Jyväskylän kiinnostavimmat ostosalueet

Vilkas ja eläväinen kävelykatu

Kun päätät etsiä täytettä vaatekaappiisi tai löytää mielenkiintoista designia kotiisi, sinun on ehdottomasti suunnattava palkitulle Kävelykadulle ydinkeskustaan. Kävelykadun ympärillä on useita ostoskeskuksia; Forum, Jyväskeskus, Torikeskus, Tawast, Hoviraitti, Kolmikulma, Kauppakulma, Kauppakeskus Sokkari ja Väinönkeskus. Ostoskeskuksista sekä kävelykadun ja sen poikkikatujen pikkupuodeista löytyy myös käsityöläisten tekemiä kauniita koruja ja esineitä kotiisi. 

 

Boheemi ja välitön Yläkaupunki

Kauppakadun yliopistonpuoleisesta päästä löytyy välitön ja yllätyksellinen Yläkaupunki. Alueen omaleimainen, boheemi tunnelma syntyy pienten putiikkien, ravintoloiden, kahviloiden ja baarien sekä erilaisten kulttuuritapahtumien ja tempausten yhdistelmästä. Kulttuuri näkyy Yläkaupungilla ennakkoluulottomasti – saatat törmätä taidenäyttelyyn vaikkapa optikkoliikkeessä. 

Alue toimii näyttämönä suositulle Yläkaupungin yö -kaupunkifestivaalille, joka tarjoilee aina toukokuussa laajan kattauksen kulttuuria ja toimintaa kaikenikäisille festivaalivieraille. Erilaiset konsertit, puistotanssit ja yhteislaulutilaisuudet valtaavat kesäkaudella myös Yläkaupungin oman kesäolohuoneen, Lounaispuiston. 

 

Teollisuushenkeä ja designia Vaajakoskella 

Industrial-henki tuo Vaajakoskelle ihan omanlaista tunnelmaa! Vaajavirran varrella, noin seitsemän kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta sijaitseva kaupunginosa hemmottelee matkailijan kaikkia aisteja. Tämä paikka on oivallinen vierailukohde kodin sisustuksen ystäville sekä herkkusuille: istahda kahville puistomaisemien äärelle tai nappaa paikalliset herkut ja tuotteet tuliaisiksi.  

Upea Naissaari hurmaa Vaajakoskella vierailijan. Saaren puistomainen miljöö vanhoine rakennuksineen sekä vieressä kuohuva Vaajakoski ovat ainutlaatuinen yhdistelmä. Saarella sijaitsee muun muassa kahvila ja kesäteatteri. Vanha, vuonna 1920 rakennettu vesivoimalaitos toimii nykyään näyttely- ja juhlatilana. 

Vaajakosken liikkeet ja ravintolat löydät tästä kartasta