Mehevä mustikkapiirakka
Taikina
75 g voi
1 dl sokeri
1 kpl kananmuna
2 dl vehnäjauho
1 tl leivinjauhe
0,5 dl kerma
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe, ja yhdistä vaahtoon. Lisää lopuksi kerma ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa. Taputtele taikina jauhoisin sormin piirasvuokaan (halkaisija 25–28 cm) reunoja myöten. Esipaista pohjaa 10 minuuttia 175 asteisessa uunissa. Valmista täyte.
Täyte
200 g kermaviili, luonnonjogurtti tai ranskankerma
1 dl sokeri
1 kpl kananmuna
1 rkl vehnäjauho
1 tl vaniljasokeri
0,5 dl kerma
Päälle
4 dl metsämustikka
0,5 rkl perunajauho
Sekoita kermaviili, sokeri, kananmuna, jauhot, kerma ja vaniljasokeri tasaiseksi. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle. Sekoita mustikat ja perunajauhot (mausta halutessasi ripauksella sokeria, jos käytät pakastemustikoita). Ripottele marja täytteen päälle. Paista 175 asteessa, kunnes täyte on hyytynyt. Alenna lämpöä, jos täyte alkaa saada väriä, tarkoitus on, että täyte pysyy valkoisena. Tarjoa lämpimänä tai jäähdytettynä kevyesti vaahdotetun kerman tai vaniljajäätelön kera. Viimeistele halutessasi taiteellinen vaikutelma yrteillä (minttu, sitruunamelissa ym.).
Ohje: Leena Pölkki