Jyväskylän kiinnostavimmat ostosalueet

Jyväskylästä löytyy ostospaikkoja- ja alueita moneen hakuun. Oli etsinnässä sitten vilkas kauppakeskus ketjuliikkeineen, pieni persoonallinen kivijalkaputiikki tai kotimainen design, Jyväskylästä löytyy kaikkea!

Tutustu myös omatoimiseen käsityöläis-, paja- ja designmyymäläreittiin.

Vilkas ja eläväinen kävelykatu

Kun haluat täydentää vaatekaappiasi tai löytää mielenkiintoista designia kotiisi, palkittu Kävelykatu Jyväskylän ydinkeskustassa on ehdoton kohde. Kävelykatu on täynnä monipuolisia ja viihtyisiä ostoskeskuksia, jotka tarjoavat laajan valikoiman tuotteita ja palveluita. Kävelykadun ympärillä sijaitsee Forum, Jyväskeskus, Torikeskus, Tawast, Hoviraitti, Kolmikulma, Kauppakulma, Kauppakeskus Sokkari ja Väinönkeskus. Näistä ostoskeskuksista löytyy niin kansainvälisiä merkkituotteita kuin paikallisten käsityöläisten tekemiä kauniita koruja ja esineitä. Laadukkaat tuotteet, ystävällinen palvelu ja viihtyisä ilmapiiri odottavat – tervetuloa ostoksille!

Kuva: Julia Kivelä

Boheemi ja välitön Yläkaupunki

Kauppakadun yliopistonpuoleisesta päästä löytyy kiehtova Yläkaupunki, joka hurmaa ainutlaatuisella tunnelmallaan ja monipuolisella tarjonnallaan. Yläkaupungilla pääsee nauttimaan kaupungin sykkeestä pienten putiikkien sekä viihtyisien ravintoloiden, kahviloiden ja baarien lomassa. Alueella näkyy taiteen ja kulttuurin rikkaus, ja saatatkin törmätä taidenäyttelyyn vaikkapa optikkoliikkeessä. Yläkaupungissa vanha ja uusi kohtaavat, ja jokaisella kulmalla on jotain ainutlaatuista tarjottavanaan.

Yläkaupunki on eloisa kulttuurin keskus läpi vuoden, ja siellä sijaitseva Lounaispuisto toimii erityisesti kesäisin kaupungin olohuoneena konserttien, puistotanssien ja yhteislaulutilaisuuksien muodossa. Toukokuisin yläkaupungissa järjestetään suosittu Yläkaupungin yö -kaupunkifestivaali, joka on täynnä monipuolista kulttuuria ja toimintaa kaikenikäisille festivaalivieraille.

Kuva: Saara Sund

Idyllinen ja teollisuushenkinen Vaajakoski

Idyllinen Vaajakosken kaupunginosa on tunnettu ainutlaatuisesta teollisuusmiljööstään, jossa yhdistyy kauniisti kuohuva koski ja vanhat punatiiliset rakennukset. Tämä paikka on oivallinen vierailukohde niin herkkusuille kuin kodin sisustuksen ystäville: voit istahtaa kahville puistomaisemien äärelle ja napata paikalliset tuotteet tuliaisiksi. Makeisten ystäville ehdoton käyntikohde on Pandan tehtaanmyymälä, josta löydät tuoreimmat lakritsit ja suklaat. Vaajakosken vanhalla tulitikkutehtaalla sijaitsee teenjuojan paratiisi Teeleidi, jossa voit nauttia kupillisen tehtaalla pakattua teetä ja noutaa samalla herkulliset kotiinviemiset.

Vaajakosken hurmaava Naissaari on luonnonkaunis keidas, jonka puistomainen miljöö vanhoine rakennuksineen ja kuohuvine koskineen kutsuu nauttimaan ainutlaatuisesta tunnelmasta. Saarella sijaitsevassa Naissaaren kesäteatterissa voi nauttia kesäisin näytelmistä, ja idyllisessä Villa Valossa yöpyä tai järjestää juhlat vuokrattavissa tiloissa. Kaunis, vuonna 1920 rakennettu vesivoimalaitos Wanha Woimala toimii nykyään näyttely- ja juhlatilana. Kodin sisustamisen ystävät ilahtuvat viehättävästä kynttilävalmistaja Puttipajan tehtaanmyymälästä.

Kuva: Elisa Hillgen

Kätevä ja monipuolinen Seppälä

Seppälästä löytyy kaikkea joka lähtöön! Etsitpä sitten ravintolaa, vaatekauppaa tai elektroniikkaa, voit olla varma, että se tulee vastaan Seppälässä. Kauppakeskus Seppä tarjoaa monipuolisia ostosmahdollisuuksia ison ruokakaupan, muodin, erikoisliikkeiden ja monen muun parissa. Trendikkäät kahvilat ja ravintolat tarjoavat paikkoja levähtää ja nauttia herkullisista tarjoiluista ostosreissun lomassa. Sepän lisäksi Ahjokadun varressa sijaitsee monia liikkeitä kodin tarvikemyymälästä eläinkauppaan, ja Seppälänkankaalta voit löytää esimerkiksi kasvikauppa Plantagenin tai Vaasan leipomomyymälän. Seppälässä ostosten tekeminen on vaivatonta, koska kaikki palvelut on koottu samaan paikkaan. Tilavat parkkipaikat ja -hallit mahdollistavat sujuvan kokemuksen autoilijoille, ja hyvät kulkuyhteydet tekevät ostosreissusta helpon myös pyöräilijöille ja julkisella liikenteellä saapuville.

Kuva: Kuvatoimisto Kuvio Oy

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Henkilö tekee ostoksia Jyväskylän taidemuseon museokaupassa

Matkamuistot

Kaksi henkilöä kävelee Nikolainkulma-nimisen rakennuksen edessä Jyväskylän keskustassa.kuva: Julia

Jyväskylän keskusta-alue