Yöelämä Jyväskylässä

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Yöelämä Jyväskylässä yllättää! Kaupungin pubi- ja baarikulttuuri on monipuolinen ja kattauksesta löytyy paikkoja rauhalliseen istuskeluun, rouheisiin pubeihin tai villisti bailaamiseen! Oletko karaoken ystävä, haluatko mieluummin testailla erilaisia cocktaileja vai irrotella suosikkiartistin keikalla? Tässä muutama vinkki kaupungin laajaan tarjontaan. 

Alkuillan kuohuviinit tai cocktailit

Keski-Suomen ravintolatarjonnasta löydät erinomaisia makuja huolella valittujen viinien ja oluiden kera. Moni paikka on tunnettu hyvästä ruuastaan, mutta pelkät juomatkin on sallittuja! Kannattaa istahtaa viinille esimerkiksi Bistro Kirkkopuistoon, jonka isoista lasi-ikkunoista on mahtavat näkymät Kirkkopuistoon. Tyylikäs Verso Baari & Keittiö kävelykadulla keskustassa on täydellinen afterworkeille! DeLorean on palkittu cocktailbaari keskustassa, tuoreista raaka-aineista tehtyjen cocktailien siemailuunJo nimikin paljastaa, että luvassa on hauskaa kasarifiilistelyä elämyksellisessä ympäristössä. Ravintola Hox Kauppalaispihalla on erinomainen tapaksille ja viinille. Figaro Bar on nautiskelijan valinta, Avenue Bar & Bistro tarjoilee bistrotunnelmaa kahdessa kerroksessaÄlä unohda myöskään keskustan Revolutionia tai Venniä – rento ilmapiiri takaa hauskan illan, ihan päätyyn asti! 

Kuva: Ilmari Heinäjärvi

Illanvietto pubissa

Englantilaistyyppinen Harry’s Jyväskylän keskustassa on kaupungin legenda ja aina varma vaihtoehto hauskaan iltaan. Pubissa on laaja valikoima oluita, siidereitä ja muita juomia. Samoilla kulmilla on myös rento Hemingway’s, jossa viihtyy vaikka lautapelin äärellä. Viihtyisä Teerenpeli on tunnettu varsinkin oman panimon laadukkaista tuotteista. Haluatko maistella paikallisen panimon olutta? Hiisi Panimon Taproom on tällöin valintasi. Herkuttele samalla huippuruualla tai kysy oluttastingia! Matsi Bar on rento urheilubaari, Ravintola Mutka on rokimpaan makuun. Pomminakin tunnettu Explosive Bar panostaa käsityöläisoluisiin, rouheampaa menoa löydät Pub & Club Onnista. 

Kuva: Gaia

Ota suunnaksi Yläkaupunki!

Jyväskylän Yläkaupunki on käsite jo itsessään. Täällä on paljon varsinkin yliopistoväen suosikkipaikkoja, mutta jokainen on ihan taatusti tervetullut! Ylä-Ruthilla on pitkät perinteet kaupungin vanhimpana ravintolana, jossa voit piipahtaa vaikka keikalla. Sohwi on tunnettu mutkattomasta ruuasta, jonka kylkeen maistuu kylmä juoma. Vakiopaine on persoonallinen kohtaamispaikka, joka jättää muistijäljen. Kertoopa baarista jotain se, että siitä on kirjoitettu oma historiikkinsakin. Jos haluat maistaa paikallisoluita tai kuulla kiinnostavia yksityiskohtia esimerkiksi sahtikulttuurista, ota suunnaksi Vihreä Haltiatar. Lucky on oiva paikka huurteiselle ja onpa Yläkaupungilla karaokeakin, Yläkaupungin Ale Pubissa! Kesällä Lounaispuiston lavalla on konsertteja ja onpa Yläkaupungilla myös oma festari, Yläkaupungin Yö. 

Kuva: Saara Sund

Keikka vai karaoke?

Lutakko on keikkapaikkojen kuningas, jossa näet eturivin artistien ja bändien keikat. Tanssisali saa ylistystä katsojilta, mutta myös itse artisteilta.  

”Koko meidän jengi aina odottaa kenties eniten innolla sitä että päästään vetämään kotikenttäkeikka Lutakossa joka vuosi. Legendaarinen venue, jossa on uskomattoman hieno jengi töissä – ja jotka aidosti rakastavat musiikkia yhtä paljon kuin mekin, ja tekevät kaikkensa että artistilla olisi kotoisa olo koko illan. Lutakon legendaarinen takahuone, sauna ja lava josta huokuu aito rock ’n roll on kaikki mitä maailmaa kiertävä muusikko haluaa kokea kun vihdoin pääsee kotiareenalle.” – Lost Society 

Huikean keikkatunnelman takaavat myös Musta Kynnys Jyväskylän vanhalla rautatieasemalla tai Paviljonki, jossa vierailee tähtiä Suomesta ja maailmalta. Poppari Live Music Club on nimensä mukaisesti live-musiikin keikkakeidas esimerkiksi jazzin ystäville. Ilokivi Venue tarjoilee kiinnostavia esityksiä aina burleskista metalliin. Onko karaokevalintasi Aikuinen nainen vai Matkustaja? Sama se, mutta voit laulaa äänesi käheäksi Karaoke Bar Helmessä tai Pataässässä! 

Kuva: Aki Rantala/Paviljonki

Yökerhoon villisti bailaamaan

Jyväskylän yöelämästä löytyy tarjontaa myös silloin, kun haluat bailata aamunkoittoon. London on aikuiseen makuun. Täällä voit revitellä karaokessa, istua pubin puolella tai fiilistellä keikoilla ja tanssia yökerhon puolella. Heidi’s Bier Barissa vetää kaikenikäisiä after ski -tunnelmaan ympäri vuoden. Kuule tanssilattialta Ecuador-biisin kutsu, laula kaveriporukalla tai tilaa koko jengille shottisuksi! Freetime on rokimpaan makuun. Rento illanistuminen, indie-hittien bailaaminen tai karaokejamit kaveriporukalla – checkVai olisiko tänään bile-illan valintana Club EscapeYökerhossa on kolme erilaista puolta ja livemusiikki-iltoja, joten musiikkia on varmasti jokaisen makuun. 

Kuva: Vasco Vachada

Sinua voisi kiinnostaa myös

Ihmisiä tanssimassa yökerhossa

Yöelämä Keski-Suomessa

Jyväskylän Kesän Puistojuhlien keikka.

Keski-Suomen tapahtumakooste

Laivoja Lutakon satamassa Jyväskylässä iltavalaistuksessaan.

Jyväskylän Lutakon satama

Kaksi henkilöä Jyväskylän Lutakon satamassa laiturilla.

Juuri nyt