Käsityöläis-, paja- ja design-myymälät

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Keski-Suomen käsityöläis-, paja- ja design-myymälöiden tarjonta on niin laaja, että alueen mielenkiintoisimmat myymälät päätettiin koota yhteen paikkaan helposti tutkittavaksi.

Olitpa sitten itse innokas harrastaja tai muuten vain käsityön ystävä, niin joukosta löydät sekä valmiita tuotteita, että käsityötarvikkeita. Alueen myymälöiden tarjontaa piristävät runsaasti esillä oleva paikallinen suunnittelu ja kotimainen tuotanto. Hyppää mukaan ja löydä ihanat ideat vaikkapa lahjaksi tai omaan kotiin!

Kierrä myymälöitä ja putiikkeja omatoimisesti reittimme avulla!
Myymälä- ja putiikki-reittiin pääset tästä. Citynomadin sovelluksen voit ladata täältä. Kartan ladattuasi voit käyttää sovellusta myös ilman internetyhteyttä.

Jyväskylä

Aalto2-museokauppa
Alvar Aallon katu 7, 40600 Jyväskylä 
https://shop.alvaraalto.fi/ 

Alvar Aalto Shop on siirtynyt Aalto2-museokeskuksen tiloihin. Pistäydy myymälässä ihastelemassa suunnittelijan tuotteita – Alvar Aallon pääkaupungissa! Samalla voit jäädä tutustumaan Aalto2-museokeskuksen uusiin tiloihin. 

Alpa
Tervalankatu 10, 40500 Jyväskylä
https://alpa.fi/

Alpan ihastuttavissa alpakan villatuotteissa yhdistyvät parhaat luonnon materiaalit, ajaton tyyli ja eurooppalainen valmistus. Tuotteet suunnitellaan Suomessa.

Design Alonen / Pykälistö
Laukaantie 30, 40320 Jyväskylä
https://www.designalonen.fi/

Pykälistö on valo- ja nykytaiteen kulttuurikeidas, jonka alueen historia ylettää vuoteen 1898. Alunperin alue on ollut VR:n vahtitupa-alue, mutta entisöintien myötä Pykälistön puurakennukset ovat saaneet uuden elämän ja heränneet taas henkiin. Useimmissa gallerioissa taiteilijat ovat harvoin tavattavissa, mutta täällä tapaa heidät ennen teoksiin tutustumista.

KOTO Designmarket
Yliopistonkatu 32, 40100 Jyväskylä
https://www.kotodesignmarket.fi/

KOTO Designmarket on modernin kotimaisen muotoilun liike Jyväskylän keskustassa. KOTOsta löytyy kuukausittain ja sesongeittain uusiutuva valikoima suomalaisten muotoiluyritysten tuotteita.

Lasitaide Hilkka Juppi
Tapionkatu 11-13 C 54, Jyväskylä
http://hilkkajuppi.com/

Lasitaide Hilkka Juppi tarjoaa niin tilattavat lasityöt, kuin valmiit lahjatavaratkin. Studiolla järjestetään myös lasikursseja, joissa pääset itse kokeilemaan taitojasi.

Miia Suojala Design
Yliopistonkatu 28 B, 40100 Jyväskylä
https://miiasuojala.fi/

Vieraile Miia Suojalan työhuoneella ja kellariputiikissa ihastelemassa hänen designiaan. Vaatemallistot suunnitellaan Jyväskylässä.

Taito Shop Jyväskylä
Kauppakatu 25, 40100 Jyväskylä
https://taitokeskisuomi.fi/jyvaskyla

Taito Shopin tuotevalikoima koostuu käsityön helmistä, kodin sisustustuotteista, yksilöllisistä vaatteista ja asusteista, paikkakuntatuotteista, inspiroivista käsityömateriaaleista sekä tuliaisiksi sopivista herkuista. Taito Shop kauppoja löytyy Jyväskylän seudulla Joutsasta ja Jyväskylästä. Paikkakuntatuotteista Jyväskylästä löytyy mm. Jyväskylä-sarjan vanerinen leikkuulauta, muki, kahvi sekä suositut musta-valkoiset Jyväskylä-kalsarit.

Emalipuu
Korpilahden satama, Korpilahdentie 10, 41800 Korpilahti
http://hoyrygalleria.fi/kauppa/emalipuu/

Emalipuussa yhdistyvät kaksi materiaalia ja kädentaitajaa, kun metalliseppä Ulla Huttunen ja puuseppä Arto Salminen valmistavat esineitä uniikkiteoksina sekä piensarjoina. Emalipuun omat tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan itse paikan päällä, mutta myymälän puolelta löydät myös muiden taitajien tuotteita.

Design Pylsy
Konttisentie 8 A2, 40800 Vaajakoski
https://designpylsy.fi/

Design Pylsy tunnetaan kotimaisista, laadukkaista naisten vaatteista ja asusteista. 

Toivolan vanhan pihan liikkeet
Cygnaeuksenkatu 2, 40100 Jyväskylä

Titityy
https://titityy.fi/fi

Lankapuoti, jossa on myynnissä esimerkiksi luonnonkuituisia neulelankoja sekä myös muita neule- ja virkkaustarvikkeita.  

BYPIAS
https://www.bypias.com/pages/bypias-jyvaskyla

Kansainväliseksi kasvanut, palkittu kotimainen lifestyle ja muotikonsepti, jonka omia brändejä suunnittelemme ja tuotamme. BYPIAS tarjoaa asiakkailleen ihanan muodin ja lifestyle konseptin kokonaisvaltaisen elämyksen, jossa vaatteet ja sisustus yhdessä muodostavat lumoavan ja harmonisen maailman. 

Museokauppa Sparvin
https://toivolanpiha.fi/toimijat-ja-tilat/museokauppa-sparvin/

Mikä olisikaan sen mukavampaa kuin tunnelmoida entisajan Jyväskylää ja tehdä samalla ostoksia. Tämä onnistuu Museokauppa Sparvinissa, jonne on valikoitu 1800-luvun lopun Jyväskylän henkeen sopivia tuotteita. Museokauppa on Keski-Suomen museon erilliskohde ja on avoinna ympäri vuoden. 

Muurame

Ommellinen
Sääksjärventie 1, 40930 Muurame
https://ommellinen.fi/

Ommelliselta löydät Avainlippu-merkittyjä vaatteita, kankaita ja kodin tekstiilejä. Heidän kuosinsa ovat rohkeita, iloisia ja näyttäviä. Ommellinen tekee arjen onnelliseksi värien, kuosien ja laadukkaiden kotimaisten vaatteiden kautta. Vaatteiden ja kankaiden lisäksi myymälästä löytyvät suomalaisesta koivuvanerista valmistetut korut.

Jämsä

Huopaliike Lahtiset
Partalantie 267, 42100 Jämsä
https://www.lahtiset.fi/

Huopaliike Lahtiset valmistaa luonnonläheisyyttä huokuvia tuotteita, kuten kenkiä, kasseja, reppuja ja pohjallisia. Tuotteet valmistetaan huovasta.

Huopatehdas J.Alho
Partalantie 131, 42100 Jämsä
http://www.alhonhuopatehdas.fi/

Ainutlaatuinen huopatehdas Jämsässä valmistaa upeita huopatossuja niin sisä- kuin ulkokäyttöön sekä muita uniikkeja tuotteita. Tuotteet valmistetaan omassa pihapiirissä. Huopatehtaalta löytyy myös tehtaanmyymälä ja kahvila.

Witikkalan kartano
Koskentie 12, 42100 Jämsä
https://www.witikkalankartano.fi/  

Kartanon tunnelmallisten hirsiseinien sisään kätkeytyy pukeutumiseen ja sisustamiseen erikoistunut, nykyaikainen lifestyle-myymälä. Witikkalan kartanosta löydät laadukasta naisten muotia sekä kotimaisia korvakoruja.  

Joutsa

Pikkupuoti
Mäntytie 17 19650 Joutsa
http://pikkupuoti.fi/

Pikkupuoti on joutsalainen tekstiilialan perheyritys, joka tuottaa korkealaatuisia vaatteita ja sisustustekstiilejä. Tehtaanmyymälän ohessa toimii lahja- ja sisustusliike, joka tarjoaa omien tuotteiden lisäksi myös muiden valmistajien tuotteita.

Taitoshop Joutsa 
Jousitie 38, 19650 Joutsa

https://taitoshop.fi/myymalat/joutsa/   

Taito Shop Joutsan tuotevalikoimassa on paikallisia ja suomalaisia vastuullisesti, kestävästi ja laadukkaasti valmistettuja käsityötuotteita. Tuotetarjontaan kuuluvat myös käsityömateriaalit ja -tarvikkeet.  

Laukaa

Kädenjälki-puoti ja Design- ja tarvikesoppi Sará
Laukaantie 26, 41340 Laukaa
http://kadenjalkilaukaa.fi/

Kädenjälki-myymälä toimii yli 50 laukaalaisen kädentaitajan tuotteiden yhteismyyntipisteenä. Täältä voit hankkia niin käsityöyrittäjien, taiteilijoiden kuin harrastajienkin tuotteita eri tarpeisiin. Myymälän yhteydestä löytyy Desing– ja tarvikesoppi Sará, josta löytyy upeita tuotteita läheltäsi!

Puustellin Työkylän puoti
Kantolantie 410, 41340 Laukaa
http://www.puustellintyokyla.fi/puoti

Puustellin käsityötuvalta valmistuu laaja valikoima erilaisia kudonnaisia ja käsinpainettuja tuotteita sekä koriste- ja lahjatuotteita muun muassa lasista, puusta, metallilangasta ja kankaasta. Puutuvalla puolestaan valmistetaan kodin taloustarvikkeita, pienkalusteita sekä lasten leikkivälineitä. Muilta valmistajilta valikoimiin kuuluvat käsintehdyt harjat, saippuat ja erilaiset sesonkituotteet kuten kynttilät.

Petäjävesi

Puupiippola
Piippolantie 5, 41920 Kintaus
http://www.puupiippola.fi/

Puupiippola on vuodesta 1987 toiminut leluverstas Petäjävedellä. Verstaan myymälästä hankit mukaan etenkin perheen pienimmille mieluiset puulelut ja -tuotteet.

Heinähattu
Karikontie 1, 41900 Petäjävesi
https://heinahattu.wordpress.com/

Kivenheiton päässä Petäjäveden vanhalta kirkolta on persoonallinen Suoramyynti Heinähattu. Myymälä ja kahvila tarjoavat käsintehtyjä tuotteita lähialueilta. Valikoimaan kuuluu eri materiaaleista tehtyjä käsitöitä, huovutus- ja neulontamateriaaleja sekä matkamuistoja. Kaikki tuottajat tekevät myös tilaustöitä.

Multia

Kalevantulen myymälä
Keskustie 33, 42600 Multia
https://kalevantuli.net/

Kalevantuli valmistaa upeita ainutlaatuisia kynttilöitä ammattikäsityönä. Paja on perustettu 2005 ja löytyy Keski-Suomesta Multialta.

Puronrannan Paja
Keskustie 43, 42600 Multia
https://www.facebook.com/profile.php?id=100054371387663&locale=fi_FI 

Pujorannan Paja valmistaa käsityönä koristeita pihalle ja kotiin. Täällä vanhasta luodaan uutta! Löydät Puronrannan Pajalta uniikit lahjat ja tuliaiset. Pajan ovet ovat auki lähes päivittäin, mutta kannattaa varmistaa aukiolot soittamalla etukäteen. 

Hankasalmi

Sepän Galleria 
Sepän Galleriantie 60, 41530 Veneranta
https://sepan-galleria.fi/  

Sepän galleriassa valmistetaan käsityönä keramiikka-astioita yli 40-vuoden kokemuksella.
Myymälässä voit tehdä ostoksia pajahinnoin. Sepän Galleria on avoinna sopimuksen mukaan. Aukioloajoista tiedotetaan aina Facebook-sivuilla. 

Luhanka

Nisulan Pihatupa 
Hakulintie 2, 19950 Luhanka
https://www.facebook.com/nisulanpihatupa/?locale=fi_FI  

Tunnelmallisesta hirsiseinien sisään kätketystä puodista löydät paikallisia käsitöitä lahjaksi ja kodin sisustukseen.  

Viitasaari

Suoramyynti Nestori
Rantatie 2, 44500 Viitasaari
https://www.facebook.com/suoramyyntinestori/?locale=fi_FI

Suoramyynti Nestori on Viitasaarella sijaitseva suoramyyntimyymälä, jonka tiloissa on myös kahvila täynnä ihania herkkuja. 

Keuruu

Tiltalttishop
Kangasmannilantie 4, 42700 Keuruu
https://www.tiltaltti.fi/

Asujen lisäksi löydät Tiltaltti Shopista myös hyväntuulen lahjoja ja tuliaisia. Koska puodissa arkikin on juhlaa, on valikoimissa myös paljon pientä kivaa arjen iloksi, kuten kotimaista luonnonkosmetiikkaa, ekologisia kodintuotteita ja hamam-pyyhkeitä. 

Uurainen

Sesonkipuoti Selma
Virastotie 2, 41230 Uurainen
https://www.facebook.com/pages/Sesonkipuoti-Selma/118907999862070

Esillä kädentaitajien upeita tuotteita ja taitavien leipojien herkullisia luomuksia. Puoti pitää ovet auki mm. Kesä- ja joulusesonkien aikaan. Tarkistathan tarkat aukioloajat Selman Facebook-sivuilta. 

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Ompelutarvikkeita Titityyn puodissa

Käsityömatkaopas

Puisia magneetteja henkilön käsissä. Taustalla vihreää nurmikkoa.

Pala Keski-Suome kotiin