Kesäkahvilat ja -ravintolat Keski-Suomessa

Mikä olisikaan parempaa, kuin nauttia herkullista lounasta, päivällistä tai kupillinen kahvia ihanissa kesäkahviloissa ja -ravintoloissa kauniissa Keski-Suomessa? Tutustu alta erilaisiin kesäisiin poimintoihin aina aidosta maalaistunnelmasta virkistäviin Jyväskylän kaupunkimaisemiin, rakastu puutarhojen tunnelmaan, nauti kesäisestä tuulenvireestä vesien äärellä, ihaile rustiikkisten paikkojen aitoutta tai tee löytöjä kahvihetken lomassa!

Koe pala aitoa maaseutua

Marjoniementila
Ainutlaatuista ja idyllistä henkeä löydät Marjoniementilalta Uuraisilta. 1800-luvulta peräisin olevan Vanhan Pappilan kesäkahvilassa tarjoillaan ihania itsetehtyjä leivonnaisia ja kuumien juomien lisäksi esimerkiksi Pappilan limonadia. Kaunista kesäpäivää voit myös viettää suloisten islanninhevosten parissa tai Sääkspää-järvellä meloen.

Osoite: Marjoniementie 91, 41230 Uurainen
Lue lisää Marjoniementilasta

Haanpään kesäkahvila
Haanpään kesäkahvila on tunnelmallinen kesäkahvila, jossa voit nauttia kahvihetkestä alpakoiden ja lampaiden ympäröimänä. Tilan kahvilassa on tarjolla esimerkiksi leivonnaisia, burgeria ja kuumia juomia. Myynnissä on myös erilaisia alpakantuotteita ja kortteja.

Osoite: Painaantie 60, 41800 Korpilahti
Lue lisää Haanpään kesäkahvilasta

Café Meijerinliiteri
Joutsasta löytyvässä Café Meijerinliiterissä pääset nauttimaan lähiraaka-aineista tehtyä raparperimehua, tuoretta kahvia sekä sesongin mukaisia leivonnaisia. Ruokailun ohella voi nauttia maaseudun rauhasta.

Osoite: Kangasniementie 1052, 19650 Joutsa
Lue lisää Café Meijerinliiteristä

Bistro Sylvi
Laukaassa sijaitseva Bistro Sylvi toimii osana Varjolan tunnelmallista matkailutilaa. Kesäravintolassa tarjoillaan lähiseudun tuottajilta saaduista raaka-aineesta tehtyä ruokaa, jonka lisäksi Bistro Sylvissä toimii myös kahvila.

Osoite: Vilppulantie 51, 41370 Kuusa
Lue lisää Bistro Sylvistä

Kahvila Myllytupa
Kahvila Myllytuvassa koet elämyksellisiä kahvihetkiä. Myllytuvalle voit pysähtyä nauttimaan kahvin lisäksi muita virvokkeita sekä maistamaan talon herkullisia lämpimiä leipiä. Myllytuvalla järjestetään myös musiikkiesityksiä ja muita tapahtumia.

Osoite: Vesannontie 2124, 44670 Viitasaari
Lue lisää Kahvila Myllytuvasta

Letkaliiteri
Letkaliiterin upeassa kesäkahvilassa nautit ihanasta maalaistunnelmasta. Kesäkahvilan lisäksi tiloissa toimii tanssilava ja myös karaokesta pääsee nauttimaan

Osoite: Koskelantie 56, 41710 Rutalahti
Lue lisää Letkaliiteristä

Kuva: Julie Weien Forøy

Ihaile kaupungin maisemia

Hotel Alba
Hotelli Alban näköalaravintolassa on tarjolla runsas valikoima makuja sekä lounas- että à la carte -menusta. Istu alas, rentoudu ja nauti henkeäsalpaavista Jyväsjärven maisemista kauniilta kesäterassilta.

Osoite: Ahlmaninkatu 4, 40100 Jyväskylä
Tutustu Hotelli Alban näköalaravintolaan.

Vesilinna
Poikkea kahville Harjun lenkkipoluilta tai lounasta hyvässä seurassa viihtyisässä kahvila-ravintola Vesilinnassa. Upean maisemaravintolan miltei 100-paikkainen terassi tarjoaa parhaat puitteet ihailla kaunista Jyväskylää kattojen yläpuolella!

Osoite: Ihantolantie 5, 40720 Jyväskylä
Lue lisää Vesilinnasta.

Kannattaa tutustua myös näihin:
Aivan Jyväskylän keskustassa sijaitsee Wilhelmiinan konditoria ja kahvila, jossa voi nauttia monipuolisesta kahvitarjonnasta ja leivoksista. Teeleidissä pääset nauttimaan ensiluokkaisesta teestä tunnelmallisessa ympäristössä. Teetä maistellessa on mahdollista maistaa puodista löytyviä leivonnaisia.

Miriam´s tarjoaa raikkaita salaattilounaita ja konditoriasta saa leivoksia sekä kahvia. Bistro Kirkkopuistossa nautit kahvihetkestä aamusta iltaan. Bistron vaaleapaahtoinen kahvi ja leivonnaiset takaavat nautinnollisen herkkuhetken, jonka lisäksi Bistrossa on myös lounasmahdollisuus.

Kuva: Lina Markkanen

Rakastu puutarhojen tunnelmaan

Harmooni
Harmoonin kesämenusta voit nauttia ravintolan terassilla tai kellariravintolassa. Kesällä terassilla on mahdollista nauttia myös puutarhabrunsseja. Terassin voi vuokrata omaan käyttöön.

Osoite: Hannikaisenkatu 39, 40100 Jyväskylä
Tutustu Harmooniin

Perttulan kahvila
Perttulan kahvila sijaitsee maalaishenkisellä Perttulan maatilalla Laukaassa, jossa voit kokea pitkiä perinteitä ja mielenkiintoista historiaa. Nautiskele kahvia, teetä, makeita ja suolaisia ​​herkkuja kahvilassa tai tilaa etukäteen piknik-korin täydeltä herkkuja ja nauti eväät kauniissa puutarhassa.

Osoite: Vaajakoskentie 113, 41310 Leppävesi, Laukaa
Lue lisää Perttulan tilan kahvilasta ja palveluista.

Villa Rana
Jyväskylän kauniilla Seminaarinmäen kampusalueella sijaitseva kulttuuritalo Villa Rana pitää sisällään ravintolan, josta löydät suolaisia ja makeita herkkuja, sekä kylmiä ja kuumia juomia. Sisäkahvilan lisäksi herkuista voi nauttia myös kahvilan terassilla.

Osoite: Seminaarinkatu 13, Jyväskylä
Tutustu ravintola Villa Ranaan.

Kuva: Perttulan tila

Nauti kesäisestä tuulenvireestä vesien äärellä

Sataman Viilu
Jyväskylän Lutakon satamasta löytyy ravintola Sataman Viilu, jossa upea järvimaisema tarjoaa hyvät puitteet ruokailulle ja virvokkeiden nauttimiselle. Viilun palveluihin kuuluu myös kolme erilaista saunaa, joissa voi rentoutua esimerkiksi ystävien kanssa.

Osoite: Satamakatu 10, 40100 Jyväskylä
Lue lisää Sataman Viilusta

Laukaan Satamakahvila
Lähde aamiaiselle, lounaalle tai jäätelölle Laukaan Satamakahvilaan. Satamakahvilan aurinkoterassi on oiva paikka nauttia livemusiikista, sillä kahvilassa ja sen ympäristössä järjestetään useita tapahtumia kesäisin. Terassin reunalta löytyy myös vapaassa käytössä oleva kota, jossa on mahdollisuus grillaamiseen.

Osoite: Satamatie 3, 41340 Laukaa
Lue lisää Laukaan Satamakahvilasta.

Konttiravintola Morton
Konttiravintola Morton on juuri sitä miltä se kuulostaa – rahtikonttiin rakennettu ravintola. Jyväskylän Lutakon satamassa sijaitsevassa suositussa kesäravintolassa voit nauttia esimerkiksi herkullisen burgerin tai salaatin ihaillen kaunista järvimaisemaa. Tämä on täydellinen paikka nauttia maistuva ateria aurinkoisena päivänä!

Osoite: Satamakatu 2, 40100 Jyväskylä
Lue lisää Konttiravintola Mortonista

Kannattaa tutustua myös näihin:
Lounashetken tai kahvikupposen vesien äärellä pääset nauttimaan myös Café Rantapuistossa Äänekoskella. Konnevedellä sijaitseva Häyrylänrannan satama-alue on tunnelmallinen pysähdyspaikka, jossa voi myös nauttia maittavasta ruuasta.

Kuva: Jaakko Manninen

Ihaile rustiikkisten paikkojen aitoutta

Lemettilän Tila
Lemettilän Tilan upea vanha maatilamiljöö kutsuu nautiskelemaan historiallisessa tunnelmassa Petäjävedellä. Aivan Petäjäveden vanhan kirkon kupeessa sijaitsevalla Lemettilän Tilalla voit herkutella aittakahvilan antimilla kivinavetassa.

Osoite: Siltatie 23, 41900 Petäjävesi
Lue lisää Lemettilän Tilasta

Karoliinan Kestikievari
Karoliinan Kestikievari on viehättävä maalaishenkinen kahvila, joka tarjoaa runsaan valikoiman kotitekoisia kakkuja ja tuoreita leivonnaisia sekä herkullisia lounasvaihtoehtoja. Nauti lounas kauniilla terassilla paistatellen kesäpäivää Joutsassa!

Osoite: Kuusirinne 11, 41770 Leivonmäki
Lue lisää Karoliinan Kestikievarista.

Kannattaa tutustua myös näihin:
Maalaishenkistä tunnelmaa pääset ihailemaan myös Kahvila Melli-Ellissä Hankasalmella ja Jyväskylässä sijaitsevassa Valkoisessa Puussa. Jämsässä sijaitseva Villa Klubiranta kutsuu pysähtymään kahvikupin ja leivonnaisten ääreen, jonka lisäksi erinomainen pysähdyspaikka on myös Ravintola Lyhty Viitasaarella. Toivolan pihan vanhassa pappilassa toimii kesäbistro, josta löytyy herkullisten ruokien lisäksi kesäisiä juomia. Pappilan alueella voidaan myös järjestää erilaisia juhlia ja tapahtumia.

Kuva: Karoliinan Kahvimylly & Kestikievari / Moose Hurskainen

Tee löytöjä kahvihetken lomassa

Nisulan Pihatupa
Idyllisen Nisulan Pihatuvan tilamyymälässä Luhangassa on myynnissä esimerkiksi tilan jauhoja, ryynejä ja leivonnaisia. Kesäkahvilassa kahvin ja teen kanssa voi nauttia kotona tehtyjä makeita ja suolaisia leivonnaisia. Kahvihetken ohella voi myös tutustua tilalla majaileviin eläimiin.

Osoite: Salmelankyläntie 157 A, 19910 Tammijärvi
Lue lisää Nisulan Pihatuvasta

Suoramyynti Heinähattu 
Suoramyynti Heinähattu on persoonallinen myymälä-kahvila, jossa voit nauttia sekä suolaisia että makeita kotileivonnaisia. Myymälä-kahvilassa toimii myös kirpputori.

Osoite: Karikontie 1, 41900 Petäjävesi
Lue lisää Suoramyynti Heinähatusta.

Sesonkipuoti Selma 
Uuraisilla sijaitseva Sesonkipuoti Selma on uuraislaisten kädentaitajien perustama puoti, jossa on saatavilla kaikkea ihanaa käsintehtyä. Sesonkipuoti Selman yhteydessä toimii myös kahvila.

Osoite: Virastotie 2, Uurainen
Vieraile Sesonkipuoti Selman Facebook-sivuilla.

Kannattaa tutustua myös näihin:
Jos haluat tehdä löytöjä kahvihetkesi lomassa, oiva paikka tähän on myös Anjan Puoti Muuramessa. Laukaassa sijaitsevassa Tertan Puodissa voit nauttia tuoreet kahvit ja tutustua puodin muuhun valikoimaan, kuten leivonnaisiin ja käsitöihin.

Kuva: Elina Sipilä

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Paahtimo Papun paahtimo

Juotava Keski-Suomi

Perttulan Tilan kesäkahvila punaisessa maalaistalossa

Maaseudun kesäkahviloiden helmet

Ihmisiä ravintola Harmoonin sisätiloissa

Keski-Suomen ravintolat ja kahvilat

Jukolan Juuston Aito Cheddar -juustopaketti

Makuja Keski-Suomesta