KYSYTTÄVÄÄ?

Käsityöläis- ja design-myymälät

Alvar Aalto Shop, kuva: Alvar Aalto -museoAlvar Aalto Shop, kuva: Alvar Aalto -museoAlvar Aalto Shop, kuva: Alvar Aalto -museoAlvar Aalto Shop, kuva: Alvar Aalto -museoAlvar Aalto Shop, kuva: Alvar Aalto -museoAlvar Aalto Shop, kuva: Alvar Aalto -museoAlvar Aalto Shop, kuva: Alvar Aalto -museo

Alvar Aalto Shop, kuva: Alvar Aalto -museo

Jyväskylän seudun käsityöläis- ja design-myymälöiden tarjonta on niin laaja, että kokosimme alueen mielenkiintoisimmat myymälät puolestasi yhteen paikkaan. Olitpa sitten itse innokas harrastaja tai muuten vain käsityön ystävä, niin joukosta löydät sekä valmiita tuotteita, että käsityötarvikkeita. Alueen myymälöiden tarjontaa piristävät runsaasti esillä oleva paikallinen suunnittelu ja kotimainen tuotanto. Hyppää mukaan ja löydä ihanat ideat vaikkapa lahjaksi tai omaan kotiin!

Kierrä myymälöitä ja putiikkeja omatoimisesti reittimme avulla!
Reittiin pääset tästä ja Citynomadin sovelluksen lataat tästä. Kartan ladattuasi voit käyttää sovellusta myös ilman internetyhteyttä.

 

Petäjävesi

Villakamari

Villakamarin huopa- ja lahjatavaramyymälä sijaitsee Petäjävedellä. Villakamarin vuonna 1940 rakennetuissa tiloissa näkyy edelleen sen historia entisenä pankkina ja poliisilaitoksena. Nykypäivänä entiset putkat toimivat nimittäin Villakamarin myymälätiloina ja huovutushuoneena. Samassa talossa suunnitellaan myös Sannan ja Miian omien yritysten käsityötuotteet.

Leppäläntie 3, 41900 Petäjävesi
https://verkkokauppa.villakamari.com/fi

 

Heinähattu

Kivenheiton päässä Petäjäveden vanhalta kirkolta on persoonallinen Suoramyynti Heinähattu. Myymälä ja kahvila tarjoavat käsintehtyjä tuotteita lähialueilta. Valikoimaan kuuluu eri materiaaleista tehtyjä käsitöitä, huovutus- ja neulontamateriaaleja sekä matkamuistoja. Kaikki tuottajat tekevät myös tilaustöitä.

Karikontie 1, 41900 Petäjävesi
https://heinahattu.wordpress.com/

 

Laukaa

Kädenjälki

Kädenjälki -myymälä toimii yli 50 laukaalaisen kädentaitajan tuotteiden yhteismyyntipisteenä. Täältä voit hankkia niin käsityöyrittäjien, taiteilijoiden kuin harrastajienkin tuotteita eri tarpeisiin. Myymälän yhteydessä on Galleri Sará, joka toimii näyttelytilana erilaisille luovan alan toimijoille.

Laukaantie 26, 41340 Laukaa
http://kadenjalkilaukaa.fi/

 

Puustellin Työkylän puoti

Puustellin käsityötuvalta valmistuu laaja valikoima erilaisia kudonnaisia ja käsinpainettuja tuotteita sekä koriste- ja lahjatuotteita muun muassa lasista, puusta, metallilangasta ja kankaasta. Puutuvalla puolestaan valmistetaan kodin taloustarvikkeita, pienkalusteita sekä lasten leikkivälineitä. Muilta valmistajilta valikoimiin kuuluvat käsintehdyt harjat, saippuat ja erilaiset sesonkituotteet, kuten kynttilät.

Kantolantie 410, 41340 Laukaa
http://www.puustellintyokyla.fi/puoti


Savi-M

Savi-M keramiikkapajan tuotteiden tavoitteena on tuoda hyvää mieltä ja iloa arkeen. Keraamisia tuotteita löytyy niin sisustukseen, kuin lahjaksikin. Tuotteet valmistetaan alusta loppuun itse täysin kotimaisena työnä.

Loukkuahontie 2, 41400 Lievestuore
https://www.facebook.com/SaviMinna/

 

Äänekoski

Suoramyynti Torpparit

Suoramyynti Torpparit toimii paikallisten pienyrittäjien ja tuottajien yhteismyyntikanavana. Erilaisten käsitöiden lisäksi myymälästä voi ostaa esimerkiksi leivontatuotteita.

Torikatu 1, 44100 Äänekoski
https://torpparit.weebly.com/

 

Joutsa

Pikkupuoti

Pikkupuoti on joutsalainen tekstiilialan perheyritys, joka tuottaa korkealaatuisia vaatteita ja sisustustekstiilejä. Tehtaanmyymälän ohessa toimii lahja- ja sisustusliike, joka tarjoaa omien tuotteiden lisäksi myös muiden valmistajien tuotteita.

Mäntytie 17 19650 Joutsa
http://pikkupuoti.fi/

 

Taito shop Jyväskylä & Joutsa

Kauppakatu 25, 40100 Jyväskylä & Jousitie 38, 19650 Joutsa
https://taitokeskisuomi.fi/


Jyväskylä

Emalipuu

Emalipuussa yhdistyvät kaksi materiaalia ja kädentaitajaa, kun metalliseppä Ulla Huttunen ja puuseppä Arto Salminen valmistavat esineitä uniikkiteoksina sekä piensarjoina. Emalipuun omat tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan itse paikan päällä, mutta myymälän puolelta löydät myös muiden taitajien tuotteita.

Korpilahden satama, Korpilahdentie 10, 41800 Korpilahti
http://hoyrygalleria.fi/kauppa/emalipuu/

 

Alpa

Alpan ihastuttavissa alpakan villatuotteissa yhdistyvät parhaat luonnon materiaalit, ajaton tyyli ja eurooppalainen valmistus. Tuotteet suunnitellaan Suomessa.

Tourukeskus, Vapaaherrantie 2, Jyväskylä
https://alpa.fi/

 

Herttala

Herttala on visualistin työhuone ja putiikki täynnä design-löytöjä sekä uniikkeja second hand-vaatteita ja asusteita. Herttalasta löydät kauneimmat lahjat, laadukkaat herkut ja ekologiset käyttötuotteet.

Kortesuonkatu 1, 40700 Jyväskylä
https://www.herttala.fi/

 

Alvar Aalto shop

Pistäydy Alvara Aalto Shop -myymälässä joko museokierroksen yhteydessä tai muuten vain ihastelemassa suunnittelijan tuotteita – Alvar Aallon pääkaupungissa! Tuotevalikoimaan kuuluu esimerkiksi suunnittelijan kalusteita, astioita ja muita tuotteita.

Alvar Aallon katu 7, 40600 Jyväskylä
https://shop.alvaraalto.fi/

 

Gradia shop

Gradia shop on opiskelijayritysten myymälä, joka myy NY-yritysten, Versotaan-osuuskunnan ja eri alojen tuotteita, pienkalusteita, kangaskasseja, vaatteita, asusteita, koruja, sisustustekstiilejä ja makeisia. Gradia shop on auki opiskelijoiden lukuvuoden mukaisesti.

Sepänkatu 3, 40720 JYVÄSKYLÄ. Sisäänkäynti Sepänaukion puolelta
https://www.gradia.fi/palvelut/gradia-shop

 

Kissakartano

Kartanon yli sata vuotta vanhat rakennukset ja koko pihapiiri on omistettu perheen kissa-aiheiselle taiteelle. Ihaile pihamaata koristavia värikkäitä kissaveistoksia tai seuraa kissantassun jälkiä punahirsiseen taidetupaan, josta löydät aiheesta kootun näyttelyn. Kissakartanosta voi ostaa tai tilata veistoksia, maalauksia tai muita tuotteita.

Keuruuntie 1651, 41930 Kuohu
http://www.kissakartano.fi/

 

KOTO Designmarket

KOTO Designmarket on modernin kotimaisen muotoilun liike Jyväskylän keskustassa. KOTOsta löytyy kuukausittain ja sesongeittain uusiutuva valikoima suomalaisten muotoiluyritysten tuotteita.

Yliopistonkatu 32, 40100 Jyväskylä
https://www.kotodesignmarket.fi/

 

Toivolan Talo – Riiminka, Aleksiina Design & Onemanband OMB

Toivolan Talossa yhdistyvät kolmen eri suomalaisen brändin tuotteet. Valikoimasta löydät esimerkiksi vaatteita, laukkuja ja koruja. Brändejä yhdistää suomalaisen tuotannon arvostus ja osa tuotteista valmistetaankin Jyväskylässä.

Cygnaeuksenkatu 2, 40100 Jyväskylä
https://vanhapiha.fi/putiikit-pajat

 

Miia Suojala Design

Vieraile Miia Suojalan työhuoneella ja kellariputiikissa ihastelemassa hänen designiaan. Vaatemallistot suunnitellaan Jyväskylässä.

Yliopistonkatu 28 B, 40100 Jyväskylä
https://miiasuojala.fi/

 

Ommellinen

Ommelliselta löydät Avainlippu-merkittyjä vaatteita, kankaita ja kodin tekstiilejä. Heidän kuosinsa ovat rohkeita, iloisia ja näyttäviä.

Sääkslahdentie 2, 40530 Jyväskylä
https://ommellinen.fi/

 

Design Pylsy

Design Pylsyn tuotteet tunnetaan ajattomasta tyylistä ja skandinaavisen selkeistä linjoista. Laadukkaat tekstiilituotteet ovat taattua kotimaista kädenjälkeä. Myös Desigin Pylsyn ateljee on tunnelmallinen käyntikohde sekä yksittäiselle matkailijalle, että ryhmälle.

Konttisentie 8 A2 lh 15, 40800 Vaajakoski
https://designpylsy.fi/

 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta