Uimarantojen helmet Keski-Suomessa

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Tällä reitillä pääset näkemään kaikki Keski-Suomen kauneimmat uimarannat. Voit myös tehdä reitistä mieleisesi ja käydä vain niissä kohteissa, missä itse haluat – ja mikset pysähtyisi ottamaan vaikka aurinkoa hetkeksi tai pulahtamaan uimarannalla kesken matkan.

Kierrä uimarantareitin kohteet omatoimisesti mobiilisovelluksen opastamana klikkaamalla tästä.

Kohteet

Lohikosken uimaranta

Koivikkotie 24, 40250 Jyväskylä

Varustus: Yksi laituri, pukukopit, vessat, pelastusrengas, info/ ilmoitustaulu. Uimarannalla on rantaviivaa n. 40 m sekä hiekka-aluetta n. 1 000 m2.

Katso lisää Lohikosken uimarannasta täältä

Tuomiojärven uimaranta

Polvitie 1, 40200 Jyväskylä

Tuomijärven uimaranta on yksi Jyväskylän suosituimmista uimarannoista. Se sijaitsee keskustan läheisyydessä ja alueella on kattavat palvelut. Perheystävällinen ja matala hiekkaranta on omiaan kesäpäivän viettoon uimisen ja erilaisten aktiviteettien parissa. Rannalta löytyy laajan hiekka-alueen lisäksi nurmikkoa jolle on mukava levittää pyyhe tai piknik-viltti. Tuomijärven uimarannalta löytyy kesäisin toimiva kioski, pukukopit, vessat, rantalentopallokenttiä sekä Street Workout kuntoilutelineet. Rannan lähettyvillä sijaitsevalta Tavinsulalta voi vuokrata kanootteja, kajakkeja ja SUP-lautoja kesäpäivän viettoon vesillä. Tuomiojärven uimarannan ohi kulkee Viitaniemeen saakka ulottuva ulkoilureitti jota pitkin kulkiessa voi ihastella kauniita ja vehreitä järvimaisemia. Tuomiojärven uimarannalle on 1,8 km kävelykadun Kompassilta.

Katso lisää Tuomiojärven uimarannasta täältä

Lue lisää Tavinsulasta

Myllyjärven uimaranta

Keuruuntie 123, 40500 Jyväskylä

Myllyjärven uimaranta sijaitsee Keltinmäen asuinalueella. Palvelut: pukukopit, wc, leikkipaikka.

Katso lisää Myllyjärven uimarannasta täältä

Köhniön uimaranta

Erämiehenkatu 55, 40630 Jyväskylä

Köhniön uimaranta on paikallisten suosima kohde kesäpäivän viettoon. Pitkällä hiekkarannalla voi asettua joko auringon lämmittämälle hiekalle tai puiden katveeseen. Köhniön uimarannalla palvelee Rantakioski Mahla josta saa jäätelöä, virvokkeita ja naposteltavaa. Köhniöjärveä kiertää luontopolku josta 2,4 km on elämyksellistä Lumo-polkua, joka kulkee Könkkölän tilan läpi. Varustus: Kaksi laituria, Pukukopit, Vessat, Pelastusrengas ja Info/ilmoitustaulu. Hiekka-aluetta n. 1500 m2 ja vähän hoidettua nurmialuetta. Köhniön uimarannalle on 4,5 km keskustan kompassilta. Paikallisliikenteen bussit 1 ja 2 pysähtyvät aivan uimarannan vieressä.

Katso lisää Köhniön uimarannasta täältä

Lue lisää Könkkölän tilasta ja Lumo-polusta

Kirrin uimaranta

Kirrin rantatie, 40270 Jyväskylä

Kirrin uimaranta löytyy Jyväskylän Palokasta, Alvajärven rannalta. Rannalla voi levittää pyyhkeen tai piknik viltin rantahiekalle tai viereiselle, isohkolle nurmialueelle. Kirrin uimarannalla voi viettää päivää vaikkapa aurinkoa ottaen tai rantalenttiksen parissa. Perheen pienemmille löytyy leikkipaikka. Varustus: Kaksi laituria, pukukopit, vessat, pelastusrengas, info/ ilmoitustaulu, autopaikoitusalue, kaksi rantalentopallokenttää sekä keinu ja kiipeilyteline. Rannalla on hoidettua nurmialuetta n. 3 000 m2 sekä hiekka-aluetta n. 500 m2. Parkkipaikalta on muutaman sadan metrin matka rantaan. Kirrin uimarannalle on 7,6 km kävelykadun Kompassilta. Paikallisliikenteen bussit 22 ja 23 pysähtyvät rannan lähettyvillä.

Tutustu Kirrin uimarantaan täältä

Ollilan uimaranta

Matinmäentie 8, 40270 Jyväskylä

Varustus: Yksi laituri, pukukopit, vessat, pelastusrengas sekä info/ ilmoitustaulu. Rannalla on pieni hoidettu nurmialue ja hiekka-aluetta n. 350 m2

Tutustu Ollilan uimarantaan tästä

Pappilan uimaranta

Koivukuja 10, 41800 Korpilahti

Varustus: Kaksi laituria, joista toisessa pieni hyppytaso, pukukopit, vessat, pelastusrengas, info/ ilmoitustaulu sekä rantalentopallokenttä. Rannalla on hoidettua nurmialuetta n. 2 500 m2 ja hiekka-aluetta n. 500 m2.

Katso lisää Pappilan uimarannasta täältä

Ritoniemen uimaranta

Tulolantie, 40250 Jyväskylä

Ritoniemen uimaranta sijaitsee Palokassa. Varustus: Laituri, pukukopit, vessat sekä infotaulu.

Tutustu Ritoniemen uimarantaan täältä

Huutoniemi

Huutoniemi, 41240 Uurainen

Huutoniemen uimaranta sijaitsee Uuraisilla ja täältä löytyy myös pukuhuone sekä vessa.

Katso lisää Huutoniemestä täältä

Hietasaari

Hietasaarentie 128, 41240 Uurainen

Hietasaari sijaitsee Uuraisilla ja se tarjoaa loistavat mahdollisuudet rauhalliseen ja luonnonläheiseen ajanviettoon. Hietasaaren hiekkarantoja kutsutaan Keski-Suomen Rivieraksi eikä suotta. Huomaa, että Hietasaaressa voi uida ainoastaan majoittumisen yhteydessä.

Tutustu Hietasaareen täältä

Hotelli Keurusselän uimaranta

Keurusseläntie 134, 42700 Keuruu

Hotelli Keurusselän laguunimaisella uimarannalla saa vierailla myös ilman majoitusta. Uimisen ohessa voi poiketa myös Hotelli Keurusselän ravintolassa tai hyödyntää hotellin aktiviteettipalveluita. Hotellin vastaanotosta voi vuokrata veneen, vesipolkupyörän, SUP-laudan sekä minigolf -välineet. Hotelli Keurusselkän laiturista liikennöi kesäisin myös Siipirataslaiva Elias Lönnrot. Uimarannalle voi siis saapua esimerkiksi Keuruun keskustasta vesiteitse. Keurusselän uimarannalle on matkaa Jyväskylästä 67 km ja Keuruun keskustasta 9,5 km.

Ihastu tähän laguunimaiseen uimarantaan täältä

Tutustu myös Hotelli Keurusselkään

Camping Nyyssänniemi

Nyyssänniementie 10, 42700, Keuruu

Camping Nyyssänniemi löytyy Keuruulta. Camping alueen uimaranta ja on myös lapsiystävällinen uimaranta. Lisäksi täältä löytyy palveluita kuten rantasaunat, lentopallokenttä, frisbee-, ja minigolfrata sekä ravintola. Täältä voi myös vuokrata soutuveneitä, kanootteja, kajakkeja, sup-lautoja sekä polkupyöriä. Camping Nyyssänniemen rannalla on matkaa Jyväskylästä 60 km ja Keuruun keskustasta 2,5 km.

Katso lisää Camping Nyyssänniemestä täältä

Kurkisaaren uimaranta

Wegeliuksentie, 42700 Keuruu

Kurkisaaren uimaranta sijaitsee nimensä mukaan pienessä saaressa Keuruulla. Saareen kuljetaan sillan yli. Hiekkarannan lisäksi saaresta löytyy myös GymPark kuntopuisto ja lapsille kiipeilyteline. Uimisen ohessa kannattaa kiertää saaren ulkoilureitti jonka varrelta löytyy mm. pitkospuita ja pari nuotiopaikkaa (omat puut mukaan). Talvisin Kurkisaaren rannassa pääsee nauttimaan pulkkamäestä ja napakelkasta. Kurkisaaren uimarannalle on matkaa Jyväskylästä 60 km ja Keuruun keskustasta 1,5 km.

Tutustu Kurkisaaren uimarantaan täältä

Kirkonkylän uimala

Matkailutie, 41900 Petäjävesi

Kirkonkylän uimala sijaitsee Petäjävedellä Matkailutien päässä. Täältä löytyy pukukopit sekä vessat. Lisäksi täältä pystyy varaamaan rantasaunan.

Katso lisää Kirkonkylän uimalasta täältä

Camping Sinervä

Leiritie 12, 42600 Multia

Camping Sinervä sijaitsee Multialla ja se on myös lapsiystävällinen uimaranta. Lisäksi myös muut leirintäalueen palvelut ovat käytössä kuten ravintola sekä kahvila.

Tutustu Camping Sinervään täältä

Mämminiemi

Ristiseläntie 13, 41630 Oravasaari

Mämminiemi sijaitsee Jyväskylässä ja sinne pääsee maitse tai veneellä. Mämminiemestä löytyy grillikatoksia, nuotiopaikkoja, vessat sekä sauna. Alueella voi myös telttailla.

Katso lisää Mämminiemen virkistysalueesta täältä

Harjulahden uimaranta

Harjulahdentie 571, 41730 Joutsa

Harjulahden uimaranta sijaitsee Joutsassa Leivonmäen kansallispuistossa. Täältä löytyy vessat, pukukopit ja laituri.

Tutustu Harjulahden uimarantaan täältä

Muuta kiinnostavaa

Aikuinen ja lapsi laskevat vesiliukumäkeä Peurungassa

Uinti ja kylpylät

Suomi-laiva Päijänne-risteilyllä ilta-auringossa

Satamat ja risteilyt

Kesäpäivä Peurungan uimarannalla

Lapsiystävälliset uimarannat Keski-Suomessa