Keski-Suomen kirkot

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Keski-Suomesta löytyy upeita, eri tyylisuuntia edustavia kirkkorakennuksia. Todellinen kirkkojen helmi on Unescon maailmanperintökohde Petäjäveden vanha kirkko, joka on rakennettu 1760-luvulla.  

Arkkitehti Alvar Aallon kädenjälkeä edustavat italialaistyylinen Muuramen kirkko sekä Korpilahden kirkko, jonka muutostyön Aalto suunnitteli. Vaikuttava nähtävyys on myös Keski-Suomen vanhin kirkkorakennus, Keuruun vanha kirkko, sekä Toivakan kirkko värikkäine pop-tyylisine kattomaalauksineen. Hyvästä akustiikastaan tunnettu Luhangan kesäkirkko on yksi Suomen suurimmista puukirkoista.

Jyväskylässä sijaitsevia kirkkoja ovat mm. vuonna 1880 valmistunut Jyväskylän kaupunginkirkko, kaunis ortodoksinen kirkko sekä arkkitehti Elsi Borgin suunnittelema Taulumäen kirkko, joka on Jyväskylän seurakunnan pääkirkko. Vuonna 1929 valmistunutta kirkkoa kutsutaan lukuisten enkelimaalaustensa vuoksi myös enkelten kirkoksi. Jyväskylän uusin kirkkorakennus on arkkitehtonisesti huikea ja akustiikaltaan hieno Kuokkalan kirkko, joka on upea esimerkki modernista suomalaisesta kirkkoarkkitehtuurista.