Mehevä mustikkapiirakka

Mustikoita versossa
kuva: Mauri Leppänen

Taikina

 

75 g         voi

1 dl          sokeri

1 kpl        kananmuna

2 dl          vehnäjauho

1 tl           leivinjauhe

0,5 dl       kerma

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe, ja yhdistä vaahtoon. Lisää lopuksi kerma ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa. Taputtele taikina jauhoisin sormin piirasvuokaan (halkaisija 25–28 cm) reunoja myöten. Esipaista pohjaa 10 minuuttia 175 asteisessa uunissa. Valmista täyte.

 

Täyte

 

200 g       kermaviili, luonnonjogurtti tai ranskankerma

1 dl          sokeri

1 kpl         kananmuna

1 rkl          vehnäjauho

1  tl           vaniljasokeri

0,5 dl        kerma

 

Päälle

 

4 dl           metsämustikka

0,5 rkl        perunajauho

Sekoita kermaviili, sokeri, kananmuna, jauhot, kerma ja vaniljasokeri tasaiseksi. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle. Sekoita mustikat ja perunajauhot (mausta halutessasi ripauksella sokeria, jos käytät pakastemustikoita). Ripottele marja täytteen päälle. Paista 175 asteessa, kunnes täyte on hyytynyt. Alenna lämpöä, jos täyte alkaa saada väriä, tarkoitus on, että täyte pysyy valkoisena. Tarjoa lämpimänä tai jäähdytettynä kevyesti vaahdotetun kerman tai vaniljajäätelön kera. Viimeistele halutessasi taiteellinen vaikutelma yrteillä (minttu, sitruunamelissa ym.).

Ohje: Leena Pölkki

KEKO2-hankkeen_rahoittajalogot