10 syytä tulla Suomen MM-ralliin

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Suomen MM-ralli Secto Rally Finland saapuu taas Jyväskylään, Keski-Suomeen! Tänä vuonna rallit ajetaan tuttuun tapaan kesällä, eikä hurjaa vauhtia ja rallin huumaa ei tule puuttumaan. Tiedätkö jo mitä kaikkea ainutlaatuista tapahtuman aikana on luvassa? Katso alta syyt, miksi juuri sinun kannattaa tulla Suomen MM-ralliin.

1. Suomen MM-rallissa on huipputason järjestelyt

Suomen MM-ralli Secto Rally Finland on valittu maailman parhaiten järjestetyksi ralliosakilpailuksi jo useana vuonna. Tutkimuksen mukaan jopa 95,9% kävijöistä suosittelee Suomen MM-rallia. Aikaisempina vuosina ralleissa on ollut mukana lähes 260 000 kävijää, eli kyseessä on todellakin suosittu tapahtumaNämä luvut puhuvat puolestaan, joten tule mukaan huippuluokan tapahtumaan! 

Kuva: Taneli Niinimäki/AKK Sports Oy

2. Suomen MM-ralli on vastuullinen

Vastuullisuus on yksi tärkeimmistä periaatteista MM-ralleissa. Secto Rally Finlandille myönnettiin vuoden 2020 syksyllä Visit Finlandin alainen Sustainable Travel Finland -merkki, joka on merkittävä tunnustus vastuullisesta matkailutoiminnan tuottamisesta. Tiesitkö, että Secto Rally Finland myös kompensoi tapahtuman hiilijalanjälkeä tekemällä esimerkiksi metsäistutuksia. Taimien kasvu kompensoi kokonaan vuosien 2021 ja 2022 kilpailun organisaation ja kilpailijoiden hiilijalanjäljen, ja merkittävän osan myös yleisön liikkumisesta aiheutuvista päästöistä.  

Kuva: Julia Kivelä

3. Tapahtuman yhteishenki on vertaansa vailla

Suomen suurin vuosittainen urheilutapahtuma yhdistää niin yleisöjä, kilpailijoita kuin muitakin tapahtumassa osallisena olevia sidosryhmiä, mikä tekee MM-ralleista ainutlaatuisen ja yhteisöllisen. Tapahtuman yhteisöllisyys näkyy myös Suomen MM-rallien viime vuonna uudistetussa logossa, jossa on käytetty tapahtumalle luonteenomaista symboliikkaa, jotka kuvaavat muun muassa Suomen lipun värejä ja ralliauton renkaita. Kukapa ei haluaisi olla osana huikeaa ralliyhteisöä!

Kuva: Vasco Vachada

4. Koe Keski-Suomen kesä kauneimmillaan

Keski-Suomi tarjoaa rallikansalle paljon nähtävää ja koettavaa! Rallireitti kiertää ympäri Keski-Suomen aluetta ja sen varrella voi ihailla itse kisojen lisäksi paikallisia maisemia. Keski-Suomi tunnetaan monien tapahtumien ja upeiden maisemien lisäksi sen kauniista luonnosta, Alvar Aallon arkkitehtuurista sekä alueen Unesco-kohteista. Löydä alueelta omat suosikkikohteesi ja ihastu kesäiseen Keski-Suomeen! 

Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen

5. Tapahtuma on paikallisten kestosuosikki

Koe Suomen MM-ralli ja Jyväskylä paikallisen silmin! Mikä olisikaan parempi tapa tutustua paikalliseen elämään, kuin päästä kokemaan paikallisten tuottamia elämyksiä heidän opastuksellaan? Rallien ohella voit helposti tutustua kaupungin suositumpiin kohteisiin ja saada autenttisia kokemuksia paikallisten ohjeistuksella. Miksi seurata tapahtumaa ulkopuolisin silmin, kun voit elää ralliviikonlopun kuin paikallinen?

Kuva: Julia Kivelä

6. Jyväskylässä on Suomen elämyksellisin satama

Jyväskylän Paviljongin messu- ja kongressikeskus toimii tuttuun tapaan Suomen MM-rallin keskuspaikkana. Paviljongin alue sijaitsee aivan Suomen elämyksellisimmän sataman tuntumassa: rallihulinan ohella pääsee ihastelemaan Jyväskylän Lutakon sataman kesäisiä järvimaisemia ja tutustumaan alueen monipuolisiin palveluihin. Kutsuuko sinua legendaarinen Rantaraitti, maukkaat ravintolaruuat vai kenties saunalauttojen ihana lämpö?

Kuva: Julia Kivelä

7. Ralliareenat ovat vauhtia täynnä

Intensiivisimpien erikoiskokeiden varrella palvelee kolme ralliareenaa. Tunnelmaa nostattaa esimerkiksi juontajat, selostukset ja livetulokset. Ralliareenoille pääsee helposti vaikkapa busseilla Jyväskylästä. Ralliareenat Sahloinen-Moksissa, Vekkulassa ja Ruuhimäessä tarjoavat herkullisia ruoka- ja juomapalveluita, ja rallielämyksestä pääsee nauttimaan täysin siemauksin! 

Kuva: Toni Ollikainen/AKK Sports Oy

8. Älä jää paitsi rallin uutuuksista

Suomen MM-ralli on jälleen nelipäiväinen, ja peräti puolet reiteistä on uudistettu viime vuodesta! Esimerkiksi Harjun suosittu erikoiskoe kokee muodonmuutoksen, kun kierrokset ajetaan siellä tuplana. Lauantaina Jämsän seudun legendaaristen teiden lisäksi haasteita löytyy uudistetusta Vekkulan erikoiskokeesta. Tänä vuonna myös Jyväskylän Paviljongin kilpailukeskus on täynnä hulinaa ja huoltoalue on jälleen yleisölle avoinna! 

Kuva: Taneli Niinimäki – AKK Sports Oy

9. Saunaralli Maailman Saunamaakunnassa

Mikä olisikaan parempi tapa rentoutua rallin lomassa kuin saunominen? Keski-Suomi tunnetaan Maailman Saunamaakuntana ja Suomen MM-rallin kunniaksi ralliviikonlopun ajan seudulla vietetään saunarallia. Jyväskylän satamaan on lisäksi avattu uusi saunaravintola Sataman Viilu. Nauti kisatunnelmasta saunoen ja koe unohtumattomia hetkiä Maailman Saunamaakunnassa! 

Kuva: Julia Kivelä

10. Koe kansainvälinen ilmapiiri

MM-ralli houkuttelee vierailijoita Keski-Suomeen niin eri puolilta Suomea kuin muualta maailmastakin. Keskustassa ja satamassa on lämmin kansainvälinen tunnelma, ja eri puolilta maailmaa tulevat rallifanit pääsevät tutustumaan toisiinsa ja pitämään hauskaa yhdessä! 

Kuva: Julia Kivelä

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Kaksi henkilöä Jyväskylän Lutakon satamassa laiturilla.

Kesävinkit Keski-Suomeen

Ilmakuva Jyväskylästä ja Kärkisten sillasta

Mitä Keski-Suomessa tapahtuu Juuri nyt?