoda koiran ja pitää koiran kytkettynä. Katso luontokohteet Keski-Suomessa täältä.

 

2. Uusien koirakaverien tapaamista koirapuistoissa

Lemmikkisi pääsee leikkimään ja juoksemaan vapaasti uusien koirakavereiden kanssa Keski-Suomen monissa koirapuistoissa. Aatoksenkadun koirapuisto on Jyväskylässä majoittuvan nappivalinta, jonne voi huoletta päästää pienemmänkin koiran, sillä isoille ja pienille koirille on omat aitauksensa. Jyväskylän koirapuistojen sijainnit voit katsoa Jyväskylän kaupungin sivuilta.

 

3. Uintia Lutakossa ja koirien uimalassa

Lämpiminä kesäpäivinä karvainen ystäväsi saa viilennystä koirien uimapaikalla Lutakossa. Samalla voitte kiertää Jyväskylän Rantaraittia ja nauttia kauniista järvimaisemista. Tiesitkö, että Jyväskylässä on myös koirien uimala?

 

4. Koiran kanssa SUP-lautailemaan

Dog on board! Vedestä pitävien ja rauhallisten koirien kesän ykköshitti on Tavinsulan hauvamelonta. Yhdessä SUP-lautaillessa pääsette myös pulahtamaan Tuomiojärvessä. Koiran kanssa SUP-lautailemaan pääsee myös Lazydog SUP:in matkassa, jossa suppailijat toivottaa tervetulleeksi, jos vain mahdollista, yrittäjän oma Ares-koira.

 

Keurusselkä ja henkilö ja koira suppailemassa järvellä
Kuva: Keurusselkä

5. Shoppailua yhdessä

Eläimen voi ottaa mukaan myös ostoksille. Esimerkiksi Keskustan Kirppikselle voit ottaa karvakuonon mukaan ja kysyä koirakaverillesi makupalaa kassalta. Koiran kanssa pääsee myös design-ostoksille Koto Designmarkettiin. Jyväskylässä sijaitsevan puutarhakeskus Viherlandiaan voit myös ottaa koirat mukaan kasviostoksille. Lemmikin mieluisin shoppailupaikka lienee kuitenkin Musti ja Mirri, joita on Keski-Suomessa useita.

 

6. Yhteisiä ruokahetkiä ja kahvittelua

Ulos syömään tai kahville lähtiessä koiraa ei tarvitse jättää itsekseen, sillä Keski-Suomessa koiran saa tuoda moniin kahviloihin ja ravintoloihin mukaan. Kurkkaa täältä lemmikkiystävälliset kahvilat ja ravintolat.

 

7. Talviulkoilua

Jyväsjärven jäällä on virkistävää lenkkeillä koiran kanssa talviaikaan, kunhan muistaa olla varovainen ja tarkistaa ensin jään kunnon. Jääradan kunnon voit katsoa Jyväskylän seudun latuinfosta. Kangaslammen ja Harjun kuntoradat sekä Rantaraitti ovat myös talvisin hyviä koiranulkoilutuspaikkoja.

 

8. Helppoa liikkumista

Jyväskylän kaupunkialueella lemmikkisi matkustaa kanssasi maksutta Jyväskylän Liikenteellä. Bussiaikatauluja voit katsoa näppärästi Reittioppaasta. Myös JYTAKSI kuljettaa sinua ja koiraasi matkailukohteisiin kiinteillä hinnoilla Jyväskylän keskustasta.

 

9. Rentoutumista eläinystävällisissä majoituspaikoissa

Keski-Suomessa eläinten kanssa majoittuminen on helppoa ja mukavaa. Lemmikin saa tuoda usein pientä lisämaksua vastaan moniin erilaisiin majoituspaikkoihin. Eläinystävällisiin majoituspaikkoihin Keski-Suomessa voit tutustua täällä.

 

10. Hätätilanteen sattuessa

Hätätilanteessa eläinlääkäriasemat auttavat. Viitaniemen eläinlääkäriasemaEläinklinikka TähtiAlmaVet ja Eläinklinikka Tassuvaara pitävät lemmikistäsi huolta. Äkillisissä tapauksissa eläinlääkäriaseman verkkosivuilta saat päivystävän eläinlääkärin tiedot.

Lemmikin kanssa matkustavalle

Koira kahvilan ulkoterassilla

Kahvilat ja raviontolat

Kaksi henkilöä ja koira Revontulessa ulkopaljussa

Majoituspaikkoja

Koira ja henkilö harjulla auringonlaskun aikaan

Lemmikin kanssa Keski-Suomessa