8 vinkkiä pimeneviin iltoihin Valon kaupungissa

Pimenevät illat Valon kaupungissa tarjoavat monia mahdollisuuksia. Lue vinkit, miten voit nauttia valosta myös pimeään aikaan. Haluaisitko mieluiten ihailla valomerta kattojen yllä vai oletko kiinnostunut taideteoksista, jotka ovat saaneet ylleen upean valaistuksen?

1. Näe pimeys mahdollisuutena

Iltojen pimentyessä ja sään viiletessä ei kannata jäädä sisälle, sillä Jyväskylässä pimeä ei ole haitta vaan mahdollisuus. Ota termospullo täyteen lämmintä juotavaa ja lähde ulos nauttimaan tunnelmasta ja kauniista valaistuskohteista. Halutessasi voit käyttää iltakävelysi suunnitteluun valaistuskohdekarttaa

2. Lähde liikkeelle auringonlaskun jälkeen

Auringon laskiessa valaistuskohteet heräävät eloon. Mitä enemmän syysillat pimenevät, sitä enemmän Valon kaupunki pääsee näyttämään loistoaan. Keski-Suomessa voi myös nähdä revontulia ja upeita auringonlaskuja. Auringonlaskuajat voit katsoa Päivyristä.

3. Ihaile valomerta kattojen yltä  

Jyväskylän kattojen yltä pääset näkemään kaupungin upeat valot. Lähde esimerkiksi Vesilinnan näkötorniintai Kuokkalan sillalle ihailemaan kimmeltävää valomerta.

4. Muista heijastin!

Vaikka valaistu kaupunki tuo valoa ja turvallisuudentunnetta, muista käyttää pimeällä myös heijastinta. Heijastimen käytöllä tulet osaksi Valon kaupunkia ja turvaat kaikista arvokkaimmat valaistuskohteet, eli itsesi ja läheisesi.

5. Osallistu Valon kaupunki -tapahtumaan 

Syksyisin järjestettävä Valon kaupunki-tapahtumakokonaisuus pitää sisällään noin 50 valoteosta ja valoteemaisia oheistapahtumia. Kurkkaa tästä tapahtuman tunnelmiin aikaisempina vuosina.

6. Virittäydy joulutunnelmaan Jouluvalomaassa

Talvikuukausina Jyväskylän Kirkkopuisto muuttuu tunnelmalliseksi Jouluvalomaaksi, joka yllättää vuosi vuodelta upeammilla valoteoksillaan. Jouluvalomaassa on nähty mm. valtavia valoporoja, joulupalloja, valosuihkulähde sekä upea joulupukin valoreki. Kurkkaa Jouluvalomaahan täällä Instagramissa #jouluvalomaa.

7. Hyppää taianomaiseen Valon seikkailuun 

Syksyn hämärtyessä Laajavuoren seikkailupuisto järjestää Valon seikkailun, jossa pääsee kiipeilemään taianomaisessa tunnelmassa. Metsään ja seikkailupuiston alueelle on rakennettu tunnelmavalaistus, joka tekee kiipeilystä jännittävän elämyksen täynnä valon taikaa. Lisätietoa Valon seikkailusta päivittyy syksyisin Laajiksen sivuille.

8. Nauti valaistuskohteista ympäri vuoden 

Tiesitkö että Jyväskylässä on yli 100 pysyvää valaistuskohdetta? Valaistuskohteet ovat tyylikkäästi valaistuja julkisivuja, siltoja, puistoja ja taideteoksia. Tutustu kohteisiin puhelimellasi Valon kaupunki -sovelluksessa ja lue Valon kaupunki -hankkeen koordinaattorin ja valaistussuunnittelija Elisa Hillgenin vinkit valaistuihin taideteoksiin.

+1. Jaa kokemuksesi!

Muista myös jakaa kokemuksesi Valon kaupungista instagramissa hashtageilla #visitjyvaskylaregion #valonkaupunki #cityoflightJKL!