Opastetut Alvar Aalto -teemaiset kävelykierrokset

Aalto Andante

Kuka oli arkkitehti, akateemikko Alvar Aalto? Aalto Andante -kävelykierroksella selviää, kuinka tämä pikkukaupungin nuori haaveilija löysi oman tyylinsä ja vei lapsuudenkaupunkinsa arkkitehtuurin maailmankartalle. Kävelykierroksella kuljetaan Alvar Aallon elämän käännekohdista toiseen, nuoresta koulupojasta arvovaltaiseksi akateemikoksi. Matkalla kuullaan kiehtovia tarinoita elävästä elämästä ja Aallon persoonasta, hänen kasvukivuistaan ja inspiraation lähteistään – ehkäpä jotain toteutumattomista suunnitelmistakin…

Kohteet kierroksella:
Työväentalo, hallinto- ja kulttuurikeskus sekä yliopistokampus (lisäksi Nikolainkulma, Harjun Neron portaat). Kierros päättyy Alvar Aalto-museolle, johon voi tutustua omatoimisesti. Huom. Alvar Aalto -museo on suljettuna peruskorjauksen vuoksi vuoteen 2023 saakka.

Lähtö:
Kävelykadun kompassiaukiolta

Kierroksen kesto:
1,5 tuntia

Hinta:
alk.120 €/ryhmä 1–30 hlöä (katso tarkemmat opastushinnat ja ehdot tästä)

Suosittelemme kierrosta erityisesti:
Aivan kaikille!

Aalto Forte

Koe modernismin mestarin ja arkkitehtuurin oivaltavan taiturin kädenjälki aidossa kaupunkimiljöössä! Alvar Aalto kävi koulunsa, perusti perheensä ja aloitti merkittävän työuransa Jyväskylässä, josta löytyy maailman edustavin kattaus hänen suunnittelemiaan rakennuksia. Aalto forte -kävelykierroksella tutustutaan Alvar Aallon keskeisimpiin rakennuksiin kaupunkialueella ja syvennytään hänen arkkitehtuurinsa erityispiirteisiin ja yksityiskohtiin. Kierroksella selviää myös, mistä Aalto sai vaikutteita töihinsä ja miten ne näkyvät hänen tuotannossaan.

Aallon suunnittelemat kohteet kierroksella:
Työväentalo, hallinto- ja kulttuurikeskus, yliopistokampus ja Ruusupuiston museot (lisäksi Nikolainkulma). Kierros päättyy Alvar Aalto-museolle, johon voi tutustua omatoimisesti

Kierroksen kesto:
2 tuntia

Hinta:
alk. 140 €/ryhmä 1–30 hlöä (katso tarkemmat opastushinnat ja ehdot tästä)

Suosittelemme kierrosta erityisesti:
Arkkitehtuurin ystäville

Koe Aalto -kävelykierros

Miltä Alvar Aallon arkkitehtuuri näyttää liikkeen ja tanssin näkökulmasta tarkasteltuna? KoeAalto –kierroksella tanssitaiteilija Helena Ratinen johdattaa osallistujat Aallon arkkitehtuuriin sekä pintojen ja muotojen yksityiskohtiin liikkeen avulla. Kierros tarjoaa kokeneille Aallon töiden tuntijoille uusia oivalluksia ja uutta näkökulmaa sekä uusille kävijöille ainutlaatuisen ensikosketuksen Aallon omaleimaiseen tyyliin. KoeAalto -kierroksen järjestää Keski-Suomen Tanssin Keskus.

Kesto:
n. 1h

Hinta:
500 €

Suosittelemme kierrosta:
kaikille ja erityisesti tanssin ystäville!

Osallistujamäärä:
max. 30

Tiedustelut ja varaukset: 
aalto (at) tanssinkeskus.fi

Katso KoeAalto -kierroksen traileri tästä!