Keski-Suomen yöelämä

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Haluatko huippuartistin keikalle tai istua iltaa ystävien kanssa? Keski-Suomessa on runsaasti erilaisia vaihtoehtoja pubitunnelmaan, karaokeen tai herkutteluun hyvällä ruualla ja juomalla. Olipa suuntana after ski tai festarit – tässä muutama vinkki Keski-Suomen iltaelämään ja yöhön. 

Yöelämä Himos-Jämsän alueella

Himos-Jämsän seutu sykkii elämää ympäri vuoden! Himoksen talviset after ski -etkot ja -jatkot ovat kokemisen arvoiset. Kesäisin Himoksella järjestetään mahtava määrä tapahtumia ja laskettelukaudella Himoksen huipulla pääsee fiilistelemään talvitunnelmaa Himoksen Vuorikahviossa. Mono pub & pizzeria valloittaa pubitunnelmallaan ja loistat karaokessa matkailukeskuksen keskiössä. Aivan rinteiden lähellä sijaitsee Ravintola Rinne, jossa saa drinksun lisäksi varmasti bailuseuraa muista laskettelijoista tai festarikävijöistä. 

Muista tankata myös hyvää ruokaa! Ravintola Patapirtti Himoksen vieressä on tunnettu herkullisista annoksistaan. Ravintolassa voi nauttia pihapiirin Uusi-Yijälän viinitilan viinejä tai ostaa mukaan tilan omat viinit viinimyymälästä. Tupa Kitchen & Barissa Himoksella on herkkuja jokaisen makuun. Hyvän ruuan ja juoman myötä talvikaudella kannattaa suunnata Himos Areenan bileviikonloppuihin, bailaamaan kovimpien kotimaisten suosikkien tahtiin. Himos Areenalla ja Himoksella järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja festareita. Kesäfestarit, kuten Iskelmä Festivaali, Jysäri ja Himos Juhannus, ovat kestosuosikkeja. 

Jämsän keskustassa Akuliinassa esiintyy kiinnostavia artisteja, esimerkiksi Akuliinan Keikkakesässä. Tämä kahvila ja kesäterassi tarjoaa ympäri vuoden hyvää fiilistä. Bistro ja Pub Hilpeä Hirvi on sanayhdistelmä hyvälle ruualle ja juomalle Jämsän keskustassa. Iltaa voi viettää myös rouheassa Jämsän Ravintola Pikiksessä tai vaikka Bar Montussa Jämsänkoskella, jossa voi pelata biljardia, laulaa karaokea kavereiden kanssa tai nauttia livemusiikista.  

Kuva: HimosLomat

Äänekoski, Laukaa, Keuruu ja Pohjoinen Keski-Suomi

Keuruulla on muutamia vaihtoehtoja illanviettoon. Hotelli Keurusselkä on tunnettu tanssipaikka ja viihdekeskus. Camping Nyyssänniemen ravintola Nyyssis ja tapahtumat, kuten kesäisin järjestettävä Entisten Nuorten Bileet, on koettava! Vauhdikkaampaa menoa tarjoilevat keskustan Rock Bike, jossa voi bailata, vaikka karaoken tahtiin tai Bunkkeri, jossa on mahdollisuus esimerkiksi biljardiin. Lavatanssien ystäville Keuruulta löytyvät Keurusselän lisäksi Haapamäen Suoja ja Haapamäen Höyrypaviljonki. 

Laukaan Peurunka on tunnettu Areenan keikkojen kovista nimistä ja Live Klubin keikoista ja tansseista. Ei kannata unohtaa myöskään Peurungan Apollo Barin rentoa tunnelmaa. Varjolan tilalla voit herkutella hyvän ruuan lisäksi myös Varjolan nimikko-olutta. Laukaassa illanvietto onnistuu myös Pub Juomassa, jossa on ajoittain myös livemusiikki-iltoja. Laukaassa toimii Savion lava, jossa on kesäisin lavatansseja. 

Onko suuntana Äänekoski? Yöelämässä ja illanistumiseen on monipuolista tarjontaa. Suolahdessa Viljo’s kutsuu viihtymään ja istumaan iltaa, vaikka pubin puolelle. Viikonloppuisin tarjonnassa on lisäksi yökerho. Bar Hurmoksessa Äänekosken keskustassa otetaan mittaa lautapelien äärellä tai biletetään viikonloppuna villisti yöhön asti. Keskustasta löydät myös Pub Markuksen. Konginkankaan Killinki on oiva paikka esimerkiksi viikonlopun karaokelle. Kesäisin voi istahtaa Ravintola Majakan järvinäköalaterassille Suolahden satama-alueelle. Kartano Kievari järjestää hyvien tanssien lisäksi stand up -iltoja ja kesäteatteria! 

Pohjoisessa Keski-Suomessa on myös tekemistä iltoihin! Viitasaaren Keilaravintola Kaatis on suunta silloin, kun tekee mieli keilata tai hohtokeilata. Viihdekeskuksessa järjestetään myös karaokeiltoja. Hotelli Pihkurissa viihdyttää esimerkiksi viikonlopun bändi-illat. Viitasaarella lavatansseja järjestävät AreenaKeitelepohjan ns ja Niinilahden lava. Pihtiputaan Kahvila-ravintola Manta on iltaisin ja viikonloppuisin kohtaamispaikka, vaikka karaoken merkeissä sekä Kolima Distilleryn pop-up henkinen baari tarjoaa mahdollisuuden tutustua heidän laadukkaisiin tuotteisiinsa.  Kivijärven Hannunkivessä toimii sesonkiaikoina Peuran Tupa, jossa voit nautiskella taiteen ja hyvinvoinnin lisäksi pienpanimo-oluen. Kinnulassa illan vauhdit takaa Jess Music Pub. 

Kuva: Aki Rantala/Paviljonki

Muualla Keski-Suomessa 

Hankasalmen Revontuli Resort ja viihdeillat tuovat Suomen eturivin ykkösartistit Revontulen lavalle. Ennen keikkaa voi mitellä keilahallissa, nauttia saunojen lämmöstä tai herkutella ravintoloissa. Kesäaikaan Hangan Lavalla nautitaan lavatanssitunnelmasta kauniissa järvimiljöössä. Joutsan Ravintola Kellarissa istut iltaa rattoisasti. Joutsan Leivon pub toimii nimensä mukaisesti Leivonmäellä. Janon sammuttaa myös Huttulan baari. Joutsan Letkaliiteri järjestää lavatansseja. 

Konnevedellä iltaa voi viettää muun muassa livemusiikki-iltojen tahtiin Mierontiessä. Luhangan Ravintola Reeti järjestää aika ajoin esimerkiksi pubivisoja ja bileiltoja. Multialla voi viivähtää vaikkapa Camping Sinervän terassilla. Muuramessa legendaarinen Muurmanni on toiminut janonsammuttajana jo vuodesta 1979. Ravintola Riihikelossa Riihivuoren laella kruunaat laskettelupäivän tai kesäteatteri-illan. Petäjävedellä Ravintola Kanttarissa on ruuan ja juoman lisäksi erinomaisia livekeikkoja. Toivakassa Ravintola Sun Toiveessa voi istahtaa iltaa tai syödä hyvin. 

Kuva: HimosLomat

Sinua voisi kiinnostaa myös

Jyväskylän Kesän Puistojuhlien keikka.

Keski-Suomen tapahtumakooste

DeLorean punainen drinkki

Yöelämä Jyväskylässä

Kaksi henkilöä Jyväskylän Lutakon satamassa laiturilla.

Juuri nyt