Tekemistä sadepäivänä Keski-Suomessa

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Mitä Jyväskylässä ja Keski-Suomessa voi oikein tehdä, kun ulkona on synkkää ja sade tuntuu loputtomalta? Ei huolta, sillä alueella on runsaasti erilaisia aktiviteetteja ja elämyksiä, joista voi nauttia sisätiloissa. Näiden vinkkien avulla löydät varmasti tekemistä sadepäivänä!

Vietä kulttuurintäyteinen sadepäivä

Sadepäivä tarjoaa loistavan mahdollisuuden uppoutua Jyväskylän kattavaan museotarjontaan. Tutustu Alvar Aallon arkkitehtuuriin ja Keski-Suomen historiaan Aalto2-museokeskuksessa, ihaile vaihtuvia näyttelyitä Jyväskylän taidemuseossa, pistäydy Suomen ainoassa käsityön museossa tai ihmettele vanhoja sotalentokoneita ja syvenny ilmavoimien historiaan Tikkakosken ilmailumuseossa.

Kulttuurista kiinnostuneen kannattaa myös suunnata tutustumaan Unescon maailmanperintökohteena tunnettuun Petäjäveden vanhaan kirkkoon ja sen uniikkiin puuarkkitehtuuriin. Ehdoton sadepäivän klassikko on tietysti napata popcornit mukaan ja suunnata elokuviin esimerkiksi Jyväskylän Fantasiaan, Äänekosken Kino Hirveen tai kiertävään elokuvateatteriin Kino Metsoon Muuramessa ja Petäjävedellä!

Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen

Tekemistä aktiiviselle ja seikkailunhaluiselle

Sadepäivä ei suinkaan tarkoita sitä, että aktiivinen touhuaminen pitää laittaa syrjään – päinvastoin. Lasten kanssa päivä vierähtää esimerkiksi HopLopissa, ja isommatkin pääsevät polttamaan energiaa Trampolin Parkissa. Hutungissa voit viettää päivän vaikkapa tutustuen uusiin urheilulajeihin, sillä lajeja löytyy niin tenniksestä sulkapalloon kuin squashista seinäkiipeilyyn. Keilaaminen ja biljardi ovat lyömättömiä ja kaikille sopivia lajeja, joita tarjoaa Keski-Suomessa ainakin Hollywood Bowling, Jyväs-Snooker, Lomakeskus Revontuli ja Pankkari Bowling.

Jännitystä kaipaava voi lähteä sadepäivänä pelaamaan Megazonea tai testamaan tiimityöskentelytaitoja ja nokkeluutta Prison Islandiin. Mysteeri ja WayOut tarjoavat puolestaan älyllistä haastetta ja erilaisia pulmia ratkottavaksi pakohuonepelien muodossa!

Kuva: Megazone

Rentoudu saunassa ja nauti poreista

Kolea sadepäivä tarjoaa loistavan mahdollisuuden vetäytyä saunan lämpöön tai viettää vaikka kokonaisen kylpyläpäivän poreista nauttien. Keski-Suomessa voit nauttia erilaisista saunoista esimerkiksi Sataman Viilussa, Kankaan saunalla, Varjolan tilalla tai Tupaswillan perinnekylässä. Kylpyläpäivää voi lähteä puolestaan viettämään esimerkiksi Scandic Laajavuoreen tai Peurunkaan!

Kuva: Spa & Resort Peurunka

Lautapelejä ja lämpimiä juomia

Mikä sen parempaa, kuin istahtaa kahville tai kaakaolle lämpimästi sisustettuun kahvilaan ja nauttia kotoisasta tunnelmasta sateen ropistessa ulkona. Esimerkiksi Toivolan vanhalla pihalla sijaitseva Valkoinen puu, paikallisten suosimat Miriam’s ja Wilhelmiinan Konditoria sekä uniikki teehuone Teeleidi tarjoavat houkuttelevan sadesuojan ja kutsuvat nauttimaan juotavaa sekä tuoreita leivonnaisia.

Kahvila VENNissä sekä monissa kaupungin pubeissa, kuten Hemingway’sissa, Teerenpelissä ja Vakiopaineessa on hyvä valikoima erilaisia lauta- ja korttipelejä. Kutsu ystäväporukka koolle, nappaa hyllystä suosikkipelisi ja nauti illasta!

Kuva: Valkoinen Puu

Kiertele persoonallisissa putiikeissa

Nappaa sateenvarjo mukaan ja lähde ihmettelemään seudun persoonallisia putiikkeja design-kaupoista paikallisiin käsityöliikkeisiin. Vieraile esimerkiksi Alvar Aalto -museokaupassa uuden Aalto2-museon yhteydessä, vanhassa paperitarvikekauppa Harjun paperissa, kotimaisessa KOTO Designmarketissa, huopa- ja lahjatavaramyymälä Villakamarissa ja laukaalaista kädentaitoa kokoavassa Kädenjälki-myymälässä.

Seudun design- ja käsityömyymälöihin voi tutustua myös valmiin Myymälät ja putiikit -reitin avulla Citynomadin sovelluksessa.

Kuva: Tiina Huhtaniemi

Sadepäivänä saattaa kiinnostaa myös

Neljä henkilöä ihastelevat taidetta

Seudun uniikit museot ja galleriat

Seinäkiipeilyä Liikuntakeskus Hutungissa

Monipuoliset sisäaktiviteetit

Maija Vilkkumaa esiintyy Jyväskylän lounaispuistossa järjestetyillä Puistojuhlilla, jotka ovat osa Jyväskylän kesä -tapahtumaa.

Ajankohtaiset tapahtumat