Autolla

Autolla Keski-Suomeen on helppo tulla. Etäisyys esimerkiksi pääkaupunkiseudulta ei ole pitkä ja matkan Helsingistä seudulle taittaa helposti tietä E75 Lahden kautta tai E12 Tampereen ja Jämsän kautta. Jos haluat nauttia ajomatkasi aikana erityisen upeista maisemista, kannattaa seudulle suunnata hiukan hitaampaa reittiä Lahdesta Pulkkilanharjun kautta. Myös Lappeenrannasta ja Turusta tullessasi etäisyydet ovat lyhyitä.

Jos olet liikkeellä omalla autolla tai vuokra-autolla, seuraathan säätilaa ja vallitsevia olosuhteita. Lue lisää TMFG:n Liikennetilanne Suomessa -sivulta.

Parkkeeraus ja parkkikiekko

Parkkeeraus on maksullista Jyväskylässä monin paikoin. Tarkistathan parkkitaksan parkkialueeltasi. Muistathan jättää parkkeeratessasi parkkilipukkeen autosi sisäpuolelle kojelaudan päälle. Näin lippu on näkyvissä kokonaisuudessaan helposti auton ulkopuolelta. Parkkilipussa näkyvä maksettu parkkiaika ilmaisee jäljellä olevan parkkiajan ja voit käyttää lippua saman vyöhykkeen alueella. Huomaathan tarkistaa parkkialueesi maksukäytännöt parkkialueeltasi. Tietoa keskustan kadunvarsipysäköinnistä Jyväs-Parkin liikennekartasta.

Joillakin parkkialueilla käytetään pysäköintikiekkoa. Kiekon käyttö on ilmaistu liikennemerkillä. Muistathan jättää parkkeeratessasi pysäköintikiekon autosi sisäpuolelle kojelaudan päälle. Näin kiekko on näkyvissä kokonaisuudessaan helposti auton ulkopuolelta ja täyttää kiekkoa koskevat lakisääteiset rajoitukset. Pysäköinnistä ja esimerkiksi kiekon käytöstä lisätietoja Liikenneturvan sivuilta.

Jyväskylän keskustan alueella on lukuisia, hyville paikoille sijoitettuja pysäköintitaloja, joista näkee jo portilta, kuinka paljon tilaa kulloinkin on. Vinkiksi autoilla liikkuville! Jyväskeskuksen parkkihallissa on veloitukseton pysäköinti sunnuntaisin (Huom! voimassa kauppakeskuksen aukioloaikoina klo 12 – 22). Katso myös Jyväskylän parhailla paikoilla sijaitsevat Jyväs-Parkin pysäköintitalojen sijainnit, jotka ovat käytössä ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.