Paikallisten persoonallisimmat poiminnat

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Ensimmäisenä Jyväskylästä ja Keski-Suomesta tulee mieleen Alvar Aallon arkkitehtuuri. Veisimme matkailijan Yliopiston kampusalueelle, jossa on paljon Aallon suunnittelemia rakennuksia. Näyttäisimme Seminaarinmäen Älylän, josta veisimme matkailijan Lounaispuistoon kuuntelemaan live-musiikkia. Siellä voisimme pitää piknikin.

-Kirsi, 65v ja Seppo, 67v

 

Haapaniemellä Jyväskylässä sijaitseva Savutuvan Apaja tarjoaa todellista vanhan ajan henkeä vanhoine talonpoikaisrakennuksineen. Moni paikallinen veisi matkailijan nauttimaan juuri tämän paikan ainutlaatuisesta tunnelmasta. Savutuvan Apajalla on rantasaunoja, halkoproomuja, juhlatilat ja ravintola, josta saa todellisia kulinaristisia nautintoja ja suomalaisia herkkuja paikan hengen mukaisesti.

Ruokapaikoista paikallisten mieleen on myös Jyväsjärven rannalla sijaitseva Konttiravintola Morton, jonka upeaa sijaintia ja herkullisia ruokia jyväskyläläiset kehuvat. Trendikkäästä konttiravintolasta saa maittavia burgereita, herkullisia salaatteja ja kahvilatuotteita.

Arkkitehtuurin ystäville paikalliset suosittelevat Alvar Aallon arkkitehtuuriaYliopiston Seminaarinmäen kampusaluetta ja vanhan puutaloalue Älylän tunnelmaa. Lähistöltä löytyy myös Teeleidi, josta saa paikallisten mukaan Jyväskylän parhaat teet. Teeleidi sijaitsee historiallisessa Vanhan Pappilan rakennuksessa.

Ilmailusta kiinnostuneille paikalliset suosittelevat lämpimästi Tikkakoskella sijaitsevaa Suomen Ilmavoimamuseota, jossa pääsee tutustumaan suomalaiseen ilmailuhistoriaan. Ilmavoimamuseossa on esillä perusnäyttely ja vaihtuvia erikoisnäyttelyitä.

Lapsiperheille paikalliset vinkkaavat Jyväskylässä sijaitsevan Mäki-Matin perhepuiston, joka on monen paikallisen perheen mielestä yksi kaupungin parhaista leikkipaikoista. Paikalliset veisivät muualta saapuvan lapsiperheen myös Nokkakiven huvipuistoon, joka sijaitsee Laukaassa.

Perinteikäs puutarhakeskus Viherlandia on monelle lähialueen asukkaalle tuttu käyntikohde. Viherlandia tunnetaan laajasta valikoimastaan kasveja ja kodin sisustustavaraa, viihtyisästä kahvila-ravintolastaan ja puhuvista papukaijoistaan!

Sinua voisi kiinnostaa myös

Toivolan vanha piha joulunaikaan

Arkkitehtuuri ja historialliset miljööt

Kaksi lasta ja huovutettu Päkä-lammas Suomen käsityön museossa.

Lasten kanssa Keski-Suomessa

Henkilöitä ruokapöydässä kippistämässä punaviinillä

Ravintolat ja kahvilat