Minne mennä veneellä – nappaa tästä veneilyvinkit kesäksi!

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Keski-Suomesta löytyy upeita erilaisia veneilykohteita. Veneellä pääsee häikäiseviin luonnonläheisiin kohteisiin tai nauttimaan ainutlaatuisista palveluista. Tähän tekstiin on koottu mahtavia erilaisia veneilykohteita eripuolilta Keski-Suomea. Kaikista tämä sivun kohteista pääsee vesiteitse toisiinsa, joissakin siirtymissä on kuitenkin käytettävä eri kanavia.

#visitjyvaskylaregion

Koe upea ja monipuolinen Päijänne

Päijänteellä Haapaniemessä sijaitseva Noukanniemi on saanut uudistuneen upean Vehryt Noukan kruunaamaan paikan. Tänne voi tulla huoltamaan veneen tai syömään ravintolaan, joka on auki tilauksesta sekä eri tapahtumien merkeissä.

Savutuvan Apaja on ihana kohde, jonne pääsee myös veneellä. Savutuvan Apaja löytyy myös Haapaniemestä Päijänteen rannalta. Ryhmät voivat tilata Apajalta etukäteistilauksella ruoka- ja saunapalveluita.

Päijänteellä yksi suosituimmista veneilykohteista on Kalasaari. Saaresta löytyy grillikatos, jossa pääsee kokkaamaan herkulliset eväät samalla kun odottaa saunan lämpenemistä. Saunasta pääsee myös laituria pitkin pulahtamaan järvessä. Kalasaareen on helppo saapua hyvän venelaiturin ansiosta. Tänne voit ottaa esimerkiksi lettutaikinan sekä muurikkapannun mukaan ja tulla viettämään rentouttavaa kesäpäivää.

Kuva: Vehryt Nouka

Veneellä ainutlaatuisille virkistysalueille

Jo monen suosioon noussut Päijänteellä sijaitseva Mämminiemi on myös ehdottomasti yksi parhaista paikoista viettää kesäpäivää. Sen kauniit kalliot houkuttelevat jo kaukaa makoilemaan viltillä kirjan ja eväiden kera. Mämminiemestä voi lukea lisää täältä!

Korpilahden satama on kaunis satama, jonne voit mennä syömään, juomaan tai huoltamaan veneen. Etenkin Korpilahden sataman kahvila-ravintola Satamakapteenin pitsat kannattaa käydä maistamassa ja joskus niistä voi nauttia jopa livemusiikkia kuunnellen. Tänne voi jäädä myös laituriin yöksi pienestä maksusta.

Jos veneillessä Kuusveden äärellä iskee yllättäen nälkä, kannattaa suunnata Laukaan satamaan. Sieltä voi valita pienestä purtavasta kunnon ruoka-annoksiin. Laukaan satama on myös hyvin aktiivinen erilaisten aktiviteettien ja tapahtumien vuoksi, mutta myös loistava kohde mennä vain istuskelemaan ja nauttimaan päivästä. Tänne voi jäädä myös satamaan veneellä yöksi pienestä lisämaksusta.

Kuva: Julia Kivelä

Kohti kirkasvetistä Keitelettä

Kuusan koskelta löytyy koskikahvio, jonne voi mennä istumaan terassille ja nauttimaan kesästä jäätelöä syöden. Kuusan koskikahvio löytyy Kuusan kanavan välittömästä läheisyydestä Vatianjärven puolelta.

Keiteleeltä löytyy mahtava Rekolahti, joka komeilee pitkällä uimarannalla. Rekolahdesta löytyy hyvä venelaituri, johon veneen saa sujuvasti kiinni. Paikanpäältä löytyy tulentekopaikka, jossa onnistuu hyvienkin eväiden valmistus. Uimarannalta on helppo pulahtaa vedessä tai lähteä vaikka suppailemaan järvelle veneen ollessa laiturissa kiinni.

Keitelejärven ääreltä löytyy myös rantakahvila Matilan Ankkuri. Täältä löytyy purtavaa sekä pieneen että suureen nälkään, esimerkiksi pitsoja ja hampurilaisia.

Keiteleeltä löytyy myös mahtavan retkeilysatama Viukarin, jonne on mukava mennä nauttimaan kesäpäivästä. Viukariin on helppo saapua hyvän laiturin ansiosta ja löydät sieltä myös laavun, nuotiopaikan sekä saunan.

Kuva: Jaakko Manninen

Keitele ja Konnevesi komeilevat upeilla maisemillaan

Keiteleen tai Konneveden puolelta pääsee vanhalle kanavavahdille perustettuun Neiturin Kievariin, joka on ainutlaatuinen veneilykohde. Neiturin Kievari on sisustettu sen historiaa kunnioittaen. Täällä pääset myös täyttämään vatsaa suolaisella tai makealla.

Keiteleellä sijaitsevassa Suolahden satamassa pääsee syömään, juomaan tai herkuttelemaan jäätelöllä ravintola Majakassa. Jos veneilyn ohella haluaa myös hieman kulttuuria, löytyy sataman läheisyydestä Suolahden Wanha asema sekä Keitelemuseo.

Yksi Konneveden upeista kohteista on Häyrylänranta, josta löytyy ravintola sekä veneen huoltomahdollisuudet. Täällä voi myös yöpyä. Häyrylänranta on Etelä-Konneveden kansallispuiston läheisyydessä, jonka vuoksi täältä pääsee kansallispuistoon jopa omalla veneellä.

Kuva: Jukka Paakkinen

Keski-Suomen järvet ovat mitä upeimpia, jonka vuoksi niistä kannattaa ottaa kaikki ilo irti. Järvelle kannattaa lähteä ajan kanssa ja nauttia jo pelkästä matkasta määränpäähän. Keski-Suomen järvet sopivat loistavasti rauhallisen kesäpäivän viettoon tai aktiivisempaan vesiurheiluun, kuten suppailuun, jetteilyyn tai vaikka vesihiihtoon. Päijänne ja Keitele muodostavat yhdessä pienempien järvien kanssa yhtenäisen vesiväylästön, mitä pitkin pääsee nauttimaan eri kohteista juuri oman aikataulusi mukaan.

Jaa veneilyhetkesi sosiaalisessa mediassa #visitjyvaskylaregion