Liikuntareitti

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Liikuntareitin varrelta löydät Jyväskylän tunnetuimmat ulkoilu- ja liikunta-alueet, joissa viettää vapaa-aikaa reippailun merkeissä. Suurin osa liikuntareitin kohteista on täysin maksuttomia muutamaa kohdetta lukuunottamatta (*). Valitse yksi tai kierrä kaikki, valinta on sinun.

Kierrä Liikuntareitin kohteita omatoimisesti mobiilisovelluksen opastamana klikkaamalla tästä.

Liikuntakaupunkina tunnettu Jyväskylä haastaa matkailijankin liikkumaan ympäri vuoden. Jyväskylän Rantaraitista voi nauttia kävellen, juosten, pyöräillen tai vaikka rullaluistellen. Lukuisat luontopolut houkuttelevat liikkumaan ja seudun 300 järveä kalastamaan. Liikunnan riemua tarjoavat myös Laajavuoren ulkoilualue seikkailupuistoineen tai Suomen ensimmäinen oikea parkour-alue Kangaslammella, jossa myös cross fit -harjoittelun mahdollistavat fitness park -laitteet. Lihaskuntoa pääsee harjoittamaan monipuolisesti Tuomiojärven uimarannalle rakennetulla alueella sekä Keljonkankaan lähiliikuntapaikalla. Kolme hiihtokeskusta, golfkentät, kylpylät ja liikuntakeskukset sekä lähes 90 sisäliikuntapaikkaa ovat kaikki ulottuvillasi. Penkkiurheilijoita hemmotellaan puolestaan huipputason jääkiekolla, jalkapallolla, pesäpallolla ja salibandyllä. Jyväskylä on aina liikkeessä!

Liikuntareitin varrelta löydät Jyväskylän tunnetuimmat ulkoilu- ja liikunta-alueet, joissa viettää vapaa-aikaa reippailun merkeissä. Suurin osa liikuntareitin kohteista on täysin maksuttomia muutamaa kohdetta lukuunottamatta (*). Valitse yksi tai kierrä kaikki, valinta on sinun.

Kierrä Liikuntareitin kohteita omatoimisesti mobiilisovelluksen opastamana klikkaamalla tästä.

(*) Välinevuokrat eivät sisälly palveluihin.

Kohteet

Harjun alue

https://www.jyvaskyla.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta-ja-ulkoilu/liikuntapalvelujen-hinnasto/hinnasto

Harjun stadion ja 1,6 km pitkä luonnonkaunis kuntorata sijaitsevat aivan kaupungin sydämessä. Stadion tunnetaan viime vuosikymmenien aikana pidetyistä tapahtumista, SM-kilpailuista sekä otteluista. Harjun stadion tarjoaa erinomaiset puitteet niin yleisurheiluun kuin jalkapalloonkin. Löytyypä stadionin läheisyydestä myös uusi 6-väyläinen frisbeegolf rata, joka on kaikkien vapaassa käytössä. Talvisin Harjun vieressä pääsee myös luistelemaan, sillä Puistokoulun pihalta löytyy luistelurata. Urheilun jälkeen, kun nälkä yllättää, on helppo suunnata keskustan ravintoloihin nauttimaan hyvästä ruoasta, sillä Harju sijaitsee aivan keskustan kupeessa.

Rantaraitti/Jyväsjärven ympäristö

https://www.jyvaskyla.fi/liikunta/ulkoilu-ja-virkistys/jyvaskylan-rantaraitti
www.kuntokatsastus.info

Jyväsjärven rantaa kiertää jyväskyläläisten keskuudessa suosittu kevyenliikenteenväylä, Rantaraitti. Lenkkiä on helppo kiertää joko kävellen, pyöräillen tai vaikka rullaluistellen, sillä autoliittymiä on erittäin vähän. Kesäisin Rantaraitin varrella pääsee uimaan Lutakon, Mattilanniemen ja Halssilan uimarannoilla. Talvisin Jyväsjärven jäälle jäädytetään jäärata, jossa voi harrastaa niin luistelua, potkukelkkailua tai lumikenkäkävelyä. Radan vieressä kulkee myös hiihtolatu. Rantaraitti sijaitsee sopivan lähellä keskustan ravintoloita – jotta ei tarvitse nälkäisenä urheilla! Vuodenajasta riippumatta Rantaraitilta avautuu upeat maisemat Jyväsjärvelle.

Rantaraitilla voi testata omaa kuntoaan omatoimisesti, sillä Rantaraitin varrelta löytyy Kuntokatsastuksen teettämä ja tarjoama maksuton kuntotestauspalvelu (infotaulut Jyväskylän satama ja Hotelli Alba). Rantaraitti tarjoaa myös oivalliset olosuhteet lihasharjoittelulle. Urheilusta kiinnostuneet voivat haastaa lihaksiaan ilmaiseksi esimerkiksi Sataman CrossFit-salilla, mikä on osa Rantaraitille suunniteltua Suomen suurinta ulkokuntosalia. Klikkaa kuntotestauspalveluista ja Jyväskylän ulkokuntosaleista lukeaksesi niistä lisää!

Rantaraitin kokonaispituus: 12,7 km
Pieni lenkki (Mattilanniemi–Kuokkalan silta): 5,9 km
Pitkä lenkki (Viherlandia–Kuokkalan silta): 8,3 km

Hippoksen alue

Hippos

Rautpohjankatu 6, 40700 Jyväskylä.
www.jyvaskyla.fi/liikunta
https://www.jyvaskyla.fi/liikunta/liikuntapaikat/liikuntahallit-ja-salit/hipposhalli

Hippoksen liikuntapuisto sijaitsee puistomaisen yliopiston campusalueen vieressä. Alue tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet liikunnan harrastamiseen sekä urheilutapahtumien ja -pelien seuraamiseen. Talvisin Hippoksella pääsee seuraamaan JYP:in jääkiekon SM-liiga otteluita, Happeen salibandyotteluita sekä HonSu:n koripallo-otteluita. Kesäkaudella Harjun stadion täyttyy pesäpallofaneista, kun Jyväskylän miesten pesäpallojoukkue Kiri sekä naisten joukkue Kirittäret taistelevat vuoroillaan otteluvoitoista. Lounasravintolat Hurrikaani, Monitoimitalon kahvio ja Alakulma palvelevat nälkäisiä liikkujia Hippoksen alueella.

Hippoksen alue on lukuisien urheilutapahtumien keskipiste. Urheilutapahtumat löytää Jyväskylän kaupungin tapahtumakalenterista. Liikunta- ja urheilupaikkojen aukioloajat ja hinnat löydät täältä.

AaltoAlvari

Pitkäkatu 2, 40700 Jyväskylä
p. 014 266 4296
liikunta.aaltoalvari(at)jkl.fi
https://www.jyvaskyla.fi/liikunta/liikuntapaikat/uimahallit/aaltoalvari

Hippoksen alueella sijaitsee myös vesiliikuntakeskus AaltoAlvari, jossa asiakkaiden käytössä ovat niin kuntosali, ohjatut liikuntaryhmät kuin vesiliikuntakin. Kuntoilun jälkeen on helppo pysähtyä AaltoAlvarin kahvioon nauttimaan makoisaa välipalaa.

Laajavuori

Laajavuori – Laajis

Laajavuorentie 15, 40740 Jyväskylä
p. 020 743 6436 info(at)laajis.fi
www.laajis.fi

Laajavuori tarjoaa liikunta-aktiviteetteja ikään tai kuntoon katsomatta. Talvisin Laajavuoren, tai tuttavallisemmin Laajiksen, rinteet täyttyvät innokkaista laskettelijoista ja ladut hiihtäjistä. Laskettelurinteitä Laajavuoressa on yhteensä 12. Kesäkaudella Laajiksessa pääsee Seikkailupuistoon haastamaan itsensä eritasoisilla köysiradoilla tai kokeilemaan hauskaa frisbeegolfia. Huimista rinteistä pääsee nauttimaan myös kesäisin alamäkipyöräilyn merkeissä. Laajavuoren ympäristössä on loistavat maastot niin lenkkeilyyn, pyöräilyyn kuin metsässä retkeilyynkin. Laajavuoren yhteydessä nälkäisiä reippailijoita palvelee ravintolat Burger Laajis (hiihtokauden aikana) ja Gasthaus Laajis.

Laajiksen eri aktiviteettien aukioloajat ja pääsymaksut löydät täältä.

 

Scandic Laajavuori

Laajavuorentie 30, 40740 Jyväskylä
+358 14 4581009
laajavuori(at)scandichotels.com
https://www.scandichotels.fi/hotellit/suomi/jyvaskyla/scandic-laajavuori

Kun hiki tulee pintaan, on lähellä Laajavuoren ulkoiluaktiviteetteja Laajavuoren kylpylähotelli. Kylpylässä on mahdollisuus harrastaa vesiliikuntaa joko uiden tai vesijumpaten, ahkeroida kuntosalilla tai haastaa kaveri keilauksessa! Allasbaarin lisäksi kylpylähotellin yhteydessä on myös kolme erilaista ravintolaa, joista löytyy varmasti jokaiselle jotakin.

Kylpylän eri aktiviteettien aukioloajat ja pääsymaksut löydät täältä.

Muuta kiinnostavaa

Ihmisiä pyöräilemässä ja kävelemässä Rantaraitilla

Maisemareitit pyöräillen

Kaksi henkilöä kajakoi Konnevedellä

Aktiviteetit Jyväskylän seudulla

Henkilö heittää frisbeegolfia.

Frisbeegolf -reitti