Uinti ja kylpylät

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Keskellä kauneinta Järvi-Suomea sijaitsevassa Jyväskylässä ja sen lähikunnissa on poikkeuksellisen laajat mahdollisuudet uimiseen niin ulkona kuin sisätiloissakin. Keski-Suomen uimarannoista pääsee nauttimaan ympäri vuoden: osa kesän upeista hiekkarannoista muuttuu talvisin avantouintipaikoiksi. Myös uimahallit ja kylpylät palvelevat ympäri vuoden – tervetuloa nauttimaan uimisesta ja hyvästä olosta Keski-Suomeen!

Uimarannat

Kesähelteellä on ihana pulahtaa järviveden virkistäviin aaltoihin. Uimarannoista ei Keski-Suomessa ole pulaa, ollaanhan keskellä parasta Järvi-Suomea. Pelkästään Jyväskylässä on kaikkiaan 34 kaupungin ylläpitämää uimarantaa ja kun mukaan lasketaan myös lähikuntien uimarannat, hipoo vaihtoehtojen määrä jo sataa. Valitse suosikkisi ja nauti kauniista luontomaisemista kaikilla aisteillasi. Virkistävän pulahduksen jälkeen on ihanaa siirtyä saunaan lämmittelemään.

Tutustu Jyväskylän, Muuramen, Laukaan, Hankasalmen, Toivakan, Petäjäveden, Joutsan, Uuraisten, Äänekosken, Keuruun, Multian, Luhangan, Jämsän, Konneveden, Pihtiputaan, Kivijärven, Kinnula ja Viitasaaren uimarantoihin. Katso myös Jyväskylän uimarannat kartalla!

Kuva: Julia Kivelä

Kylpylät ja uimahallit

Arjen kiireet ja huolet unohtuvat lämpimissä kylpylävesissä, rentouttavissa saunoissa ja nautinnollisissa hemmotteluhoidoissa. Keski-Suomessa kylpyläelämyksiä tarjoavat mm. Peurungan kylpylä Laukaassa ja Scandic Laajavuori Jyväskylässä. Vesiliikuntakeskus AaltoAlvarissa voi nauttia sekä kylpyläosastosta että kuntouinnista 50 metrin altaassa. Keski-Suomen kylpylöihin ja uimahalleihin pääset tutustumaan sivun alaosassa.

Kuva: Julia Kivelä

Talviuinti

Pulahdus hyiseen veteen saa hyvänolontunteen liikkeelle koko kehossa! Jyväskylän Sataman Viilussa pääsee saunomisen yhteydessä nauttimaan porealtaasta tai voi myös uskaltautua järvivesialtaaseen.

Keski-Suomessa avantouintipaikkoja on kymmenkunta. Useisiin paikkoihin vaaditaan avantouintiseuran jäsenyys, mutta esimerkiksi Jyväskylän seudun avantouimarit mahdollistavat ilmaisen viikon mittaisen kokeilun erikseen avantouimareiden toimistolta noudettavalla kokeilukortilla. Avantoon pääsee pulahtamaan myös esimerkiksi Lomakeskus Revontulessa ja Jämsän uimahalli Koskikarassa.

Lue lisää vinkkejä talviuintiin täältä.,

Kuva: Tero Takalo-Eskola