KYSYTTÄVÄÄ?

Kestävän matkailun Jyväskylän seutu


Jyväskylän seutu keskellä kauneinta Järvi-Suomea on luonnostaan kestävä matkailukohde. Vastuullinen matkailija löytää seudultamme kestävällä tavalla tuotettuja luontoelämyksiä ja hyvää oloa. Näihin kuuluvat oleellisesti sauna, järvet, loputtamattomasti jatkuvat metsät, lukuisat aktiviteetit ja ainutlaatuinen keskisuomalainen paikalliskulttuurimme. Kestävä matkailu ei ole meille vain trendi. Se on tapamme määrittää matkailua nyt ja tulevaisuudessa.

Jyväskylän seutu on yksi valtakunnallisen Sustainable Travel Finland -pilottiohjelman kohteista. Ohjelman kautta tuodaan esille koko Suomen kestävää matkailua. Ohjelmaan haki kymmeniä matkailualueita, joista mukaan valittiin seitsemän. Jyväskylän seudun valintaan vaikutti esimerkiksi kaupungin pitkäjänteinen työ kestävyyden ja resurssiviisauden eteen. Lisäksi alueemme tarjoaa myös matkailijoille useita kestävyyttä lisääviä palveluja, jotka ovat myös osa meidän paikallisten arkeamme. Esimerkiksi kestävään liikkumiseen kannustavat palvelut lyhyiden etäisyyksien kaupungissamme ovat asioita, joista uskomme myös matkailijoiden hyötyvän ja nauttivan.

Liikkuminen ilman moottoria on esimerkki ekologisesti kestävästä matkailusta. Jyväskylän seudun kestävä matkailun ottaa huomioon myös matkailutoiminnan taloudellisen ja eettisen kestävyyden sekä paikalliskulttuurin. Seutumme paikalliskulttuurissa korostuu muun muassa Alvar Aallon arkkitehtuuri, joka näkyy matkailijalle useammissa paikoissa kuin missään muualla maailmassa. Paikalliskulttuuria edustaa myös suomalaisten omanlainen elämäntapamme, joka varmasti kiehtoo myös matkailijoita. Jyväskylän seudulla vieraillessasi pääset opastetusti vaikkapa pesemään mattoja, kotivierailulle tai ihan tavalliselle lenkille paikallisen kanssa. Me paikalliset arvostamme arkeamme ja toivomme myös matkailijan niin tekevän ja kokevan seutumme ainutlaatuisuuden vastuullisella ja kestävällä tavalla.

 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta