Opastetut ja omatoimiset Alvar Aalto -kierrokset

Syvä kiinnostus sekä historialliseen, latinalaiseen kulttuuriperintöön että modernin yhteiskunnan vaatimuksiin oli Alvar Aallon ajattelun ja töiden pysyvä piirre. Aallolla oli aina Italian matka mielessään – matka jonka hän oli kerran tehnyt tai matka jota hän vasta suunnitteli. Hänelle Italia edusti jotakin, jolle oli tunnusomaista ihmisen mittakaavan mukainen sympaattinen muotomaailma.

 

Jyväskylän ja lähialueiden upeisiin, keskisuomalaisiin maisemiin, kukkulakaupunkiin ja Aallon ihmismittakaavaiseen arkkitehtuuriin voi nyt tutustua Aallon ja Italian inspiroimilla, opastetuilla retkillä: Aalto Andante, Aalto Forte, Aalto Bravo, Spirito Aalto ja Aalto e la natura. Koe Aalto -kierros puolestaan johdattaa Aallon tuotantoon tanssi kautta. Aallon kohteisiin voi tutustua myös omatoimisesti teemakierrosten avulla.

”Keski-Suomi muistuttaa useasti Toscanaa, kukkuloille rakennettujen kaupunkien kotimaata, ja sen kautta saa pienen vihjeen siitä miten klassisen kauniisti tämä maakunta voitaisiin rakentaa.”

kirjoitti Alvar Aalto lähes sata vuotta sitten

Opastetut Aalto-teemaiset kierrokset

Opastetut Aalto-teemaiset kävelykierrokset

Opastetut Aalto-teemaiset bussikierrokset

Risteily ja opastettu kierros Säynätsalon kunnantalolla

Omatoimiset kierrokset

Teemakierros 1: Aaltoreitti

Teemakierros 2: Aallon kylässä

Teemakierros 3: Pyöräretki Alvar Aallon arkkitehtuuriin