Jyväskylän Lutakon satama

Jyväskylän Lutakon satama. Kuva: Julia Kivelä
Satamakatu 8
40100 Jyväskylä
p. 014 266 5025
palvelupistehannikainen@jkl.fi

Paikallinen sää

Lämpötila: -4.7°C Selkeää, klo 00:09

Jyväskylän Lutakon satama

Kesäaikaan Jyväskylän Lutakon satama muuntautuu kaupunkilaisten ikiomaksi olohuoneeksi, jossa viihtyvät kaiken ikäiset! Aivan keskustan ja Matkakeskuksen välittömässä läheisyydessä sijaitsevassa satamassa voit nauttia aurinkoisista kesäpäivistä, mukavista aktiviteeteista ja monipuolisista makuelämyksistä. Jyväskylän Lutakon satamasta löytyy 46 vierasvenepaikkaa.

Järviristeilyt, saunalautat, rantaraitti ja muut järvielämykset

Päijänteen pohjoisimman matkustajasataman titteliä kantava Jyväskylän satama toimii lähtöpaikkana erilaisille risteilyille, kuten M/S Rhean ja Päijänne-Risteilyt Hildenin lähivesiristeilyille. Jyväskylästä voi seilata mukavasti esimerkiksi Lahteen, Jämsään, Suolahteen, Laukaaseen ja Viitasaarelle. Risteily on mahtava tapa kokea Päijänteen järvimaisemat, ja samalla nauttia risteilyalusten herkullisista noutopöydän antimista. Molemmilla laivoilla on myös erilaisia teema- ja keikkaristeilyjä! Muita tilaus- ja järviristeilyjä tarjoavia ovat esimerkiksi M/S Hilja ja M/S Satu.

Satamasta on mahdollista lähteä risteilemään myös saunalautalla. M/S Löyly, SS Kippari, M/S Selipaatti sekä aivan uusi, upea Saunalautta Eden vuokraavat saunalla, aurinkoterassilla ja grillillä varustettuja saunalauttoja yksityiskäyttöön. Huvilautta M/S Flamia tarjoaa mahdollisuuden elämyksellisiin löylyihin maailman ensimmäisellä iglusauna-huvilautalla. Löylyjen välissä on mukava pulahtaa vilvoittelemaan virkistävään järviveteen. Järvimaisemista voi nautiskella myös vuokraamalla asuntoveneen, joka on varmasti ikimuistoinen kokemus! Huimapäistä menoa kaipaavat voivat hypätä satamasta vuokrattavien vesijettien kyytiin tai testata villinnäköistä flyboard-lentoa. Vesillä tai satamassa liikkuessaan voi bongata Kuokkalan sillan, joka on yksi Jyväskylän tunnetuimpia maamerkkejä.

Kivenheiton päässä satamasta sijaitseva Gr8 Wake tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden viilettää vedenpintaa pitkin wakeboardin kyydissä. Kaksimastoinen wakeboard-kaapelirata hyppyreineen on kokemisen arvoinen elämys! Gr8 Wake vuokraa myös SUP-lautoja, jotka ovat oiva menopeli astetta rauhallisempaan järvimaisemien fiilistelyyn.

Satamasta löytyy myös aktiviteetteja joka lähtöön! Jyväskylän rantaraitti on Suomen suurin ulkokuntosali, jonka reitti kiertää koko Jyväsjärven ympäri. 13 kilometrin lenkki tarjoaa vaihtelevia maisemia Jyväskylän eri kaupunginosissa, ja reitin varrella olevassa satamassa on mukava levähtää lenkkeilyn lomassa. Halutessaan lenkkiin saa kätevästi yhdistettyä lihaskuntotreenin sataman ulkoilmakuntosalilla, joka tarjoaa mahdollisuuden monipuoliseen lihaskuntoharjoitteluun. Rantaraitin varrella on lähivuosien aikana yhteensä 20 erilaista liikuntapaikkaa. Aktiviteettipäivän jälkeen voit vilvoitella muutaman minuutin päästä satamasta löytyvällä Lutakon uimarannalla.

Ruokaa, juomaa ja tapahtumia Jyväskylän satamassa

Sataman laaja viheralue tarjoaa hyvät puitteet leppoisaan oleskeluun sekä piknikkien viettoon. Eväät voi ostaa helposti esimerkiksi Lutakonaukion ruokakaupasta. Retkieväiden lisäksi makunystyröille herkkuja tarjoaa viehättävä aurinkoisella terassilla varustettu Konttiravintola Morton. Mukavaa järvitunnelmaa tarjoavat satamassa kelluvat ravintolalaivat Gaia, Musta Magia ja Kavaljeeri II. Ravintolalaivan auringossa kylpevällä kannella voi nauttia maittavan aterian tai raikkaan drinkin järvimaisemien tähyilyn lomassa. Tunnelmaa kohottavat entisestään Mustan Magian live-musiikkiesitykset.

Jälkiruualle on aina tilaa – Satamakahvilan laajasta jäätelövalikoimasta löytyy oma suosikki jokaiseen makuun. Konttiravintola Mortonin yhteydessä on kahvila, jonka viihtyisällä terassilla kelpaa nauttia hyvän seuran ja ilman lisäksi vaikkapa smoothie, jääkahvi tai ihana pannukakkuannos.

Järvimaisemien ääressä on mahtava paistatella kesäpäivää ja nauttia ruokalistan ihanista herkuista, sekä kylmistä juomista. Lutakonaukiolle avautuu toistamiseen myös iso terassialue, jossa pääsee nauttimaan kuuden ravintolan tarjonnasta, niin ruuasta kuin juomasta.

Satamassa sijaitseva Lutakonaukio on tunnettu tapahtumista. Lutakonaukion tapahtuma- ja festaritarjonta on laaja, suurten kokoluokkien Rally Finlandista ja Suomipop-festivaalista aina pienempiin toritapahtumiin. Ei pidä myöskään unohtaa maankuulun rock-klubi Tanssisali Lutakon keikkoja! Lutakonaukion laidalta satamasta löydät myös palkitun Solo Sokos Hotel Paviljongin, messu- ja tapahtumakeskus Paviljongin, italialaisten makujen Trattoria Aukion sekä paikallisen HIISI-panimon Taproom&Bottleshopin. Muutaman askeleen päässä aukiolta, punatiilisten rakennusten katveessa sijaitsee myös rouhea ravintola Sohwitar.

Lutakon satama ei hiljene talvellakaan. Lue sataman talvesta täältä.

Jyväskylän Lutakon satama veneilijöille

Veneilijöille Jyväsjärven rannalla sijaitseva Lutakon satama on viihtyisä ajanviettopaikka kaiken ikäisille. Lutakon satama sai vuonna 2017 kunniamaininnan Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n järjestämässä Vuoden vierasvenesatama äänestyksessä. Satamassa on 46 vierasvenepaikkaa. Satamassa on myös vuokravenetoimintaa.

Veneilijöille on tarjolla seuraavat palvelut:

 • Sähkö
 • Vesi
 • Jätepiste (myös veneilijöiden vaarallisten jätteiden vastaanotto)
 • Septi (käytössä 1.5.-15.10.)
 • Pilssi (käytössä 1.5.-15.10.)
 • WC
 • Suihku
 • Vaatehuoltotilat
 • Puhelin
 • Polttoainejakelu
 • Laskuluiska
 • Matkustajalaituri

Vierasvenelaiturin käytöstä perittävät maksut löydät täältä. (Maksut suoritetaan Satamakahvilaan. Tiedustelut: 040 070 6691).

Jyväskylän keskustasta pääsee Lutakon satamaan kätevästi JYTAKSIn kiinteillä taksihinnoilla.

Tervetuloa viihtymään vieraaksemme upeaan Lutakon satamaan Jyväskylään!

 

Muita samasta sijainnista

Café & Restaurant Vesilinna

Lue lisää kohteesta Café & Restaurant Vesilinna

Villa Karpio (1923)

Lue lisää kohteesta Villa Karpio (1923)

Haapasaaren luontopolku

Lue lisää kohteesta Haapasaaren luontopolku
Ravintolalaiva Gaia Lutakon satamassa

Ravintolalaiva Gaia

Lue lisää kohteesta Ravintolalaiva Gaia