Pyöräily & ulkoilu Keski-Suomessa

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Keski-Suomi on aktiivisen matkailijan unelmakohde erilaisine pyöräily, ulkoilu ja retkeilymahdollisuuksineen! Liikuntapääkaupunkina tunnetussa Jyväskylässä on runsaasti kevyen liikenteen väyliä ja lyhyet välimatkat, joten matkanteko taittuu nopeasti myös ilman moottoria. 

Olitpa sitten kaupunkipyöräilijä, maastopyöräilijä tai gravel-pyöräilijä, Keski-Suomi tarjoaa monipuolisia reittejä ja mahdollisuuksia. Jyväskylän kompaktissa keskustassa liikkuminen on vaivatonta erillisiä pyöräkaistoja pitkin, jotka tekevät kaupungissa liikkumisesta turvallista ja mukavaa. Kurkkaa pyörävuokraamot alta. Keski-Suomi on myös täynnä upeita maasto- ja gravel-pyöräilyreittejä. Kolme Lakeland by Cycle bikepacking -reittiä tarjoavat yhteensä 1 100 kilometriä jännittäviä reittejä Keski-Suomen hiekkateillä. Jos sydämesi sykkii maastopyöräilylle, kannattaa suunnata esimerkiksi Leivonmäen kansallispuistoon tai Äänemäen ja Häähninmäen ulkoilualueille.  

Ulkoilijoille Keski-Suomen ja Jyväskylän monipuoliset polut ja liikuntaretit tarjoavat monenlaisia vaihtoehtoja niin urbaaneissa kuin luonnonläheisemmissä maisemissa. Suuntaa vaikkapa Jyväsjärveä kiertävälle Rantaraitille tai Harjun ulkoilualueelle. Luonnon rauhaa kaipaavan kannattaa puolestaan tutustua Keski-Suomen neljään kansallispuistoon ja lukemattomiin luontopolkuihin.