Vesiaktiviteetit kesäisessä Keski-Suomessa

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Keski-Suomi tarjoaa upeita mahdollisuuksia nauttia monipuolisista vesiaktiviteeteista niin järvien laineilla kuin kylpylöissäkin! Kauniita maisemia voi ihastella meloen, suppaillen tai laivan kannelta käsin. Koe aivan uudenlainen saunaelämys savusaunojen parissa tai saunalautoilla, joiden kyydistä voit hypätä suoraan järveen! Hemmottelua kaipaaville tarjolla on kylpyläelämyksiä, ja jännitystä janoavat voivat seikkailla vesipuistoissa tai kokeilla koskenlaskua.

Melo ja suppaile Keski-Suomen upeissa järvimaisemissa

Nauti Keski-Suomen upeista järvimaisemista vedenpinnan perspektiivistä käsin meloen tai suppaillen! Koe järvien kauneus ja luonnon rauha samalla kun pääset tutustumaan Keski-Suomen järviin, rantoihin ja saariin.

Melontareitit Keski-Suomessa tarjoavat vaihtoehtoja niin aloittelijoille kuin kokeneillekin melojille. Wanha Witonen on monipuolinen melontareitti Petäjäveden ja Jämsän seudulla, jonka äärellä voit rentoutua ja ihastella maisemia, mutta halutessasi myös testata taitojasi jännittävillä koskilla.

Voit tutkia vesistöjä omassa tahdissasi vuokraamalla välineet esimerkiksi Tavinsulkasta tai Himoslomilta. Opastettuja retkiä tarjoavat Erä’s Pete ja Erä- ja luontopalvelut HyvänTähen, joilla pääsee kiertämään vesistöjä koulutetun ohjaajan kanssa. Oli valintana sitten melonta tai suppailu, Keski-Suomen upeat järvimaisemat takaavat unohtumattoman kokemuksen.

Kuva: Lina Markkanen

Risteile Keski-Suomen järvien laineilla

Lähde seikkailemaan Keski-Suomen kauniille vesille laivojen kyydissä! Suomen pisin ja syvin järvi Päijänne tarjoaa upeat puitteet risteilylle. Päijänteellä risteilyjä järjestävät Rhea Ship Lines sekä Päijänne Risteilyt Hilden, jotka tarjoavat monipuolisia risteilykokemuksia niin lounaiden, Alvar Aallon arkkitehtuurin kuin huikeiden tähtiartistien parissa.  

Päijänteen lisäksi järvimaisemia voi ihastella Keurusselän ja Konneveden vesillä. M/S Elias Lönnrotin kyydissä voit kokea aidon siipirataslaivan tunnelmaa Keurusselän laineista nauttien. Etelä-Konneveden kansallispuiston maisemissa risteilevät E/K Lines ja M/S Autere, joiden kannella voit nauttia kirkkaista vesistä ja rauhallisesta tunnelmasta. 

Kuva: Tero Takalo-Eskola

Vietä rentouttava rantapäivä

Keski-Suomen laajat uimarantamahdollisuudet kutsuvat polskimaan virkistävien vesien äärelle! Vietä kesäpäivä Tuomiojärven rannalla rantalentopalloa pelaten tai Köhniön uimarannalla aurinkoa ottaen. Veneile Mämminiemeen virkistymään tai kävele pitkospuita pitkin uinnin ohessa Kurkisaaren uimapaikalla. Lähde rentouttavalle rantapäiväretkelle ja anna itsesi uppoutua raikkaaseen rantatunnelmaan. 

Hiekkaiset ja kirkasvetiset rannat houkuttelevat niin perheitä, pariskuntia kuin yksin matkaavia nauttimaan järvistä ja auringosta. Lapsiystävälliset uimarannat tarjoavat lapsiperheille loistavat puitteet rantapäivän viettoon ja turvallisen ympäristön rantaleikkeihin. Keski-Suomen kauneimmilla uimarannoilla voit tuntea veden lempeät syleilyt ihollasi. 

Kuva: Julia Kivelä

Polski kylpylässä ja hauskoissa vesipuistoissa

Lomapäivän – tai miksei työpäivänkin – kruunaavat lämpimät poreet ja vesiliukumäet altaan pohjalle. Peurungan kylpylä ja Laajavuoren kylpylä tarjoavat kattavat puitteet koko perheen spa-päivälle. Hotelli Keurusselän kylpylässä voit viettää rentouttavan viikonlopun vaikkapa puolison kanssa.

AaltoAlvarin vesiliikuntakeskus puolestaan tarjoaa useat erilaiset altaat niin harrastuneemmille uimareille kuin perheen pienimmillekin ja rauhallisempaa menoa kaipaava voi rentoutua kylpyläosaston poreissa.  

Lämpimällä ja aurinkoisella ilmalla, ei tee mieli jäädä sisälle. Kuumalla ilmalla uinti virkistää mielen ja kehon, mutta Gr8 Waken ja Peurungan vesipuistot tekevät siitäkin kokemuksesta hauskempaa. Leiki, että vesi on laavaa tai laske liukumäkeä pitkin suoraan järveen. Kiipeile ja pompi pirskahdellen puiston ratoja pitkin tai kisaile ystävän kanssa kumpi on nopeampi. Vesipuistot saavat varmasti aikuisetkin tuntemaan itsensä lapsiksi. 

Kuva: Peurunka

Sauno ja sukella järveen

Rentoudu saunoen, uiden ja aurinkoa ottaen Jyväsjärvellä Saunalautta Edenillä, Saunalautta M/s Löylyllä tai saunalautta Selipaatilla. Kerää kaverit kasaan ja hyppää saunasta suoraan raikkaaseen Jyväsjärveen, ja anna kipparin johdattaa teidät lainehtivan ainutlaatuiselle matkalle. 

Perinteisten saunalauttojen lisäksi Jyväskylästä löytyy upea Huvilautta, joka vie kokemuksen askeleen eteenpäin; saunomista lasi-iglussa keskellä järveä. Tämä unohtumaton elämys luo tunnelmaa ihan uudella tasolla ja tuo saunamaakunnalle kunniaa.

Jämsän piilotettu helmi Saunakylä kerää ihmisiä ympäri maailmaa kokemaan perinteistä savusaunakulttuuria. Kiertele lämmitettyjä saunoja ja koe historiallisia elämyksiä supisuomalaisessa miljöössä. Nämä saunat eivät taatusti jätä kylmiksi. 

Aamusaunan lenkin jälkeen tai iltapäiväsaunan ennen päivällistä tarjoaa Jyväskylän Lutakossa sijaitseva Sataman Viilu. Viilun modernit puitteet ja upea järvimaisema houkuttelevat niin paikalliset kuin matkailijatkin saunomaan, eikä aikataulujen kanssa tarvitse säätää, kun ovet ovat auki joka päivä. 

Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen

Seikkaile villeissä vesiaktiviteeteissä

Oletko koskaan halunnut tietää, miltä tuntuu kävellä vetten päällä? Nyt pääset kokeilemaan, sillä Vesileikit on tuonut Keski-Suomeen uuden kokemuksen, jossa pääsee kuplan sisään, ja voi juosta railakkaasti järven pinnalla. Jos kaipaa kuitenkin lisää vauhtia jalkojen alle, vesijetin vuokraaminen onnistuu samasta paikasta. Vesijettejä voi myös vuokrata Jyväskylä Alfa Rentalsilta tai Jkljetiltä. 

Onko jo ikävä talviurheilulajeja? Tiesithän, että hiihto ei ole tarkoitettu vain talvea varten – sukset jalkaan vain ja järvelle. Gr8 Wake vetää kaapelinarusta samalla kun kiidät ja hypit Jyväsjärven ratoja pitkin. 

Jos jännitystä vielä näidenkin jälkeen janoaa, niin Varjola tarjoaa muun muassa koskenlaskua Kuusankosken pyörteissä. Koskenlaskun pärskeissä on turhaa toivoa jäävänsä kuivaksi. 

Kuva: Varjola

Sinua saattaisi myös kiinnostaa

Kaksi ihmisitä seisomassa järven rannalla Etelä-Konneveden kansallispuistossa

Aktiviteettikooste

Ihmisiä keikalla Paviljongissa

Tapahtumat Keski-Suomessa

Kaksi henkilöä ajaa fatbike-pyörillä metsässä.

Pyöräily- ja lenkkeilyvinkit

Lapsia vuoristoradan vaunun kyydissä.

Kesäloma lasten kanssa