Paikallisten suosittelemat luontokohteet Keski-Suomessa

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Erityisesti amerikkalaiset ihastelevat suuresti, kun Jyväskylässä ja Keski-Suomessa voi päästä luontoon liikkumaan todella lähellä keskusta-aluetta. Luonto onkin sellainen, jonne haluaisin viedä ulkomaalaisen matkailijan.

– Jari, 57v

Paikalliset ovat ylpeitä Keski-Suomen luonnosta. Seudulla on useita näköalapaikkoja, joista avautuu henkeäsalpaavan hienot maisemat. Yksi paikallisten suosikki on Äänekoskella sijaitseva Äänemäen näköalatorni, josta pääsee ihailemaan upeita näkymiä Keiteleelle.

Uuraisten Kyynämöisillä sijaitseva SF-Caravan Keski-Suomi / Hietasaari on pikkuteiden päästä löytyvä helmi. Se on uuraislaisten ylpeyden aihe: myös Keski-Suomen Rivierana tunnettu hiekkaranta on kesäisin upea matkailukohde.

Uuraisten naapurissa Laukaassa sijaitseva Varjola tarjoaa monia paikallisten suosittelemia elämyksiä: luontoa, aktiviteetteja ja yöpymistä maaseudun rauhassa. Moni paikallinen suosittelee maaseudun matkailutiloja erityisesti ulkomaalaisille vierailijoille, sillä kaunis suomalainen maaseutu on kokemisen arvoista.

Laukaassa sijaitsee myös lukuisten paikallisten vinkkaama Hitonhauta, joka on jääkauden jäljiltä muodostunut pitkän mallinen rotkolaakso. Paikalliset kertovat paikan hämyisestä tunnelmasta ja kansantarinoissakin puhutaan muun muassa rotkossa asuneesta menninkäisestä.

Moni Keski-Suomessa asuva suosittelee matkailijalle luontopolkuja, joista eniten suosituksia saivat Tourujoen luontopolkuLaajavuoren luontopolkuJääskelän luontopolku ja Nyrölän luontopolku. Paikallisten mukaan luontopolut ovat mahtava tapa päästä tutustumaan suomalaiseen luontoon turvallisesti. Paikalliset korostavat erityisesti, kuinka helposti Jyväskylästä pääsee luonnon helmaan: luontopolkuja löytyy aivan keskustan kupeesta ja erinomaisten kulkuyhteyksien päästä!

Myös Äänekoskella sijaitsevat Laulavan Mörön luontopolku ja Kapeenniemi ovat monien paikallisten suosiossa. Kapeenniemen merkityillä luontopoluilla voi nauttia koskien kohinasta ja alueella voi kokeilla myös erilaisia vesiaktiviteetteja, kuten koskikelkkailua.

Myös Petäjävesi tarjoaa matkailijoille viihtyisiä luontokohteita. Paikallisten suosikkeihin kuuluu esimerkiksi noin kolmen kilometrin pituinen Tampinkierros, joka sijaitsee lähes kokonaan Teerijärvensuon luonnonsuojelualueella. Toinen paikallisten suosima kohde on luonnonnähtävyys nimeltä Karhunahas, joka on pieni rotkojärvi Petäjäveden ja Multian rajamaastossa.

Lue lisää Keski-Suomen luontokohteista.