Kesäkahvilat ja -ravintolat Keski-Suomessa

Mikä olisikaan parempaa, kuin nauttia herkullista lounasta, päivällistä tai kupillinen kahvia ihanissa kesäkahviloissa ja -ravintoloissa kauniilla Keski-Suomessa? Tutustu alta erilaisiin kesäisiin poimintoihin aina aidosta maalaistunnelmasta virkistäviin Jyväskylän kaupunkimaisemiin, rakastu puutarhojen tunnelmaan, nauti kesäisestä tuulenvireestä vesien äärellä, ihaile rustiikkisten paikkojen aitoutta tai tee löytöjä kahvihetken lomassa!

Koe pala aitoa maaseutua

Marjoniementila
Ainutlaatuista ja idyllistä henkeä löydät Marjoniementilalta Uuraisilta. 1800-luvulta peräisin olevan Vanhan Pappilan kesäkahvilassa tarjoillaan ihania itsetehtyjä leivonnaisia ja kuumien juomien lisäksi esimerkiksi Pappilan limonadia. Kaunista kesäpäivää voit myös viettää suloisten islanninhevosten parissa tai Sääkspää-järvellä meloen.

Osoite: Marjoniementie 91, 41230 Uurainen
Lue lisää Marjoniementilasta

Taulun kartano
Toivakassa sijaitsevan Taulun kartanon kesäravintola tarjoaa tunnelmalliset puitteet ravintolaelämykselle. Historiallinen kartanomiljöö kutsuu nauttimaan herkullisesta kesämenusta, joka koostuu lähellä tuotetuista, sesonginmukaisista raaka-aineista. Taulun kartanossa pääsee myös nauttimaan lempeistä löylyistä aromisaunassa tai lämmittelemään perinteikkään savusaunan lauteille. Saunan jälkeen voi nauttia herkullisista saunamenuista, joissa maistuu järven ja metsän maut.

Osoite: Tauluntie 596, 41410 Kankainen
Lue lisää Taulun kartanosta.

Mikäli etsinnässä on ravintola tai kahvila maaseudun rauhasta, kannattaa tutustua myös Joutsassa sijaitsevaan Café Meijerinliiteriin tai Laukaassa sijaitsevaan Bistro Sylviin.

Kuva: Julie Weien Forøy

Ihaile kaupungin maisemia

Hotel Alba
Hotelli Alban näköalaravintolassa on tarjolla runsas valikoima makuja sekä lounas- että à la carte -menusta. Istu alas, rentoudu ja nauti henkeäsalpaavista Jyväsjärven maisemista kauniilta kesäterassilta.

Osoite: Ahlmaninkatu 4, 40100 Jyväskylä
Tutustu Hotelli Alban näköalaravintolaan.

Vesilinna
Poikkea kahville Harjun lenkkipoluilta, lounasta, tai nauti illallista hyvässä seurassa viihtyisässä kahvila-ravintola Vesilinnassa. Upean maisemaravintolan miltei 100-paikkainen terassi tarjoaa parhaat puitteet ihailla kaunista Jyväskylää kattojen yläpuolella!

Osoite: Ihantolantie 5, 40720 Jyväskylä
Lue lisää Vesilinnasta.

Kuva: Lina Markkanen

Rakastu puutarhojen tunnelmaan

Perttulan kahvila
Perttulan kahvila sijaitsee maalaishenkisellä Perttulan maatilalla Laukaassa, jossa voit kokea pitkiä perinteitä ja mielenkiintoista historiaa. Nautiskele kahvia, teetä, makeita ja suolaisia ​​herkkuja kahvilassa tai tilaa etukäteen piknik-korin täydeltä herkkuja ja nauti eväät kauniissa puutarhassa, rannalla, tai missä tahansa alueen viihtyisistä paikoista. Perttulan tilalla pääset myös lämmittelemään kellarisaunan pehmeissä löylyissä, vaikkapa saunamenujen kera!

Osoite: Vaajakoskentie 113, 41310 Leppävesi, Laukaa
Lue lisää Perttulan tilan kahvilasta ja palveluista.

Villa Rana
Jyväskylän kauniilla Seminaarinmäen kampusalueella sijaitseva kulttuuritalo Villa Rana pitää sisällään ravintolan, josta löydät suolaisia ja makeita herkkuja, sekä kylmiä ja kuumia juomia. Sisäkahvilan lisäksi herkuista voi nauttia myös kahvilan terassilla, jonka vieressä aukeaa Jyväskylän Yliopiston kasvitieteellinen puutarha.

Osoite: Seminaarinkatu 13, Jyväskylä
Tutustu ravintola Villa Ranaan.

Puutarhamiljöön ystäville sopivia paikkoja ovat myös Jyväskylässä sijaitsevat Teeleidi ja Harmooni. 

Kuva: Perttulan tila

Nauti kesäisestä tuulenvireestä vesien äärellä

Laukaan Satamakahvila
Lähde aamiaiselle, lounaalle tai jäätelölle Laukaan Satamakahvilaan. Satamakahvilan aurinkoterassi on oiva paikka nauttia livemusiikista, sillä kahvilassa ja sen ympäristössä järjestetään useita tapahtumia kesäisin. Terassin reunalta löytyy myös vapaassa käytössä oleva kota, jossa on mahdollisuus grillaamiseen. Rentouttavista löylyistä pääset nauttimaan kahvilan alakerran saunassa. Ruoka- ja juomatilaukset tarjoillaan halutessanne saunalle.

Osoite: Satamatie 3, 41340 Laukaa
Lue lisää Laukaan Satamakahvilasta.

Konttiravintola Morton
Konttiravintola Morton on juuri sitä miltä se kuulostaa – rahtikonttiin rakennettu ravintola. Jyväskylän Lutakon satamassa sijaitsevassa suositussa kesäravintolassa voit nauttia esimerkiksi herkullisen burgerin tai salaatin ihaillen kaunista järvimaisemaa. Tämä on täydellinen paikka nauttia maistuva ateria aurinkoisena päivänä!

Osoite: Satamakatu 2, 40100 Jyväskylä
Lue lisää Konttiravintola Mortonista

Lounashetken tai kahvikupposen vesien äärellä pääset nauttimaan myös Café Rantapuistossa Äänekoskella.

Kuva: Jaakko Manninen

Ihaile rustiikkisten paikkojen aitoutta

Lemettilän Tila
Lemettilän Tilan upea vanha maatilamiljöö kutsuu nautiskelemaan historiallisessa tunnelmassa Petäjävedellä. Aivan Petäjäveden vanhan kirkon kupeessa sijaitsevalla Lemettilän Tilalla voit herkutella aittakahvilan antimilla kivinavetassa.

Osoite: Siltatie 23, 41900 Petäjävesi
Lue lisää Lemettilän Tilasta

Karoliinan Kestikievari
Karoliinan Kestikievari on viehättävä maalaishenkinen kahvila, joka tarjoaa runsaan valikoiman kotitekoisia kakkuja ja tuoreita leivonnaisia sekä herkullisia lounasvaihtoehtoja. Nauti lounas kauniilla terassilla paistatellen kesäpäivää Joutsassa!

Osoite: Kuusirinne 11, 41770 Leivonmäki
Lue lisää Karoliinan Kestikievarista.

Maalaishenkistä tunnelmaa pääset ihailemaan myös Kahvila Melli-Ellissä Hankasalmella ja Jyväskylässä sijaitsevassa Valkoisessa Puussa.

Kuva: Karoliinan Kahvimylly & Kestikievari / Moose Hurskainen

Tee löytöjä kahvihetken lomassa

Sesonkipuoti Selma 
Uuraisilla sijaitseva Sesonkipuoti Selma on uuraislaisten kädentaitajien perustama puoti, jossa on saatavilla kaikkea ihanaa käsintehtyä. Sesonkipuoti Selman yhteydessä toimii myös kahvila.

Osoite: Virastotie 2, Uurainen
Vieraile Sesonkipuoti Selman Facebook-sivuilla.

Suoramyynti Heinähattu 
Maalaisidyllinen käsityöpuoti Suoramyynti Heinähattu sijaitsee noin kahdenkymmenen minuutin kävelymatkan päässä Petäjäveden vanhalta kirkolta. Suoramyynti Heinähattu on persoonallinen myymälä-kahvila, jossa voit nauttia sekä suolaisia että makeita kotileivonnaisia, ja tehdä oivallisia löytöjä vaikkapa matkamuistoiksi. Tuotevalikoima koostuu mm. lähialueiden tuottajien ja yrittäjien käsitöistä. Myymälä-kahvilassa toimii myös kirpputori.

Osoite: Karikontie 1, 41900 Petäjävesi
Lue lisää Suoramyynti Heinähatusta.

Jos haluat tehdä löytöjä kahvihetkesi lomassa, oiva paikka tähän on myös Anjan Puoti Muuramessa.

Kuva: Perttulan tila

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Perttulan Tilan kesäkahvila punaisessa maalaistalossa

Maaseudun kesäkahviloiden helmet

Ihmisiä ravintola Harmoonin sisätiloissa

Keski-Suomen ravintolat ja kahvilat

Jukolan Juuston Aito Cheddar -juustopaketti

Makuja Keski-Suomesta