Ilmakuvaa Jyväsjärven retkiluisteluradalta ilta-auringossa

Talviaika Lutakon satamassa

Luistele retkiluisteluradalla, suuntaa jääladulle hiihtämään tai nauti sataman antimista maan kamaralla. Jyväskylän Lutakon sataman kahvilat ja ravintolat tarjoavat syötävää ja juotavaa pieneen sekä isoon nälkään.

Talven tullen satama pukee ylleen lumihunnun, jolloin alue tarjoaa aivan erilaisia mahdollisuuksia harrastamiseen ja nautiskeluun. Jyväsjärven jään ollessa tarpeeksi paksu jäälle aurataan 1,2–3,2 kilometrin mittainen retkiluistelurata. Huurteisen kylminä, mutta aurinkoisina talvipäivinä jyväskyläläiset rakastavat ottaa luistimet alleen ja suunnata jääradalle! Luistinparin voi vuokrata sataman Kotakahvilasta tai Satamakahvilasta. Satamakahvilasta voi talvikaudella vuokrata myös potkukelkkoja ja lumikenkiä.

Hiihtämisen ystäviä ilahduttaa luistinradan ympärillä kiertävä jäälatu, jolta löytyy mittaa reilu kolme kilometriä. Muistathan tarkistaa jään turvallisuuden ennen sille astumista – heikon jään aikana jäälle meneminen ei ole turvallista!

Niille, jotka pysyttelevät mieluummin maan kamaralla, talvipäivän aktiviteettia tarjoaa järven kiertävä kevyen liikenteen väylä, Rantaraitti. Usean kaupunginosan ja vaihtelevien maisemien läpi kulkeva 13 kilometrin mittainen Rantaraitti on oiva alue lenkkeilyyn ympäri vuoden.

Talvisen urheilupäivän jälkeen kuppi kuumaa kahvia tai mehua maistuu taivaallisen hyvälle. Lämmintä juomaa, leivonnaisia ja herkullisia muurinpohjalettuja tarjoilee satamassa sijaitseva tunnelmallinen Kotakahvila. Viikonloppuisin palveleva Kotakahvila on mukava paikka vetäytyä lämmittelemään elävän tulen ääreen pakkasen paukkuessa ulkona.

Mikäli mieli tekee hieman tukevampaa huikopalaa, vain kivenheiton päässä satamasta sijaitsevat ravintolat Trattoria Aukio ja Sohwitar. Lutakonaukion lähettyvillä sijaitsee myös paikallisen HIISI-Panimon Taproom ja Bottleshop.