Kaksi aikuista vetää lapsia pulkassa Jyväskylän Lutakon satamassa.

Keski-Suomen parhaat pulkkamäet

Pakkaspäivän parasta huvia on mäenlasku. Alle on poimittu Keski-Suomen parhaita pulkkamäkiä. Lue vinkit!

1. Laajavuoren hiihtokeskus

Laajavuoren hiihtokeskuksen eli Laajiksen Lumimaasta löytyy rinteitä aloitteleville laskijoille sekä rinnekoneella hoidettu vauhdikas pulkkamäki. Lumimaan alueella on myös laavu kotakeittiöineen, jossa voi paistaa vaikka herkulliset taukomakkarat nälkäisille pulkkailijoille. Pulkkamäki on maksullinen, ja hinta sisältää lainaksi liukurit, pulkat ja Stigat. Lue lisää Laajiksen Lumimaasta.

2. Peurunka, Laukaa

Peurungassa, Peurunkajärven rannalla on luistava pulkkamäki lapsille. Alueella on muutenkin hyvät puitteet liikuntaan lasten kanssa, mm. lapsille sopivia hiihtolatuja sekä tietysti kylpylä vauhdikkaine vesiliukumäkineen. Lue lisää Peurungasta.

3. Häkärinteet, Hankasalmi

Hankasalmen Häkärinteillä vauhtia löytyy niin laskettelurinteistä kuin lapsille sopivasta pulkkamäestä. Lue lisää Häkärinteistä.

4. Halssilan hiihtomaa, Jyväskylä

Halssilan hiihtomaassa, Halssilan kaupunginosassa, pääsee paitsi hiihtämään myös viilettämään mäkeä alas pulkalla, kelkalla tai vaikka liukurilla. Hiihtomaan kodassa voi paistaa makkarat pulkkailun jälkeen.

5. Riihivuori, Muurame

Muuramen Riihivuoren päältä löytyy muiden hiihtokeskuksen palveluiden ohella mainio pulkkamäki sekä nuotiopaikka. Ylhäältä avautuu myös upeat näkymät, sillä Riihivuori on Muuramen korkein kohta. Lue lisää Riihivuoresta.

6. Himos, Jämsä

Himoksella sijaitsevassa HimosLumilassa riittää puuhaa. Alueen neljä hissiä kuljettavat ylemmäs ja alas pääsee niin suksilla, lumilaudalla, pulkalla, rattikelkalla kuin tubing-renkaalla. Eväitä voi naustikella alueen kolmella laavulla. Lumila on pääymaksullinen. Lue lisää HimosLumilasta.